کاربر

درمان آنفولانزا

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

آنفولانزا: عبارت است از یک عفونت تنفسی مسری و شایع که در اثر یک ویروس ایجاد می شود. مدت زمان شروع علائم از زمان وارد شدن ویروس به بدن 48 الی 24 ساعت. سه نوع اصلی ویروس آنفولانزا وجود دارد (C،B،A)، اما این ویروس ها توانایی جهش به انوع گوناگونی را دارند. شیوع ناگهانی انواع مختلف آنفولانزا تقریباً هر زمستان رخ می دهد و شدت آنها متفاوت است. آنفولانزا هم در مرد و هم در زن در تمام سنین به غیر از دوران شیرخوارگی دیده می شود.

انواع آنفولانزا:

ویروس های خانواده آنفولانزا دارای سه زیر مجموعه بیماری زا برای انسان و یک زیر مجموعه بیماری زا در دام می باشد که هر یک با شدت متفاوتی موجب ایجاد این بیماری و عفونت در بدن میزبان خود می شوند. انواع A و B عامل بیشتر همه گیری های واگیردار و سالانه بوده و نوع C آن عامل سرماخوردگی های ساده تر با شدت کمتر و رایج می باشد و البته نوع D که تاکنون در انسان گزارشی مبنی بر بیماری زا بودن نداشته و تنها برای دام های زنده بیماریزایی می کند که در ادامه به تفکیک در مورد آنها صحبت می کنیم:

  1. آنفولانزا نوع A: این نوع آنفولانزا توانایی بیماری زایی در انسان و حیوانات را داراست و بیشتر بیماران مبتلا بهآنفولانزا با شکل حاد، علاوه بر موارد فوق این ویروس در پرندگان نیز دیده می شود. این ویروس دارای دو نوع پروتئین به نام های ( HA هماگلوتینین) و ( NA نورآمینیداز) در سطح خود می باشد که به دلیل جهش پذیر بودن و متنوع بودن باعث ایجاد طیف وسیعی از انواع ویروس های آنفولانزا نوع A می شود (۱۸ زیر گروه HA و ۱۱ زیر گروه) NA که سه گونه شناخته شده آن شامل موارد زیر می‌باشد: آنفولانزا H1N1 : این نوع آنفولانزا با نام آنفولانزا خوکی و آنفولانزا اسپانیایی شناخته می شود و عامل پاندمی (همه گیری جهانی) در سال ۱۹۱۸ و  ۲۰۰۹ میلادی بود. از این ویروس به عنوان مرگبار ترین ویروس پاندمیک آنفولانزا نام برده می شود، چرا که در سال های ۱۹۱۸ تا ۱۹۱۹ حدود یک سوم مردم جهان را آلوده کرده (۵۰۰ میلیون نفر) و گفته می شود ۱۷ الی ۵۰ میلیون نفر، طی همه گیری جهانی این ویروس از بین رفته اند. آنفلوانزا H3N2 : این نوع از آنفولانزا جهش یافته ای از H1N1 بوده که بعد از سال ۲۰۰۹ و تا سال ۲۰۱۹ یکی از عامل های همه گیری آنفولانزا در کنار دیگر انواع آن بوده و می تواند انسان، خوک، پرندگان و کلیه پستانداران را آلوده کند. آنفولانزا H5N1 : این نوع آنفولانزا با نام آنفولانزا پرندگان شناخته می شود و در سال ۲۰۰۵ گزارش شد. این ویروس ابتدا در پرندگان وحشی، سپس در پرندگان اهلی و سرانجام در انسان توانایی بیماریزایی خود را آشکار کرد.
  2. آنفولانزا نوع B: برخلاف نوع A آنفولانزانوع B فقط در انسان گزارش شده و عامل بیماری آنفولانزا با شدت کمتری نسبت به نوع A می باشد، اما گاهی اوقات سیستم ایمنی واکنش شدیدی در پاسخ به این ویروس از خود نشان می دهد. این نوع از ویروس مانند نوع A فاقد تقسیم بندی به زیرگروه ها بوده و بر اساس منشأ و تاریخچه خود دسته بندی می شود، مثلاً انواع معروف آن B ویکتوریا و B یاماگاتا بوده که نام مناطق جغرافیایی است که بار اول در آن شیوع پیدا کرده است.
  3. آنفلوانزا نوع C: این نوع از ویروسشدت بیماری زایی کمتری نسبت به دو نوع گفته شده A و B  دارد. همانگونه که پیشتر گفته شد با نام سرماخوردگی ساده ویروسی نیز شناخته می شود و معمولاً موجب همه گیری وسیع نمی شود، حال آنکه دو نوع A و B عامل همه گیری های وسیع می باشند.
  4. آنفولانزا نوع D: در مورد طبقه بندی این نوع آنفولانزا همچنان شبهاتی وجود دارد چرا که تاکنون گزارشی از بیماری زایی در انسان نداشته و تنها با اثرگذاری بر دام ها به خصوص گاوها دارای اهمیت بوده و برای انسان بیماری زا نمی باشد.

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی:

  1. در آنفولانزا لرز معمول، اما در سرماخوردگی معمول نیست.
  2. در آنفولانزا سردرد دیده می شود، اما در سرماخوردگی به ندرت دیده می شود.
  3. در آنفولانزا بدن درد معمول یا اغلب شدید است، اما در سرماخوردگی خفیف است.
  4. در آنفولانزا گلودرد برخی اقوات دیده می شود، اما در سرماخوردگی دیده می شود.
  5. در آنفولانزا گرفتگی بینی برخی اوقات دیده می شود، اما در سرماخوردگی دیده می شود.
  6. در آنفولانزا عطسه برخی اوقات مشاهده می شود، اما در سرماخوردگی مکرر دیده می شود.
  7. در آنفولانزا خستگی و ضعف وجود دارد، اما در سرماخوردگی برخی اوقات مشاهده می شود.
  8. در آنفولانزا شروع علائم به صورت ناگهانی است، اما در سرماخوردگی به صورت تدریجی است.
  9. در آنفولانزا تب معمولاً 3 تا 4 روز باقی می ماند، اما در سرماخوردگی تب به ندرت اتفاق می افتد.
  10. در آنفولانزا احساس ناراحتی در سینه و سرفه دیده می شود و می تواند شدید باشد، اما در سرماخوردگی خفیف تا شدید دیده می شود.

علائم:

  1. گلودرد
  2. سردرد
  3. خستگی
  4. خشونت صدا
  5. آبریزیش از بینی
  6. چشم درد و قرمزی و اشک آلود بودن
  7. اسهال و استفراغ (بیشتر در کودکان رواج دارد)
  8. لرز و تب متوسط تا بالا دردهای عضلانی، از جمله کمردرد
  9. سرفه، که معمولاً یا با خلط کم همراه است یا اصولاً خلطی همراه آن وجود ندارد.
  10. سردرد: سردرد می‌­تواند از اولین علائم آنفولانزا باشد. برخی از علائم آنفولانزا مانند حساسیت به صدا و نور نیز می­‌تواند در این مرحله ایجاد شود.
  11. دردهای عضلانی: دردهای عضلانی معمولاً در ناحیه پشت گردن، پشت (کمر)، بازوها و پاها احساس می­‌شود. این درد می­توان شدید بوده و شما را از انجام کارهای روزمره بازدارد.
  12. خستگی: یکی از معمول‌­ترین علائم آنفولانزا احساس خستگی است. احساس ناخوشایندی کلی نیز می‌­تواند از علائم آنفولانزا باشد. این احساس خستگی سریعاً بروز می­‌کند و فرد قدرت مقابله با آن را نخواهد داشت.
  13. علائم اولیه آنفولانزا: علائم آنفولانزا سریعاً نمایان می­‌شوند. بیماری آنفولانزا با نمایان شدن ناگهانی این علائم آغاز می­‌شود. در بیماری­‌های مشابه مانند سرماخوردگی بروز علائم چندین روز طول می‌­کشد. یکی دیگر از نشانه­‌های اولیه آنفولانزا تنفس همراه با درد است. یکی از علائم افراد مبتلا به بیماری آنفولانزا احساس درد در تمامی قسمت‌­های بدن است. به هنگام ابتلا به این بیماری احساس خواهید کرد که “با تراکتوری تصادف کرده‌­اید”. بیرون آمدن از تخت می­‌تواند برایتان دشوار باشد. تمامی این احساسات می‌­توانند از نشانه­‌های اولیه بیماری آنفولانزا باشند. پس از این وضعیت، سایر علائم آنفولانزا ظاهر می­‌شوند و در این وضعیت مشخص می­‌شود که شما بیمار هستید.
  14. تب و لرز: آنفولانزا تقریباً همیشه باعث افزایش دما بدن می­‌شود. این افزایش دما با عنوان تب نیز شناخته می­‌شود. معمولاً تب ایجاد شده به دلیل بیماری آنفولانزا پایین بوده و در حدود 37.8 درجه سانتی­گراد تا ۴۰ درجه سانتی­گراد است. اگرچه این میزان تب هشدار دهنده است، اما معمولاً شدت تب کودکان از بزرگسالان بیش­تر است. اگر احساس کردید فرزندتان به آنفولانزا مبتلا شده است حتماً به پزشک مراجعه کنید. وقتی دمای بدن شما بالا رود احساس “تب” خواهید داشت. نشانه­‌های این حالت عبارتند از لرز، یا احساس سرما داشتن علی­‌رغم بالا بودن دمای بدن. معمولاً تب کم­تر از یک هفته و در حدود ۳ الی ۴ روز طول می­‌کشد.
  15. سرفه: سرفه خشک و مداوم جزو علائم آنفولانزا است. احتمال دارد شدت سرفه­‌ها با پیشرفت بیماری بدتر، ناخوشایندتر و دردناک‌­تر شود. احتمال دارد در دوران بیماری تنگی نفس یا ناراحتی در قفسه سینه نیز داشته باشید. بسیاری از سرفه‌­های مربوط به آنفولانزا حدود ۲ هفته طول می‌کشند.

علائم اورژانسی آنفولانزا:

  1. تشنج
  2. سرگیجه مداوم
  3. سینه درد شدید
  4. ضعف و درد عضلانی حاد
  5. تنگی نفس یا نفس های کوتاه
  6. ازدیاد علائم هشدار دهنده پزشکی در افراد مبتلا به انواع بیماری های زمینه ای

علائم اورژانسی آنفولانزا در کودکان:

  1. تشنج
  2. سینه درد
  3. تنگی نفس
  4. لب های کبود
  5. درد و کوفتگی حاد
  6. از دست رفتن آب بدن (به هر شکلی)

علائم اورژانسی آنفولانزا در زنان باردار:

  1. علاوه بر علائم گفته شده برای شرایط عمومی و اورژانسی، درد شکمی به ویژه در نقاط مربوط به بارداری و کلیه ها می تواند از علائم هشدار دهنده در زنان باردار باشد.

علت:

  • عفونت با ویروس دسته میکسوویروس ها، این ویروس ها در اثر تماس مستقیم یا غیر مستقیم (مثلاً استفاده از لیوان آلوده) گسترش می یابند.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. استرس
  2. خستگی شدید
  3. تغذیه نامناسب
  4. حاملگی (سه ماه سوم)
  5. سرکوب ایمنی ناشی از دارو یا بیماری
  6. مکان های شلوغ به هنگام بروز همه گیری
  7. بیماری مزمن، خصوصاً بیماری مزمن قلبی یا ریوی
  8. افرادی که در یک محیط نیمه بسته زندگی می کنند.
  9. وجود بیماری اخیر که موجب کاهش مقاومت بدن شده باشد.

پیشگیری:

  • حتی المقدور از خطرات ذکر شده در بالا پرهیز کنید.
  • از تماس غیر ضروری با افرادی که دچار عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی به هنگام فصل آنفولانزا (زمستان) هستند خودداری کنید.
  • استفاده از داروی آمانتادیس برای افراد پر خطر (که واکسن تزریق نکرده باشند) یا افرادی که نیازمند اقدامات کنترلی اضافه تری هستند.
  • اگر بالای 65 سال سن دارید یا مبتلا به بیماری مزمن قلبی یا ریوی هستید، سالانه واکسن آنفولانزا دریافت کنید. این واکسن تنها در برابر 2 یا 3 زیر نوع به خصوص از آنفولانزای نوع A حفاظت ایجاد می کند.

عواقب مورد انتظار:

  • بهبود خود به خودی در عرض 10 الی 7 روز در صورتی که هیچ عارضه ای رخ ندهد. اگر عارضه ای رخ دهد، درمان با آنتی بیوتیک معمولاً ضروری است، و بهبود ممکن است 6 الی 3 هفته به درازا انجامد.

عوارض احتمالی:

  1. عفونت های باکتریایی از جمله برونشیت یا ذات الریه، این عفونت ها ممکن است خصوصاً در افرادی که بیماری مزمن دارند یا افراد بالای 65 سال خطرناک باشند.

تشخیص:

  1. معمولاً پزشک در نخستین گام اقدام به معاینه بالینیفرد مشکوک به بیماری کرده و با توجه به علائم و اظهارات بیمار تشخیص اولیه را انجام می دهد، ولی اخیراً با بروز بیماری های وسیعی با نمود و علائم شبه سرماخوردگی و آنفولانزا و کرونا ویروس، تست های مختلف آزمایشگاهی مانند تست های سرولوژی (lgG و lgM) با حساسیت متوسط و تست های حساس تر با روش های PCR و rt_PCR رایج شده است که دو مورد آخر بخصوص آر تی پی سی آر دقیق ترین و حساس ترین روش برای تشخیص آنفولانزا از دیگر موارد می باشد. ولی به صورت کلی تشخیص آنفولانزا در ۳ مرحله صورت می گیرد:
  2. معاینه بالینی توسط پزشک: شامل معاینه حفره گوش، انتهای گلو و گوش دادن به صدای ریه ها توسط متخصص پزشک می باشد.
  3. بررسی شخصی و اظهارات بیمار به پزشک: در این مرحلهفرد متوجه بروز علامت های اولیه در بدن خود شده و سریعاً این علایم شروع به پیشروی کرده و شدت آن طی ساعات اولیه و روز اول تا دوم افزایش می‌یابد. گفته می شود بدن درد و بی حالی و تب معمولاً اولین علائم مشاهده شده در همان شروع بیماری می باشند.
  4. تست های آزمایشگاهی به دستور پزشک معالج: آزمایش های تشخیص آنفولانزا مهم ترین و تأیید کننده حضور یا عدم حضور ویروس یا دیگر موارد ممکنه می باشد، که شامل تست های مختلفی مثل تستآنتی بادی آنفولانزا (به روش سرولوژی) یا تست های ژنتیک مولکولی مثل تست آر تی پی سی آر (rt PCR) می تواند باشد. (به دلیل برخی تداخل های تخصصی سرولوژیک در آنفولانزا و کرونا، تست rt PCR بیشتر توصیه می گردد).

درمان طب نوین:

  • بیشتر افراد مبتلا به آنفولانزا، در صورت نداشتن بیماری خاص یا مزمن نیاز به استفاده از داروی بخصوصی برای درمان ندارند، اما با بروز علائم شدیدتر آنفولانزا جهت درمان و بهبود بیماری انجام موارد زیر پیشنهاد می گردد (به هیچ وجهخود درمانی صورت نگیرد):
  • ماندن در خانه
  • استراحت مطلق
  • مصرف زیاد مایعات
  • رژیم غذایی ملایم و نرم (رژیم کتو)
  • دارو درمانی: در نهایت اگر با رعایت موارد فوق بهبود حاصل نشود، پس از مراجعه به پزشک ممکن است طیفی از داروها تجویز شود که با توجه به تشخیص متخصص ممکن است متفاوت باشد، اما تعدادی از نمونه داروهای تأیید شده در بحث درمان آنفولانزا نامبرده و توضیح داده می شوند. (تاکید می شود که هرگز بدون تجویز پزشک اقدام به خود درمانی نشود): اسلتامیویر فسفات یا تامیفلو (Tamiflu): یک داروی ضد ویروس که برای بیماران ۲ هفته به بالا طراحی شده و بهترین عملکرد خود را در افرادی که حدود ۲ روز از ابتلای ایشان می گذرد را دارا است. زانامیویر (Relenza): برای بیماران ۷ سال به بالا طراحی شده و برای پیشگیری از آنفولانزا در بیماران ۵ سال به بالا، این دارو به صورت استنشاقی استفاده می شود و برای افرادی که مشکلات تنفسی مزمن مثل آسم یا انسداد ریوی دارند توصیه نمی شود و عوارض جانبی مانند سردرد، اسهال، تهوع، آبریزش و استفراغ ممکن است وجود داشته باشد. پرامیویر (Rapivap): این دارو برای بهبود افراد مبتلا به آنفولانزا ۲ ساله یا بیشتر طراحی شده و به شکل درون وریدی تزریق می گردد و دارای اثر جانبی اسهال می باشد. بالوکساویر (Xofliza): یک قرص که برای افراد ۱۲ سال به بالا طراحی شده و کسانی که سالم بوده همچنین افرادی که در خطر بالاتری برای درگیر شدن با عوارض آنفولانزا هستند، این دارو دارای آثار جانبی مانند اسهال، تهوع و سردرد می باشد. نکته مهم: به هیچ وجه کودکان و نوجوانانی که تب دارند، آسپرین مصرف نکنند چرا که امکان وجود سندروم ری، یک اختلال نادر ممکن است موجب آسیب مغزی و کبدی در آنها شود. آمانتادین و ریمانتادین نیز برای مقابله با آنفولانزا طراحی شده اند ولی مقاومت ویروسی نسبت به آن ها گزارش شده است. استفاده از استامینوفن (تایلنول) یا دیگر مسکن ها جهت کاهش درد عضلانی و کنترل تب.

درمان طب سنتی:

  • بخور نعنا
  • روغن سياهدانه روي ملاج
  • حجامت گرم ريه ١٤ مرحله
  • حجامت گرم كتف ١٤ مرحله
  • بهترین درمان آن استراحت است.
  • حجامت عام در صورت زمينه قبلي
  • ترک سردی ها و مصرف گرمی ها.
  • نازيل هر شب ٣ تا ٥ قطره داخل بيني
  • دوسين هر ٨ ساعت ١ قاشق مرباخوری
  • حجامت قله ريه در صورت اختلال تنفس
  • حجامت احتقان ريه در صورت اختلال تنفس
  • بخور برگ اُکالیپتوس جهت آنفلوآنزا مفید است.
  • استنشاق آب جوشانده بومادران بسیار نافع است.
  • اسپری گلاب + سرکه + کافور به صورت و بدن.
  • سوپ گندم پخته شده با سبزيجات گرم و عرق يونجه
  • بیمار از خوردن فرآورده های حیوانی به مدت 1 هفته پرهیز نماید.
  • برای درمان تکمیلی آنفولانزا از بادکش وسیع ریه استفاده می کنیم.
  • مسائل بهداشتی را دقیقاً رعایت کنید و از غذاهای مضر یا ممنوع بپرهیزید.
  • یک پنبه را الکلی کنید و روی ناف قرار دهید و اثر معجزه آسایش را ببینید.
  • بیماران در مدت رعایت رژیم غذایی در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند.
  • روی عضلاتی که دچار درد هستند کمپرس گرم یا صفحه گرم کننده بگذارید.
  • بیمار به مدت 48 تا 72 ساعت فقط از نکتار سیب و عسل، به مرور استفاده کند.
  • سير و شير يا شير و پياز پخته شده، ١ ليوان شير و ١ عدد پياز يا سير هر ١٢ ساعت.
  • روغن مالی اطراف بینی، پشت گوش و قفسه سینه با روغن کافور و کهربا انجام دهید.
  • برای تخفیف گرفتگی بینی، غالباً با آب گرم یا سرد، چای غلیظ یا آب نمک قرقره کنید.
  • سرکه + سیر + پیاز + آب لیموترش هر 8 ساعت یک فنجان از این ترکیب را میل کنید.
  • گلاب + بیدمشک + گل نسترن + بهارنارنج به مقدار مساوی روزی دو الی سه استکان میل کنید.
  • مصرف داروهای لعاب دار نظیر: قدومه، به دانه، مرو، خطمی، پنیرک، پرسیاوشان، زوفا حتماً میل کنید.
  • بیمار روزانه 6 تا 8 لیوان از نکتار سیب بنوشد، توصیه می شود هر لیوان آب میوه در مدت 3 تا 5 دقیقه نوشیده شود.
  • قليان عرق نعنا هر ٨ ساعت به مدت نيم ساعت (بدون دود و آتش، فقط در مخزن قلیان بجای آب عرق نعنا ریخته شود)
  • بررسی های آزمایشگاهی، مثل آزمایش خون و کشت خلط؛ عکس برداری اشعه ایکس از قفسه سینه (تنها در صورت بروز عوارض)
  • برای جلوگیری از سرایت بیماری به دیگران، دستان خود را مرتباً بشویید، خصوصاً پس از فین کردن یا پیش از دست زدن به غذا یا مواد غذایی.
  • استفاده از چای ضد عفونی کننده: چای کوهی + گل اروانه + مرزنجوش به یک نسبت ترکیب کنید و دم کنید با عسل شیرین کنید و در طول روز میل کنید.
  • نمک + فلفل سیاه + زنجبیل + عسل به این صورت که یک واحد ادویه و 4 واحد عسل ترکیب می کنید و یک قاشق چایخوری بعد از هر وعده غذا مصرف کنید.
  • استفاده از شربت پیاز برای تهیه شربت پیاز یک واحد پیاز + دو واحد عسل + یک لیوان آب اجازه دهید بجوشد هر 8 ساعت نصف استکان از این شربت استفاده کنید.
  • استفاده از آب آهن تاب به این صورت که یک قطعه آهن کوبیده شده (حصوم) را درون آتش سرخ کنید و درون سرکه یا آب قرار دهید و این آب یا سرکه را به همراه غذا میل کنید.
  • از ترکیب پودر نعناع + شوید + ریحان + نمک طبیعی هر 4 ساعت یک بار میل کند. این درمان آنفولانزای شدید است که شخص را می اندازد. این ترکیب شبیه سبزی دلا است که شمالی ها درست می کنند.
  • ماساژ سینه پشت بدن قسمت کتف با روغن سیاهدانه و بادکش گذاری گرم در آن نواحی موجب بهبود عملکرد ریه ها و همچنین باعث جدا شدن اخلاط از ریه و هم قوای مدبر بدن را به اون سمت منحرف کردید.
  • برای پیشگیری از این بیماری، بهترین روش پرهیز از غذاهای مضر یا ممنوع است؛ همچنین خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری عسل و یک عدد سیب درختی (شسته شده) با پوست و دانه، برای بهبود بیماران توصیه می شود.
  • برای افزایش رطوبت هوا از یک دستگاه بخور خنک استفاده نمایید. رطوبت کمک می کند تا ترشحات ریه رقیق و بنابراین راحت تر تخلیه شوند. درون دستگاه بخور خنک دارو نگذارید، زیرا کمکی نمی کند. دستگاه را روزانه تمیز کنید.
  • گل بنفشه 15 گرم + پرسیاوشان 15 گرم + پوست بید 20 گرم + خارخسک 20 گرم + ناخنک 15 گرم، دو قاشق غذاخوری (ده گرم) در دو لیوان آب پانصد سی سی کمی پس از جوشاندن دو استکان قبل از غذا میل نمایید. (بسیار مجرب)
  • چای پونه + گیاه پولک + آویشن + مرزنجوش + گل اروانه + دارچین به یک نسبت تهیه و مخلوط کنید و یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را به مدت 15 دقیقه دم کنید صاف کنید با عسل شیرین کنید و هر 8 ساعت یک لیوان میل کنید.
  • مقداری کاغذ کاهی را در ظرف چینی اجازه دهید بسوزد خاکسترش را کنار بزنید و در ته ظرف یک روغنی مایل به سبز فسفری رنگ ایجاد می شود اون روغن را بخورید و یا به موضع درد یا کنار بینی بمالید برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مجرب است.
  • مصرف شلغم پخته یا خام، عرق بومادران یا دمنوش آن، شربت گیاهی زوفا یا دمنوش آن، شربت بنفشه یا دمنوش آن، شربت آویشن (در فشار خونی ها توصیه نمی شود)، آب لیموشیرین، آب پرتغال شیرین، سوپ سبزیجات، دمنوش اکیناسه، دمنوش چهارگل، چهارتخم یا هفت تخم سینه.
  • 20 الی 25 عدد میخ آهنی تمیز را درون سیب فرو کنید و اجازه دهید چند ساعتی بماند و سپس سیب را به صورت فالوده به همراه عرق بیدمشک و گلاب و عسل ترکیب کنید و در طول روز به مراتب میل کنید.
  • دمنوش میوه نسترن کوهی روزی یک الی سه لیوان مصرف کنند. (برای آماده سازی دمنوش میوه نسترن میبایست غلاف میوه را باز کرده و محتویات داخلش را خارج کنید و بعد گوشت میوه نسترن را برای دمنوش استفاده کنید).
  • استفاده از دود کندر + گل پر + آویشن + زنیان + سیاهدانه + اسفند + برگ مورد + برگ زیتون + وشا (اوشق) + مقل ازرق + صمغ جاوی به نسبت یک به ده به عنوان مثال یک کیلو اسفند و از هر کدام مواد دیگر 100 گرم با هم مخلوط کنید.
  • خوردن میوه پنج میوه (به، سیب، شلغم، هویج زردک، کدوی هلوایی) پوست میوه را بگیرید و رنده کنید، و 2 لیوان از مخلوط رنده شده به همراه یک استکان آب اجازه بدید به مدت 30 دقیقه بجوشد و به مدت 25 دقیقه که جوشید یک قاشق شیره انگور به ترکیب اضافه کنید بعد از آماده شدن این ترکیب را به جای ناهار یا به جای شام بخورید، در صورتی که دچار نفخ هستید می توانید مقداری گل پر به این ترکیب اضافه نمایید. (این ترکیب را برای مصرف روزانتون درست کنید)
  • برای خشکی چشم و خشکی پوست و خشکی گلو: 3 کیلو شیر پر چرب طبیعی + یک کیلو کره طبیعی + 250 گرم سر شیر + 250 خامه طبیعی + یک کیلو روغن بادام شیرین با هم مخلوط کنید و با حرارت خیلی کم حرارت بدهید و باید توجه داشته باشید که در ظرفی این عمل را انجام دهید که حجم بیشتری از مایع داشته باشه و سرریز نشود و وقتی شیر بخار شد و فقط روغن ماند آن وقت به مدت یک دقیقه با شعله زیاد مدام هم بزنید و سپس درش را پارچه ای قرار دهید و در هوای آزاد قرار دهید و برای مصرف یک قاشق چایخوری از این ترکیب را آخر شب قبل از خواب میل کنید.

داروها:

  • لیکوفار
  • آمانتادین
  • اسلتامیویر
  • کلرامفنیکل
  • واکسن آنفولانزا
  • واکسن هموفیلوس آنفلوانزا نوع بی
  • برای ناراحتی خفیف می توان از داروهایی مثل استامینوفن، شربت های ضد سرفه، افشانه ها (اسپری های) بینی یا ضد احتقان ها (رفع کننده گرفتگی بینی) استفاده نمود. آسپیرین نخورید، زیرا در بعضی از تحقیقات مشخص شده است که بین مصرف آسپیرین (خصوصاً در کودکان) به هنگام بروز یک بیماری ویروسی و به وجود آمدن نشانگان رای ارتباط وجود دارد. نشانگان رای یک نوع آنسفالیت (التهاب مغز) است. می توان از یک دسته داروهای ضد ویروسی در موارد شدید برای کسانی که در معرض بیشترین خطر بروز عوارض هستند استفاده نمود.

فعالیت:

  • بهترین درمان برای آنفولانزا استراحت است. اگر وضعیت سلامت عمومی شما خوب باشد، استراحت کمک می کند تا بدنتان با ویروس به خوبی مبارزه کند.

رژیم غذایی:

  • معمولاً اشتها به هنگام آنفولانزا کم می شود. شاید در ابتدا فقط اشتها به مایعات داشته باشید، سپس پس از مدتی به وعده های غذای کوچک حاوی مواد نشاسته ای بدون ادویه (نان سوخاری، برنج، پوره، غلات پخته شده، سیب زمینی پخته) اشتها پیدا کنید. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید (خصوصاً اگر تبتان بالا باشد) نوشیدن مایعات بیشتر مثل آب میوه چای و نوشیدنی های غیر گازدار نیز به رقیق شدن ترشحات کمک می کند.
  • خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک باقلا، خوراک عدسی با صیفی جات، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک کدو حلوایی، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، خوراک قارچ و سیب زمینی، لقمه قارچ و سویا، خوراک قارچ با سس، خوراک قارچ طعم دار، خوراک قارچ و ذرت، خوراک قارچ و بامیه، تاس کباب قارچ و سویا، خوراک صیفی جات، خوراک کلم قمری، خوراک گل کلم، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سبز ۲، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا با سبزیجات، خوراک سویا با رب انار، خوراک بامیه با سویا، خوراک تند بامیه، خوراک بورانی، خوراک مخلوط، آش گندم با سویا، آش ماش، آش کدو حلوایی، آش صیفی، آش سماق، آش عدس ۱، آش جو با لوبیا سبز، آش کلم بروکلی ۱، آش شلغم ۱، آش شلغم ۲، آش گوجه فرنگی ۲، لوبیا سبز پلو ۳، نخود فرنگی پلو ۱، خورش شهد فسنجان، خورش به و آلو، خورش آلو و قیسی، خورش قیمه بادمجان، خورش بامیه با قارچ، خورش کدو حلوایی، خورش کدو خورشتی، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش کلم بروکلی با قارچ، خورش هویج و به، سوپ صیفی جات ۱، سوپ صیفی جات ۲، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ جو ۱، سوپ جو ۲، سوپ دال عدس، سوپ اسفناج، سوپ شلغم، سوپ لوبیا سبز، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ بامیه، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سوپ بلغور و کرفس، سوپ کلسیم، سوپ جو با شیر سویا، سوپ شهد نما، سوپ زرشک با جعفری، سوپ جو و اسفناج، برگر کدو خورشتی، سس زیتون.
  • خوردنی های مضر: عدس پلو ساده.

نکته:

  • آنفولانزا یک بیماری معمول است. این ویروس داخل بدن تکثیر شده و رشد می‌­کند. آنفولانزا انواع مختلفی دارد، مثل آنفولانزای مرغی یا آنفولانزای پرندگان و آنفولانزای خوکی. واکسن آنفولانزا می‌تواند از بسیار از بیماری‌ها و مرگ‌های ایجاد شده توسط آنفولانزا فصلی جلوگیری کند.
  • دوره کمون آنفولانزا در حدود ۴ الی ۱ روز است.
  • آنفولانزا مسری است و علائم آنفولانزا می‌تواند تا ۱۴ الی ۷ روز باقی بماند.
  • آنفولانزا به صورت مستقیم و غیرمستقیم گسترش پیدا می‌کند، این بیماری از فردی به فرد دیگر و به وسیله قطرات هوایی ایجاد شده توسط عطسه و سرفه جا به جا می‌شود. و به صورت غیرمستقیم نیز از طریق لمس قطراتی که روی سطح آلوده قرار گرفته‌اند منتقل می‌شود.
  • ویروس‌های آنفولانزا سه نوع هستند، این انواع با A، B و C مشخص می‌شوند و معمولاً آنفولانزا نوع A بیشترین مشکلات را برای انسان‌ها به وجود می‌آورد.
  • بیشتر افرادی که به آنفولانزا فصلی و نوع مرسوم آن مبتلا می‌شوند طی ۱ الی ۲ هفته بهبود پیدا می‌کنند، اما برخی از افراد با مشکلات جدی مانندذات‌الریه روبه‌رو می‌شوند که می‌تواند زندگی آن‌ها را نیز تهدید کند.
  • آنفولانزا می‌تواند مشکلات مزمن سلامتی را بدتر کند.
  • در آوریل سال ۲۰۰۹ سویه جدیدی از ویروس آنفولانزا که با عنوانH1N1 جدید یا آنفولانزای خوکی شناخته می‌شود در مکزیک مشاهده و سریعاً در سراسر جهان انتشار پیدا کرد و سازمان بهداشت جهانی نیز اعلامیه‌ای برای وضعیت اضطراری پاندمی آنفولانزا ارائه کرد. با گذشت زمان، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این پاندمی در سال ۲۰۱۰ به پایان خواهد رسید. در سال ۲۰۱۲ سویه جدیدی از این بیماری، H3N2v منتشر شد، اما وضعیت انتشار آن تا به امروز خطرناک نبوده است.
  • برخی از روش‌های درمانی خانگی می‌توانند علائم آنفولانزا را تسکین دهند.
  • مردم باید این مساله را در نظر بگیرند که پاندمی آنفولانزا می‌تواند علائم شدیدی داشته باشد و در برخی از افراد که نسبت به پاندمی آنفولانزا ضعف دارند می‌تواند منجر به مرگ شود. با این حال واکسن ویروس پاندمی آنفولانزا قبلی (H1N1) در دسترس بوده است و این ویروس نیز بخشی از چرخه ویروس مرسوم آنفولانزا است.
  • آنفولانزای پرندگان(H5N1) معمولاً پرندگان را درگیر می‌کند، اما ویروس آنفولانزای پرندگان می‌‌تواند انسان‌هایی که با پرندگان در تماس هستند را نیز درگیر کند.
  • افراد مختلف باید با پزشک خود صحبت کرده و تحت معاینه آن‌ها قرار بگیرند تا متوجه شوند علائم آنفولانزا برای آن‌ها چگونه خواهد بود.
  • واکسیناسیون آنفولانزا نمی‌تواند از ابتلا به کرونا ویروس جلوگیری کند.
  • احتمال دارد به صورت همزمان به هر دو بیماری کوید ۱۹ و آنفولانزا مبتلا شوید.
  • تفاوت آنفولانزا و مسمومیت غذایی: اگرچه برخی از علائم آنفولانزا می‌تواند مشابه مسمومیت غذایی باشد، اما بیشتر علائم آن ارتباطی با این وضعیت ندارند. بیشتر علائم مسمومیت غذایی شامل استفراغ، استفراغ، اسهال آبکی، دردهای شکمی، کرمپ و تب است. در نظر داشته باشید که به جز تب بیشتر علائم مسمومیت‌های غذایی به دستگاه گوارشی مربوط هستند. علائم معمول آنفولانزا  شامل تب نیز می‌باشند، اما برخی از علائم بیماری آنفولانزا در مسمومیت‌های غذایی معمول نیستند، چرا که آنفولانزا یک بیماری تنفسی است. علاوه بر این علائم تنفسی از قبیل گرفتگی بینی، سرفه خشک و برخی از مشکلات تنفسی نیز می‌توانند به تشخیص آنفولانزا و مسمومیت غذایی کمک کنند.
  • تفاوت آنفولانزا و کرونا: در برخی از موارد علائم کوید ۱۹، آنفولانزا و آلرژی بسیار شبیه به هم هستند و بررسی تفاوت آنفولانزا و کرونا دشوار است. با این حال تفاوت­‌هایی در آن­‌ها وجود دارد. علائم اصلی کوید ۱۹ عبارتند از: خستگی، تب، سرفه، تنگی نفس، در این بیماری عطسه کردن چندان شایع نیست. علائم آنفلوانزا نیز مشابه کوید ۱۹ است، اما تب و بدن ­‌درد نیز به آن­‌ها اضافه می­‌شود. اما ممکن است در بیماری آنفلوآنزا دچار تنگی نفس نشوید. علائم آلرژی معمولاً مزمن‌تر است و شامل عطسه، سرفه و خس‌خس سینه است.
  • طول درمان بیماری آنفولانزا چقدر است: اکثر مردم پس از یک هفته بهبود پیدا می­‌کنند. اما احتمال دارد بهبود شما چند روز بیش­تر طول بکشد. احساس خستگی چند روز بعد از بیماری غیرمعمول نیست. تا زمانی که تب شما برای ۲۴ ساعت متوالی پایین نیامده باشد، نباید به مدرسه یا محل کار خود بروید. بدون مصرف داروهای تب‌بر باید به این وضعیت برسید. احتمال دارد یک روز قبل از مشاهده علائم و زمانی که ناقل ویروس هستید و ۵ الی ۷ روز پس از بهبودی اطرافیان خود را به این ویروس آلوده کنید. اگر در طول پاندمی کوید ۱۹ سرماخوردگی یا آنفولانزا دارید، باید خود را قبل از بهبودی کامل قرنطینه کنید و بهداشت خود را رعایت کنید. موارد بهداشتی عبارت است از: شستن دست­‌ها، ضد عفونی کردن مناطقی که بیش­تر از جاهای دیگر آن‌ها را لمس می­‌کنید، زدن ماسک، قطع ارتباط با اطرافیان.
  • فصل آنفولانزا چه زمانی است: احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا طی فصول پاییز و زمستان بیشتر است. چرا که در این فصول با افراد بیشتری در ارتباط بوده و انواع مختلفی از بیماری­‌ها در این فصول عود می‌­کنند. اگر به ویروس دیگری مبتلا باشید، احتمال آنفولانزا گرفتن شما بالاتر می­‌رود، چرا که سایر عفونت­‌ها می­‌توانند سیستم ایمنی شما را ضعیف کرده و شما را نسبت به بیماری‌­های جدید آسیب­پذیر کند.
  • آیا آنفولانزا مسری است: اگر به آنفولانزا مبتلا شده باشید بیماری شما مسری است؛ یعنی می توانید بیماری خود را به افراد دیگر انتقال دهید. بسیاری از افراد می‌­توانند این بیماری را یک روز قبل از نمایان شدن علائم به دیگران منتقل کنند. به عبارت دیگر حتی قبل از اینکه بدانید بیمار شده‌­اید نیز می‌­توانید بیماری را به افراد دیگر منتقل کنید. احتمال دارد ۵ تا ۷ روز پس از نمایان شدن علائم نیز ویروس این بیماری را به سایر افراد منتقل کنید. کودکان می­‌توانند ویروس این بیماری را ۷ روز پس از مبتلا شدن نیز به سایر افراد منتقل کنند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند برای مدت طولانی­‌تری با این بیماری درگیر هستند، اگر به آنفولانزا مبتلا شده‌­اید یا علائم آن را دارید در خانه بمانید. کارهای لازم برای جلوگیری از انتشار ویروس را انجام دهید. اگر بیماری شما تشخیص داده شد، سایر افراد را در جریان بگذارید.
  • دوره کمون یا نقاهت آنفولانزا چقدر است: دوره کمون معمول برای آنفولانزا در حدود ۱ الی ۴ روز است. کمون به دور‌ه‌­ای گفته می‌­شود که طی آن ویروس در بدن مانده و رشد می‌کند. احتمال دارد طی این دوره هیچ علائمی از خود نشان ندهید. این بدان معنا نیست که نمی­‌توانید این بیماری را به فرد دیگری منتقل کنید. بسیاری از افراد می­‌توانند یک روز قبل از ظهور علائم، بیماری را به فرد دیگری منتقل کنند. میلیو‌ن‌­ها قطره کوچک منتشر شده به هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن می‌­توانند ویروس را گسترش دهند. این قطرات می‌­توانند از طریق بینی، دهان و چشم‌­ها وارد بدن شوند. با لمس سطح آلوده به ویروس و سپس لمس بینی، دهان و چشم‌­ها نیز احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا وجود دارد.
  • چرا برخی متخصصین آنتی بیوتیک آزیترومایسین تجویز می کنند: بررسی گروهی از متخصصان نشان داده در عفونت ها و التهابات ریوی تنفسی ناشی از ویروس آنفولانزا برخی از علائم در نتیجه عفونت های ثانویه ناشی از باکتری های فرصت طلبی است که در اثر ضعف ایمنی ناشی از ویروس و ضعف ریه به آن حمله ور شده و در آن ایجاد عفونت باکتریایی شبه فیبروز می کنند. این باکتری ها نمودهایی شبیه به برونشیت و خلط سبز رنگ دارند که نشان دهنده عفونت باکتریایی است. این آنتی بیوتیک جهت بهبود یا جلوگیری از این عفونت باکتریایی پس از آلودگی به ویروس تجویز می گردد و به هیچ وجه بر ویروس اثر محدود کنندگی یا درمانی ندارد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.