کاربر

درمان آسم

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

آسم: عبارت است از یک بیماری مزمن همراه با حملات مکرر خس خس و تنگی نفس. این بیماری در تمام سنین می تواند وجود داشته باشد اما 50% از موارد، کودکان زیر 10 سال هستند. آسم بیشتر در پسران رخ می دهد تا دختران، اما در آسمی که در سنین بزگسالی آغاز می شود زنان سهم بیشتری را به خود اختصاص می دهند.

انواع آسم:

  1. آسم کودکی: آسم شایع ترین بیماری مزمن در کودکان است. ممکن است در هر سنی ایجاد شود، اما در کودکان کمی بیشتر از بزرگسالان شایع است. در سال 2017، کودکان 5 تا 14 ساله بیشترین احتمال ابتلا به آسم را داشتند. در این گروه سنی، این بیماری 9.7% از افراد را تحت تأثیر قرار داده است. همچنین 4.4 درصد از کودکان 0- 4 ساله را تحت الشعاع قرار داده است. در همان سال، آسم 7.7 درصد از افراد 18 سال و بالاتر را تحت تأثیر قرار داد. با توجه به انجمن ریه آمریکا، برخی از محرک‌های رایج آسم دوران کودکی عبارتند از: عفونت‌های تنفسی و سرماخوردگی، دود سیگار، از جمله دود تنباکوی دست دوم، آلرژن‌ها،آلاینده های هوا، از جمله ازن و آلودگی ذرات، قرار گرفتن در معرض هوای سرد، تغییرات ناگهانی دما، هیجان، فشار، ورزش، اگر کودک شروع به تجربه علائم آسم کرد، ضروری است که به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید، زیرا این امکان وجود دارد که زندگی وی را تهدید کند. پزشک می‌تواند در مورد برخی از بهترین راه‌ها برای مدیریت این بیماری شما را راهنمایی کند، در برخی موارد، آسم ممکن است با رسیدن کودک به بزرگسالی بهبود یابد. با این حال، برای بسیاری از افراد، این یک وضعیت مادام العمر است.
  2. آسم بزرگسالان: آسم ممکن است در هر سنی از جمله در بزرگسالی ایجاد شود. طبق یک مطالعه در سال 2013، بزرگسالان بیشتر از کودکان در معرض علائم مداوم هستند. برخی از عوامل موثر بر خطر ابتلا به آسم در بزرگسالی عبارتند از: بیماری تنفسی، آلرژی و قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها، عوامل هورمونی، چاقی، فشار، سیگار کشیدن.
  3. آسم شغلی: آسم شغلی ناشی از قرار گرفتن در معرض یک آلرژن یا محرک موجود در محل کار است. در محیط های کاری زیر، آلرژن‌ها ممکن است باعث آسم در افرادی شود که حساسیت یا آلرژی دارند: نانوایی‌ها، آسیاب‌های آرد و آشپزخانه‌ها، بیمارستان‌ها و سایر مراکز مراقبت‌های بهداشتی، فروشگاه‌های حیوانات خانگی، باغ وحش‌ها و آزمایشگاه‌هایی که حیوانات در آن حضور دارند، مزارع و سایر محیط های کشاورزی، در مشاغل زیر، محرک‌ها می‌توانند علائم آسم را تحریک کنند: تعمیرات و ساخت خودرو، مهندسی و فلزکاری، نجاری، صنایع الکترونیک و مونتاژ، آرایشگاه‌ها، استخرهای سرپوشیده، افرادی که در معرض خطر بالاتری هستند شامل افرادی هستند که: سیگار می‌کشند، رینیت آلرژیک دارند، سابقه آسم یا آلرژی‌های محیطی داشته باشند، محیط کار یک فرد می‌تواند باعث بازگشت آسم دوران کودکی یا شروع آسم بزرگسالی شود.
  4. آسم غیر قابل کنترل و شدید: تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 5 تا 10 درصد از افراد مبتلا به آسم، آسم شدید دارند. برخی از افراد به دلایلی که مستقیماً به آسم مربوط نمی‌شود، علائم شدیدی دارند. برای مثال، ممکن است هنوز روش صحیح استفاده از دستگاه تنفسی را یاد نگرفته باشند. برخی دیگر آسم شدید مقاوم به درمان دارند. در این موارد، آسم به درمان پاسخ نمی‌دهد. حتی با دوزهای بالای دارو یا استفاده صحیح از دستگاه‌های استنشاقی. طبق یک مطالعه در سال 2015، این نوع آسم ممکن است6% از افراد مبتلا به این بیماری را تحت تأثیر قرار دهد. آسم ائوزینوفیلیک نوع دیگری از آسم است که در موارد شدید ممکن است به داروهای معمول پاسخ ندهد. اگرچه برخی از افراد مبتلا به آسم ائوزینوفیلیک با داروهای استاندارد آسم درمان می‌شوند، برخی دیگر ممکن است از درمان‌های «بیولوژیک» خاص بهره ببرند. یکی از انواع داروهای بیولوژیک، تعداد ائوزینوفیل‌ها را کاهش می‌دهد، که نوعی سلول خونی درگیر در واکنش‌های آلرژیک است که می‌تواند باعث تحریک آسم شود.
  5. آسم فصلی: این نوع آسم در پاسخ به آلرژن‌هایی که فقط در زمان‌های خاصی از سال در محیط اطراف وجود دارند، رخ می‌دهد. به عنوان مثال، هوای سرد در زمستان یا گرده گل در بهار یا تابستان ممکن است باعث ایجاد علائم آسم فصلی شود. افراد مبتلا به آسم فصلی همچنان تا پایان سال این بیماری را دارند، اما معمولاً علائمی را تجربه نمی‌کنند. با این حال، آسم همیشه از آلرژی ناشی نمی‌شود.

علائم:

  1. علائم آسم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است حملات آسم به ندرت داشته باشید. به عنان مثال، فقط در زمان‌های خاصی علائم داشته باشید مانند هنگام ورزش یا همیشه علائم را تجربه کنید. علائم و نشانه‌های آسم عبارتند از:
  2. خستگی زیاد
  3. آبی شدن پوست
  4. انقباض عضلات گردن
  5. ناتوای در صحبت کردن
  6. تنفس صدادار شبیه خرخر
  7. خس خس سینه به هنگام بازدم
  8. احساس فشردگی در قفسه سینه و تنگی نفس
  9. مشکل در تنفس یا تنگی نفس خصوصاً در خوابیدن
  10. تغییرات ذهنی و روانی، از جمله بی قراری یا گیجی
  11. تنفس سریع و سطحی که به هنگام نشستن بهتر می شود.
  12. حملات سرفه یا خس خس سینه که توسط یک ویروس تنفسی بدتر می‌شود، مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا
  13. سرفه خشک یا همراه با خلط اندک (خصوصاً هنگام خندیدن یا تحریکات شدید)، خصوصاً در شب، معمولاً همراه با خلط غلیظ، شفاف و زرد.
  14. ناگفته نماند که علائم آسم بستگی به نوع بیماری دارد. هر فردی که به بیماری آسم مبتلاست، تمام این علائم را تجربه نمی‌کند. از سوی دیگر، داشتن یکی از علائم آسم به این معنی نیست که شما به این بیماری مبتلا هستید، با این‌حال بهتر است که علائم را جدی بگیرید.

علت:

  • فشارهای عصبی:در حال حاضر اطلاعات فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد عوامل روانی قادرند سبب تشدید یا تخفیف بیماری آسم شوند.
  • محرک‌های دارویی:بعضی افراد که آسم دارند، به مصرف آسپرین یا برخی داروهای ضد التهابی حساس می‌باشند و مصرف آن در این افراد باعث ایجاد حمله آسم می‌شود.
  • در حقیقت، این سیستم داخلی بدن است که به هم می ریزید و اگر بتوانیم از مواد طبیعی بهره بگیریم، یعنی نوع غذا و آب و هوا را تغیر دهیم، به راحتی این بیماری درمان می شود.
  • عفونت‌ها: عفونت‌های تنفسی شایع‌ترین علت ایجاد کننده حملات حاد آسم می‌باشند. تحقیقات نشان داده ‌است که عفونت‌های تنفسی با منشاء ویروسی، باعث حمله حاد آسم می‌شوند و شواهدی وجود ندارد که نشان دهد عفونت‌های باکتریایی نقشی در این پدیده دارند.
  • التهاب و اسپاسم ناشی از آن در مجاری هوایی (نایژه ها و نایژک ها)، و به دنبال آن ورم مجاری هوایی و غلیظ شدن ترشحات ریه (خلط). این امر باعث کاهش یا بسته شدن راه عبور هوا به ریه ها می شود.
  • عواملی که می توانند این تغییرات را ایجاد کنند عبارتند از: مواد آلرژی زا مثل گرده گیاهان، گرد و غبار، شوره بدن حیوانات، کپک ها یا بعضی از غذاها، عفونت های ریوی مثل برونشیت، مواد آلاینده موجود در هوا، مثل دود و بوهای مختلف، قرار گرفتن در معرض مواد شیمایی یا سایر مواد، در قالب مواجهه شغلی، برخی داروها، استرس و فشارهای روانی، شرایط آب و هوایی مانند هوای سرد، هوای بسیار خشک، بسیار مرطوب یا هنگام وزش باد.
  • آلرژن‌ها: موادی که باعث ایجاد حساسیت و پاسخ بیش از حد دستگاه ایمنی می‌شوند را موادحساسیت‌زا یا آلرژن می‌نامند. اکثر آلرژن‌های ایجاد کننده آسم به وسیله هوا منتقل می‌شوند و برای ایجاد یک حالت حساسیت لازم است که به مقدار کافی در هوا موجود باشند؛ پس از آنکه حساسیت ایجاد شد، در برخورد‌های بعدی بیمار نسبت به آلرژن عکس ‌العمل شدیدتری نشان می‌دهد به طوری که مقادیر جزئی از آلرژن موجب تشدید قابل ملاحظه بیماری خواهد شد. این نوع آسم را که توسط آلرژن‌ها ایجاد می‌شود آسم آلرژیک می‌نامند؛ غالباً فصلی بوده و به طور شایع در کودکان و جوانان دیده می‌شود. (مثال: گل‌ها و گیاهان به خصوص گرده گل‌ها)
  • عوامل محیطی و آلودگی هوا:علل محیطی ایجاد آسم معمولاً با شرایط آب‌ و هوا که باعث افزایش غلظت آنتی‌ژن‌‌ها و مواد ‌آلوده ‌کننده موجود در هوا می‌شوند، ارتباط دارد. این شرایط معمولاً در شهرهای صنعتی بزرگ و مناطق شلوغ شهر فراهم بوده و غالباً با تغییر درجه حرارت و سایر عواملی که باعث ایجاد توده هوای راکد می‌شوند، همراه است. در این شرایط اگرچه در کلیه افراد جامعه علائم تنفسی پیدا می‌شود ولی شخص مبتلا به آسم با شدت بیشتری درگیر می‌شود. (دوده و ذرات معلق در هوا، دود سیگار و سایر دخانیات، پر، کرک، پوست پرندگان و حیوانات، انواع کپک، پارچه‌های پشمی و پرز‌دار، خشکی هوا، رطوبت شدید مثل سونا و چشمه‌های آب گرم)
  • عوامل شغلی:در برخی موارد استنشاق ماده‌ای که به طور مرتب در محیط کار وجود دارد باعث ایجاد آسم می‌شود که این حالت را آسم شغلی می‌نامند. تقریباً حدود ۲۰۰ ماده مصرفی در مکان‌ها کاری وجود دارند که به عنوان آغاز کننده آسم شناخته ‌شده و عبارتند از: رزین‌ها، چسب‌ها و لاستیک خام، آنزیم‌های بیولوژیک (مانند پاک‌کننده‌های لباس) و برخی مواد شیمیایی به خصوص ایزوسیانید که در رنگ‌کاری با اسپری به کار می‌رود.
  • ورزش:فعالیت فیزیکی می‌تواند باعث بروز آسم شود و همچنین ممکن است حمله آسم را تشدید نماید. استنشاق هوای سرد در ضمن ورزش به طور قابل ملاحظه‌ای باعث افزایش شدت حملات آسم می‌شود، در صورتی که استنشاق هوای گرم و مرطوب ممکن است باعث کاهش و یا قطع حمله آسم گردد. بنابراین فعالیت‌های ورزشی از قبیل سرسره روی یخ، اسکی و هاکی روی یخ بیشتر از شنا در استخر گرم و سرپوشیده دارای اثرات تحریکی بر روی مجاری هوایی است.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. سیگار کشیدن
  2. مصرف بعضی از داروهای مثل آسپیرین
  3. قرار گرفتن در معرض آلاینده های خطر
  4. سابقه خانوادگی آسم یا آلرژی های دیگر
  5. وجود سایر بیماری های آلرژیک، مثل اگزما یا تب یونجه
  6. استرس های مختلف (عفونت های ویروسی، ورزش، ناراحتی عاطفی، بوهای زیانبار و دود تنابکو)

پیشگیری:

  1. از مصرف آسپیرین خودداری کنید.
  2. از مواد آلرژی زای شناخته شده و آلاینده های هوا دوری کنید.
  3. به دنبال عوامل آغاز کننده حمله آسم بگردید و از آنها دوری کنید.
  4. نرمش های آسوده سازی و شل کننده عضلات و نیز حرکات کمک کننده به تخلیه ترشحات تنفسی را انجام دهید.
  5. داروهایی که به منظور پیشگری از بروز حملات آسم تجویز می شوند را به طور منظم مصرف کنید؛ توجه داشته باشید که حتی اگر احساس می کنید مشکلی ندارید، مصرف داروها را قطع نکنید.

عواقب مورد انتظار:

  1. نیمی از کودکان آسمی نهایتاً خوب خواهند شد.
  2. علائم را می توان با درمان و پایبندی به اقدامات پیشگیرانه کنترل نمود.
  3. در صورتی که درمان انجام نشود، حملات شدید ممکن است مرگبار باشند.

عوارض احتمالی:

  1. نارسایی تنفسی
  2. پنوموتراکس (وارد شدن هوا به فضای اطراف ریه ها)
  3. عفونت ریه و مشکلات مزمن ریوی در اثر حملات مکرر آسم.

تشخیص:

  1. معاینه بدنی: پزشک یک معاینه فیزیکی برای رد سایر شرایط احتمالی مانند عفونت تنفسی یا بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) انجام خواهد داد. پزشک شما همچنین در مورد علائم و نشانه‌های شما و سایر مشکلات سلامتی از شما سوالاتی می پرسد. ممکن است تست‌های عملکرد ریه به شما داده شود تا مشخص شود هنگام تنفس چقدر هوا به داخل و خارج می‌رود. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  2. اسپیرومتری: این آزمایش تنگ شدن لوله‌های برونش را با بررسی میزان هوای بازدم بعد از یک نفس عمیق و سرعت بازدم تخمین می‌زند.
  3. اوج جریان: پیک فلومتر یک دستگاه ساده است که میزان سختی و اوج نفس را اندازه می‌گیرد. خوانش اوج جریان کمتر از حد معمول نشانه این است که ریه‌های شما ممکن است به خوبی کار نکنند و آسم شما بدتر شده است. پزشک به شما دستورالعمل‌هایی در مورد نحوه ردیابی و مقابله با خوانش‌های جریان کم پیک ارائه می‌دهد. آزمایش‌های عملکرد ریه اغلب قبل و بعد از مصرف دارویی برای باز کردن راه‌های هوایی به نام برونکودیلاتور مانند آلبوترول انجام می‌شود. اگر عملکرد ریه شما با استفاده از گشادکننده برونش بهبود یابد، احتمالاً آسم دارید. سایر تست های اضافی شامل موارد زیر است:
  4. آزمایش تحریک آمیز برای ورزش و آسم ناشی از سرما: در این آزمایشات، پزشک شما انسداد راه هوایی شما را قبل و بعد از انجام فعالیت بدنی شدید یا چند بار تنفس هوای سرد اندازه گیری می‌کند.
  5. تست‌های تصویربرداری: اشعه ایکس قفسه سینه می‌تواند به شناسایی هرگونه ناهنجاری ساختاری یا بیماری (مانند عفونت) که می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات تنفسی شود کمک کند.
  6. چالش متاکولین: متاکولین یک محرک شناخته شده آسم است. هنگامی که استنشاق می‌شود، باعث می‌شود راه‌های هوایی شما کمی باریک شود. اگر به متاکولین واکنش نشان دهید، احتمالاً آسم دارید. این آزمایش ممکن است حتی اگر تست اولیه عملکرد ریه شما نرمال باشد، مورد استفاده قرار گیرد.
  7. تست نیتریک اکسید: این آزمایش میزان گاز نیتریک اکسید را در نفس شما اندازه گیری می‌کند. هنگامی که راه‌های هوایی شما ملتهب است (نشانه‌ای از آسم) ممکن است سطح اکسید نیتریک بالاتر از حد طبیعی باشد. این آزمایش به طور گسترده در دسترس نیست.
  8. ائوزینوفیل‌های خلط: این آزمایش گلبول‌های سفید خاصی (ائوزینوفیل‌ها) را در مخلوط بزاق و مخاط (خلط) که هنگام سرفه ترشح می‌کنید، بررسی می‌کند. ائوزینوفیل‌ها زمانی وجود دارند که علائم ایجاد می‌شوند و زمانی که با رنگی شبیه به زرد قابل مشاهده می‌شوند.
  9. تست آلرژی: آزمایش‌های آلرژی را می‌توان با آزمایش پوست یا آزمایش خون انجام داد. آنها به شما می‌گویند که آیا به حیوانات خانگی، گرد و غبار، کپک یا گرده گل آلرژی دارید. اگر محرک‌های آلرژی شناسایی شوند، پزشک ممکن است واکسن‌های آلرژی را توصیه کند.

درمان طب نوین:

  • درمان به علت زمینه ای آسم بستگی دارد.
  • مراقبت اورژانسی و بستری کردن در موارد حملات شدید آسم.
  • روان درمانی یا مشاوره در صورتی که آسم با استرس ارتباط داشته باشد.
  • حتی المقدور مواد آلرژی زا و آزار دهند را از خانه و محل کار حذف کنید.
  • به هنگام حملات بنشینید. در زمان هایی از سال که مواد آلرژی زا در محیط فراوان هستند در منزل بمانید.
  • درمان برای حساسیت زدایی از بعضی مواد آلرژی زای خاص، داروهایی را که به طور منظم استفاده می کنید همیشه به همراه داشته باشید.

درمان طب سنتی:

  • تعریق (روزانه یکی دوبار)
  • تنفس عمیق (روزانه 40 بار)
  • آش شلغم و آش جو (شب ها)
  • در آسم، فصد بازیلیک انجام می دهیم.
  • هر روز مرزه را با انجیر بپزید و بخورید.
  • تره را با جو بپزید و مانند سوپ بخورید.
  • هر روز شیر خنک را به مقدار زیاد بخورید.
  • روغن مالی ریه با روغن سیاهدانه (هر روز)
  • دم کرده گیاه زوفا (صبح و شب یک لیوان)
  • برگ گزنه را با جوشانده جو بپزید و بخورید.
  • هر روز صبح ترکیب انجیر + انیسون استفاده کنید.
  • هوای بسیار سرد و بسیار گرم برای ریه مضر است.
  • راتیانج را در دهان بریزید و خوب بجوید و بخورید.
  • روزی سه بار و هر بار یک استکان عرق چنار بخورید.
  • هر روز صبح آب پیاز را با شیر مخلوط کنید و بخورید.
  • برگ نعناع و مصطکی رومی را با هم بکوبید و بخورید.
  • تنفس هوای سرد در زمستان و تنفس هوای گرم در تابستان
  • آب پیاز را بگیرید و با آب لیموی تازه مخلوط کنید و بنوشید.
  • ترک و یا کاهش غذاهای سرد، مخصوصاً سودازاها (40 شب)
  • سریشم ماهی را در آب بجوشانید و حل شده آن را میل کنید.
  • یک عدد به رسیده معطر را میان آتش بپزید و گرم گرم بخورید.
  • مغز ریشه شیرین بیان را با برگ توت فرنگی بجوشانید و بخورید.
  • دو مثقال ریشه درخت فندق تلخ را بجوشانید و آب آن را بخورید.
  • رازیانه، پرسیاوشان و انجیر را با هم بجوشانید و آب آن را بخورید.
  • گوشت جوجه مرغ را با کره سرخ کنید و بعد آن را بپزید و بخورید.
  • دوسین روزی دو قاشق مرباخوری هر 12 ساعت (40 الی 120 روز)
  • هر شش ساعت یک استکان ترکیب عرق شلغم و عرق پونه بخورید.
  • سوخته تریاک را با پیه بز مخلوط و هر شب سینه را با آن چرب کنید.
  • گل های شقایق را دم کنید و آب آن را با شکر شیرین کنید و بنوشید.
  • گیاهان دارویی ضد آسم: تاتوره، ریش بز، زوفا، شابیزک، شاهدانه، کندر.
  • زرده تخم مرغ را با بزرک و یا تخم کتان ساییده مخلوط کنید و بخورید.
  • جعفری خشک کرده را بکوبید و صبح ناشتا در شیر گرم بریزید و بخورید.
  • براسیون را با انجیر بجوشانید بعد آب آن را با عسل شیرین کرده و بنوشید.
  • هفت ساعت بعد از روغن مالی، بادکش ریه، یک شب در میان (70 مرحله).
  • هر روز مقداری شاخ و برگ مریم گلی را بسوزانید و دود آن را به بینی بکشید.
  • هر روز صبح دو حبه سیر را در یک فنجان شیر بجوشانید و تا گرم است بخورید.
  • هر روز آب شلغم، آب هویج، آب کرفس خام و آب لیمو را مخلوط کرده و بنوشید.
  • روزی یک تا دو مرتبه آویشن + انجیر را بجوشانید با عسل شیرین کنید و میل کنید.
  • استفاده منظم از کندر علائم آسم را کاهش می‌دهد و تعداد حملات آسمی را کم می‌کند.
  • یک مثقال تنباکو را بکوبید. ۸ قسمت کنید و هر روز صبح ناشتا یک قسمت آن را بخورید.
  • چند شب دوغ درست کنید و در هوای آزاد بگذارید و صبح ناشتا آب زرد روی آن را بخورید.
  • مبتلایان به تنگی نفس باید از یبوست طبع بپرهیزند و با خوردن ملینات طبع را لینت دهند.
  • یک قاشق چایخوری تخم کاهو را در یک فنجان آب بجوشانید. آب آن را صاف کرده و بخورید.
  • همه روزه مویز بدون هسته را با خرمای سبز و گل گاوزبان بجوشانید و آب صاف کرده آن را بخورید.
  • ترکیب دم کرده تخم رازیانه + گل گاوزبان + انجیر، برای سرفه ها و آسم های مزمن بسیار موثر است.
  • دود گل ماهور و عنبر نصارا عفونت کش قوی هستند. دود عنبر نصارا اگر یک بار استفاده شود خوب است.
  • وسط یک شلغم را سوراخ و گود کنید. در آن شکر بریزید و مدتی بماند وقتی به آب افتاد آب شکر را بخورید.
  • هر روز دائم سه پستان را زیر زبان گذارید و آب آن را فرو برید و پس از نرم شدن دور هسته را بجوید و بخورید.
  • موقع حمله آسم برگ های آویشن را دم کنید و آب آن را صاف کرده و بنوشید، یا از شربت توسیان استفاده کنید.
  • برای درمان تکمیلی بیماری آسم و تنگی نفس از بادکش سینه و بادکش قاعده ریه و بادکش وسیع ریه استفاده می کنیم.
  • یک هفته ناشتا هر روز مقداری ریشه شیرین بیان پوست کنده را با مقداری تخم شلغم بجوشانید و آب صاف کرده آن را بخورید.
  • مقدار زیادی به دانه را در آب جوش ریخته و در ۲۴ ساعت ۴۸ مرتبه و هر بار یک قاشق مرباخوری از لعاب آن را بخورید.
  • تخم مرو، تخم کاسنی، تخم خشخاش، به دانه و ریشه ختمی و مغز بادام شیرین را بکوبید و با آب میل کنید و هر روز ادامه دهید.
  • مغز ناخنک، انیسون، انجره، گل زوفا، شنبلیله و گل بنفشه را بجوشانید. صمغ عربی ساییده شده را روی آب صاف کرده آن بپاشید و بنوشید.
  • مخلوط غاریقون ۱۰ گرم افتیمون ۱۵ گرم و عسل ۲۵۰ گرم برای بیماران بسیار نافع است (که هر دو دارو را نرم کوبیده با عسل به کار برند).
  • عناب و سپستان به یک نسبت ترکیب و مقداری از این ترکیب را دم کنید سپس با عسل شیرین کنید و دو ساعت بعد از ناهار و شام میل کنید.
  • پنج گرم زیره را نرم بسایید در نصف استکان سرکه حل کرده همه را در یک لیوان آب جوشیده ریخته روزی چهار قاشق غذاخوری میل کنید.
  • یک قاشق غذاخوری رازیانه را در یک فنجان آب گرم ۱۰ دقیقه دم کنید. آب آن را با عسل شیرین و هر روز پس از هر غذا یک فنجان بخورید.
  • ده گرم برگ خشک سوسنبر را در یک فنجان آب جوش ۱۲ دقیقه دم کنید. آب آن را با عسل شیرین و بنوشید و در هر روز چهار مرتبه تکرار کنید.
  • شصت گرم ریشه سنبل الطیب را در یک لیتر آب گرم یک روز بخیسانید بعد صاف کنید. آب آن را با عسل شیرین و قبل از هر غذا یک فنجان بخورید.
  • هفت مثقال اسفند را در یک لیوان آب بجوشانید. آب صاف کرده آن را در روغن کنجد و یا عسل مخلوط کنید و به مدت یک ماه به مرور آن را بخورید.
  • هر روز بارهنگ، قدومه شیرازی، بالنگو و تخم مرو از هر کدام مساوی تمیز کرده و بجوشانید. و تا گرم است دانه، آب و لعاب آن را با هم یک استکان بخورید.
  • پودر عصاره شیرین بیان و پودر بادیان را به نسبت مساوی مخلوط و به مدت ۳۰ روز صبح، ظهر و شب قبل از هر غذا یک قاشق چایخوری از آن را با آب میل کنید.
  • صد گرم گل زوفا را بجوشانید و آب صاف کرده آن را در ۲۵۰ گرم نبات ریخته و آن مقدار را به مدت ۲ هفته هر صبح، ظهر و شب هر بار مقداری از آن مصرف کنید.
  • روزی دو عدد سیب زرد را روی آتش کباب کنید طوری که پوست سیب سیاه شود و مغزش نرم گردد و سپس پوست سیاه سیب را جدا کنید و مغزش را گرم گرم بخورید.
  • سبوس گندم 40 گرم + فراسیون 25 گرم + شکر سفید 75 گرم + مغز بادام شیرین 50 گرم، همه را نرم کوبیده مثل حریره بپزید و به تدریج میل نمایید. (بسیار مجرب)
  • سیاهدانه 15 گرم + فراسیون 10 گرم + زوفا 15 گرم، همه را نرم کوبیده در 250 گرم عسل حل کرده هر چهار ساعت یک قاشق مربخاوری میل نمایید. (بسیار مجرب)
  • مغز وسط برگ های کلم را با تعدادی مغز بادام شیرین بجوشانید تا دو سوم آب آن بخار شود بعد مقداری نیشکر به آن اضافه کنید و روزی دو استکان صبح و عصر بنوشید.
  • درمنه 30 گرم + ریشه اریسا 35 گرم + شیرین بیان 35 گرم، همه را نیم کوب کرده، بجوشانید (پانزده گرم از ترکیب را در پانصد سی سی آب)، قبل از هر وعده غذا دو استکان میل کنید.
  • سه پستان 5 گرم + پودینه 10 گرم + فراسیون 10 گرم + شیرین بیان 20 گرم، ده گرم از ترکیب فوق را در پانصد سی سی آب کمی جوشانده و صبح، ظهر و شب میل نمایید. (بسیار مجرب).
  • کسانی که تنگی نفس، آسم شدید و عفونت ریه دارند اول حجامت عام می کنیم و بعد از آن، حجامت احتقان (موضع آن در وسط قاعده ریه ها مقابل مهره دوازده سینه ای می باشد) انجام می دهیم.
  • قاریقون، شهم حنظل، فراسیون، انزوت، بنفشه، شیرین بیان، بادیان، گل زوفا، تربد و زرآوند همه را نیم کوب و با گلاب خمیر کنید. با آن قرص هایی بسازید به اندازه یک نخود و روزی ۶ قرص به تدریج میل کنید.
  • گل زوفا، گل بنفشه، گل نیلوفر، گل پنیرک، قرقات، کاکل ذرت، شکر تیقال تمیز شده و برگ اوکالیپتوس از هر کدام ۱ مثقال را با هم مخلوط و بجوشانید. سپس آن را صاف کنید. سه روز صبح ناشتا آب آن را بخورید.
  • هر روز تخم بالنگو، تاجریزی، خارخاسک، گل بنفشه و تاج خروس از هر کدام ۱ مثقال همه را با هم مخلوط و بجوشانید. آب آن را صاف کنید و ۴ مثقال شکر تیقال پاک کرده و ساییده شده را داخل آن بریزید و به مرور بخورید.
  • قلیان نعناع بدون دود، روزی نیم ساعت (قلیانی که در پایه آن به جای آب، عرق نعناع ریخته می شود، ضمناً نیاز به دود و تنباکو و …) ندارد، اگر بخواهیم با دود بکشید باید به جای تنباکو از برگ زیتون استفاده نمایید. (40 الی 120 روز)
  • ده گرم زرشک را بکوبید و در یک لیتر آب خیس کنید. بعد از دو ساعت در پارچه ای ریخته با فشار آبش را بگیرید. سپس آب آن را با شکر مخلوط و بجوشانید تا نصف شود. هر روز دو یا سه بار چند قاشق آب آن را در یک لیوان آب مخلوط و بخورید.
  • ریشه شیرین بیان ۵ مثقال، عناب ۴۰ عدد، سه پستان ۳۰ عدد، انجیر ۴۰ عدد، گل زوفا، تخم ختمی، گل پنیرک، پرسیاوش و رازیانه از هر کدام ۲ مثقال همه را جوشانده و آب آن را صاف کنید و در یخچال نگه دارید و آن مقدار را هفت روز بخورید.
  • ریشه سوسن 20 گرم + رازیانه 20 گرم + درمنه 10 گرم + سیاهدانه 15 گرم + گل زوفا 15 گرم + ریشه شیرین بیان 20 گرم + ریشه را نیم کوب کرده، ده گرم در پانصد سی سی آب کمی جوشانده قبل از سه وعده غذا میل نمایید. (بسیار مجرب).
  • اسطوخودوس + بادرنجبویه + گل گاوزبان + آفتیمون + بابونه از هر کدام 10 گرم، دم کنید و به جای چای روزی سه فنجان استفاده نمایید، این معجون دم کردنی تأثیر بسیار موثری در افسردگی، تنظیم خواب، طپش قلب، وسواس فکری، لرزش بدن و تنگی نفس دارد.
  • در آسم های شدید می توانید هفته ای 3 لیوان (تا دو هفته) از ادرار شتر شیرده استفاده نمایید، لازم به ذکر است که ادرار شتر در اسلام حلال است. تجویز ادرار شتر نسخه امام صادق (علیه السلام) است و استاد خیراندیش هم درمان قطعی بیماری آسم را ادرار شتر اعلام کردند.
  • ترکیب زیر را به مقادیر مساوی سه دقیقه بجوشانید و بیست دقیقه با حرارت بسیار ملایم دم کنید و روزی سه بار و هر بار یک استکان بنوشید. گل ختمی + پنیرک + ریشه شیرین بیان + سپستان + زوفا (برای زنان باردار زوفا حذف شود) + پیاز خام + انجیر خشک + پر سیاوشان + گل نیلوفر.
  • به عنوان درمان گل بنفشه و عصاره شیرین بیان از هر کدام ۱۰ گرم. غاریقون و کتیرا از هر کدام ۵ گرم. همه را نرم کوبیده، روزی سه قاشق مرباخوری میل کنید، یا اینکه پس از نرم کوبیده شدن داروها را با ۲۰۰ گرم عسل مخلوط و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق مرباخوری مصرف کنید.
  • در هر ساعت یک لیوان آب پرتقال را با کمی آب ليمو مخلوط و بنوشید. در این مدت از خوردن گوشت، چربی، برنج، سیب زمینی و تخم مرغ کاملاً بپرهیزید. ولی در صورتی که خواستید چیز دیگری هم به عنوان درمان بخورید مقدار کمی عسل یا شکر سرخ را با آب مخلوط و میل کنید. این کار را تا بهبودی کامل ادامه دهید.
  • عناب 5 گرم + گل خطمی 10 گرم + سه پستان 5 گرم + ریشه شیرین بیان 20 گرم + انجیر 10 عدد + گل زوفا 15 گرم + تاجریزی 5 گرم + گل بنفشه 10 گرم + پر سیاوشان 10 گرم + مویز 20 دانه + گل پنیرک 10 گرم، پانزده گرم در پانصد سی سی آب کمی جوشانده و قبل از هر غذا دو استکان میل نمایید. (بسیار مجرب)
  • مبتلایان به آسم یا تنگی نفس باید همیشه قبل از سیر شدن از غذا دست بکشند و نباید بلافاصله بعد از غذا آب بنوشند و پس از دو ساعت بهتر است آب مصرف کنند. در نوشیدن آب نبایستی افراط کنند و تقلیل شرب لازم است. نبایستی بلافاصله پس از صرف طعام به خواب روند. اگر بتوانند در روز خواب نروند بهتر است.
  • گل زوفا، ریشه شیرین بیان، پر سیاوش، اسطوخدوس هندی، ریشه اریسا، زرآوند، افتیمون، گل گاوزبان، رازیانه، انیسون و آویشن شیرازی را جوشانده و صاف کنید. بعد کمی سکبینج و کمی پیاز عنصل و مقداری قاریقون را نرم و با عسل مخلوط کنید سپس به آن جوشانده اضافه کرده و روزی سه قاشق مرباخوری از آن را به نوبت میل کنید.
  • پودر عصاره شیرین بیان را با شکر و کمی آب بپزید تا بسیار سفت شود. بعد از سرد شدن آن را به وسیله دست های خود به صورت گلوله هایی به شکل دانه های تسبیح درست کنید و در ظرفی نگه دارید. به طور مداوم یکی از آنها را در دهان نگه دارید تا به مرور آب شده و تمام گردد، یا یک قطعه رب اصل سوس را در دهان نگه دارید تا تمام شود.
  • فراسیون 10 گرم + تخم کرفس 15 گرم + ریشه اریسا 20 گرم + رازیانه 10 گرم + تخم شنبلیله 15 گرم + گل ختمی 10 گرم + پر سیاوشان 10 گرم + گل زوفا 15 گرم، انجیر، عناب و سه پستان از هر کدام پنج عدد به هر جوشانده اضافه شود تا با داروها بجوشد. ده گرم در پانصد سی سی آب قبل از هر غذا دو استکان میل نمایید. (بسیار مجرب)
  • مقادیر مساوی از مواد زیر را مخلوط کنید، پنج مثقال از مخلوط مواد را به مدت سه دقیقه بجوشانید و بیست دقیقه با حرارت بسیار ملایم دم کنید و روزی سه بار و هر بار یک استکان بنوشید. مواد عبارتند از: گل ختمی + پنیرک + عناب + آویشن (کمتر از بقیه) + پونه + ریشه شیرین بیان + انجیر خشک (برای سرفه حتماً از انجیر خشک استفاده شود).
  • ده گرم پیاز عنصل را خرد کنید و با یک سیر قاریقون و چهار استکان سرکه در ظرفی چینی یا لعابی ریخته و ۴ روز بماند (البته درب آن بسته باشد) بعد بجوشانید و آن را صاف کنید. هم وزن صاف کرده آن عسل اضافه شود و کمی حرارت داده تا مخلوط شود. در شیشه ای نگهدارید و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری از آن را در یک استکان چای مخلوط کرده و بخورید و ۴۰ روز ادامه دهید به کلی بهبود می یابید.
  • انجیر ۲۰ دانه، مویز ۵۰ گرم، تخم شنبلیله، گل زوفا و ریشه شیرین بیان از هر کدام ۱۵ گرم. ریشه ایرسا ۲۰ گرم. ریشه کرفس و ریشه بادیان از هر کدام ۱۰ گرم. تخم کرفس، تخم بادیان، تخم انجره، پودینه و فراسیون هر کدام ۱۵ گرم. پر سیاوشان ۲۰ گرم همه را نیم کوب کرده به ۲۰ قسمت مساوی تقسیم کنید سپس انجیرهای قطعه قطعه شده و مویز را به هر قسمت اضافه کرده و هر روز یک قسمت از آن را جوشانده صبح و عصر آبش را میل کنید.
  • مالیدن سینه و پهلوها با کف دست یا با حوله به صورت ماساژ مفید است. این عمل در حکم بادکش است و اگر محل گفته شده را با کوبیده و نرم شده کف دریا ماساژ دهند بهتر است. در صورتی که از ماساژ ناراحت شوند می توانند محل های مذکور را با روغن یاسمین یا روغن گل شب بو ماساژ دهند و مالش بایستی به تدریج از ملایم شروع شده کم کم با قوت بیشتری ادامه داده شود. با آب جوشانده درمنه یا روغن آن نیز ماساژ مفید است. همچنین بادکش و در بعضی موارد حجامت نیز مؤثر می باشد.
  • سنا، صمغ عربی، کتیرا پیچ، تخم مرو، تخم بزرک سفید، نشاسته، قدومه، به دانه، تخم شربتی، سه پستان، پوست هلیله زرد، هلیله سیاه، آمله مقشر، ریوند چینی، سنامکی، گل سرخ، انقوزه، انجدان رومی، سکنجبین، گل خطمی سفید، گل پنیرک، گل بنفشه، بالنگو، کوکنار، کاکنج، تاج ریزی، مصطکی رومی عصاره شیرین بیان، کندر، تخم خشخاش، تخم خرفه، تخم گشنیز، تخم کاهو و تخم کاسنی، از هر کدام ۱ مثقال کوبیده و با کمی آب آن را خمیر و قرص هایی به اندازه نخود بسازید هر روز صبح، ظهر و شب هر بار دو قرص با هم میل کنید. و ضمناً باید از دخانیات، گرد و غبار، سرما و استحمام در آب سرد پرهیز کنید. و از خوراکی های زیر بیشتر استفاده کنید. آب انار شیرین، پرتقال، آب هویج، توت فرنگی، گیلاس، ليمو شرين، مغز خار، آب زردک، سیب درختی، پالوده سیب سرخ با عسل، آب به، سیر، پیاز، ترب سیاه، تره فرنگی، کاهوی پخته، آش کدو با گشنیز، آش جو با تره، والک، کرفس، آب دم کرده گزنه، شنبلیله کوبیده با عسل، مخلوط برگ نعناع با مصطکی رومی، اسفناج، ریحان، نعناع، پونه، شوید، سوپ سیر، جوانه گندم، آب دم کرده هزار چشم، شربت زرشک، سنجد، آب دم کرده سنبل الطيب، انقوزه، پاچه گوسفند، آب جوشانده شکر تیقال، کمی بادام تلخ با نشاسته، شیرخشت، آب دم کرده تخم کاسنی، عصاره شیرین بیان، شلغم پخته، آب دم کرده ثمره چنار، شربت به، تمرهندی، آب دم کرده شنبلیله با پرسیاوش، آب دم کرده قهوه، سرکه گرم با عسل، آب دم کرده تخم گشنیز.

درمان آسم کوکان:

  • مصرف گرمی جات
  • خوردن جوشانده زوفا.
  • خوردن عرق نعناع و بارهنگ
  • مالیدن روغن گرم روی سینه و ریه از پشت کمر و حجامت گرم و خشک ریه
  • بيماري آسم كودكان وجود ندارد، بلكه ناراحتي معده دارند و براي رفع آن، غذاهاي تبليغي، ماست، شير و آب با غذا نخورند.

داروها:

  1. افدرین
  2. زیلوتون
  3. کتوتیفن
  4. تئوفیلین
  5. تربوتالین
  6. دوپیلومب
  7. سالمترول
  8. فورمترول
  9. آمینوفیلین
  10. ایزوپرنالین
  11. بکلومتازون
  12. فلوتیکازون
  13. دگزامتازون
  14. سیکلزوناید
  15. متاپروترنول
  16. زفیرلوکاست
  17. ایزوپروترنول
  18. مونته لوکاست
  19. کرومولین سدیم
  20. تیوتروپیوم بروماید
  21. ایپراتروپیوم بروماید
  22. داروهای مناسب برای شما به چند چیز بستگی دارد. سن، علائم، محرک‌های آسم و اینکه چه چیزی برای تحت کنترل نگه داشتن آسم شما بهتر عمل می‌کند. داروهای کنترلی پیشگیرانه و طولانی مدت تورم (التهاب) در راه‌های هوایی شما را که منجر به علائم می‌شود کاهش می‌دهند. استنشاق‌های تسکین سریع (گشادکننده‌های برونش) به سرعت راه‌های هوایی متورم را که تنفس را محدود می‌کنند باز می‌کنند. در برخی موارد، داروهای آلرژی ضروری است. داروهای طولانی مدت کنترل آسم، که معمولاً روزانه مصرف می‌شوند، سنگ بنای درمان آسم هستند. این داروها آسم را به صورت روزانه تحت کنترل نگه می‌دارند و احتمال حمله آسم را کاهش می‌دهند. انواع داروهای کنترل طولانی مدت عبارتند از:
  23. اکسپکتورانت برای رقیق کردن خلط
  24. گشاد کننده نایژه برای بازکردن مجاری هوایی
  25. داروی کورتیزونی داخل رگی (تنها برای موارد اورژانس) برای کم کردن واکنش آلرژی بدن.
  26. آنتی هیستامین (کرومولین سدیم یا تدوکرومیل) به صورت استنشاقی با دستگاه ریزه قطره ساز. این نوع دارو جهت پیشگیری به کار می رود.
  27. استنشاق داروی کورتیزونی با دستگاه ریز قطره ساز. این شکل از مصرف داروهای کورتیزونی عوارض جانبی کمتری نسبت به نوع خوراکی دارد.
  28. بیولوژیک: این داروها که شامل omalizumab (Xolair)، mepolizumab (Nucala)، dupilumab (Dupixent)، رسلیزوماب (Cinqair) و Benralizumab (Fasenra)  هستند، به طور خاص برای افرادی تجویز می‌شوند که آسم شدید دارند.
  29. واکسن‌های آلرژی (ایمونوتراپی): با گذشت زمان، واکسن‌های آلرژی به تدریج واکنش سیستم ایمنی بدن شما را به آلرژن‌های خاص کاهش می‌دهد. شما معمولاً یک بار در هفته برای چند ماه و سپس یک بار در ماه برای یک دوره سه تا پنج ساله واکسن دریافت می‌کنید.
  30. کورتیکواستروئیدهای استنشاقی: این داروها شامل فلوتیکازون پروپیونات، بودزوناید، سیکلسوناید، بکلومتازون، مومتازون، الیپتا. ممکن است لازم باشد از این داروها برای چند روز تا چند هفته قبل از رسیدن به حداکثر حالت بهبودی استفاده کنید. برخلاف کورتیکواستروئیدهای خوراکی، کورتیکواستروئیدهای استنشاقی خطر نسبتاً کمی برای عوارض جانبی جدی دارند.
  31. اصلاح کننده لوکوترین: داروهای خوراکی از جمله مونتلوکاست (Singulair)، زافیرلوکاست (Accolate)  و زیلوتون (Zyflo) به تسکین علائم آسم کمک می‌کنند. مونته لوکاست با واکنش‌های روانی مانند بی قراری، پرخاشگری، توهم، افسردگی و تفکر خودکشی مرتبط است. در صورت بروز هر یک از این واکنش‌ها فوراً به پزشک مراجعه کنید. استنشاقی ترکیبی این داروها مانند فلوتیکازون سالمترول. اگر تشدید آسم دارید، یک اسپری تسکین دهنده سریع می‌تواند علائم شما را فوراً کاهش دهد. اما اگر داروهای کنترلی طولانی مدت شما به درستی کار می‌کنند، نیازی به استفاده از استنشاق سریع تسکین دهنده ندارید. تعداد پاف‌هایی که در هفته استفاده می‌کنید را یادداشت کنید. اگر نیاز دارید از استنشاق سریع تسکین دهنده خود بیشتر از آنچه پزشک توصیه می‌کند استفاده کنید، به پزشک خود مراجعه کنید. احتمالاً باید داروهای کنترل طولانی مدت شما دوباره بررسی شوند. اگر آسم شما توسط آلرژی تحریک شود یا بدتر شود، داروهای آلرژی ممکن است کمک کنند. این شامل:

فعالیت:

  1. شاید بهترین ورزش برای بیماران آسمی شنا باشد.
  2. درمان با داروهای گشاد کننده نایژه غالباً از آسم ناشی از ورزش پیشگیری به عمل می آورد.
  3. فعالیت خود را حفظ کنید، اما از فعالیت های ورزشی ناگهانی خودداری کنید. اگر به دنبال ورزش سنگین حمله آسم رخ دهد، بنشینید و استراحت کنید، مقدار کمی آب گرم بنوشید.

رژیم غذایی:

  • رژیم خاصی توصیه نمی شود، اما از خوردن غذاهایی که به آنها حساسیت دارید خودداری کنید، روزانه حداقل 3 لیتر آب بنوشید تا ترشحات رقیق باقی بمانند.
  • خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک باقلا، خوراک عدسی با صیفی جات، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک کدو حلوایی، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، لقمه قارچ و سویا، خوراک قارچ با سس، خوراک قارچ طعم دار، خوراک قارچ و ذرت، تاس کباب قارچ و سویا، خوراک صیفی جات، خوراک گل کلم، خوراک کلم بروکلی، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سفید ساده، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا با رب انار، خوراک سویا با نخود، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با قارچ، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با سیب زمینی، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک دال عدس، خوراک بورانی، خوراک لوبیا قرمز، خوراک لوبیا چشم بلبلی، خوراک لوبیای سویا، خوراک مخلوط، آش گندم با کرفس، آش گندم با سبزیجات، آش گندم با شلغم، آش گندم با تره، آش ماش، آش لپه ۱، آش لپه ۲، آش کدو حلوایی، آش کدو خورشتی، آش شله قلمکار، آش صیفی، آش غلات، آش خرفه ۱، آش خرفه ۲، آش سماق، آش عدس ۱، آش عدس ۲، آش برنج، آش حبوبات و غله ۲، آش جو با لوبیا سبز، آش جو با حبوبات ۱، آش جو با حبوبات ۲، آش کلم برگ، آش گل کلم ۱، آش کلم قمری با ماش، آش کلم بروکلی ۱، آش کلم بروکلی ۲، آش شلغم ۱، آش شلغم ۲، آش اسفناج ۱، آش اسفناج ۲، آش حبوبات ۱، ش حبوبات ۲، آش رب، حلیم حبوبات و غلات، حلیم جو، مرصع پلو، صیفی پلو، شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی، هویج پلو، ماش پلو، قیمه پلو، کلم پلو، کلم پلو با قارچ، کلم پلو با سویا، دمی شیرازی، عدس پلو ساده، عدس پلو با کدو حلوایی، عدس پلو با قارچ، لوبیا سبز پلو ۱، لوبیا سبز پلو ۳، نخود فرنگی پلو ۱، نخود فرنگی پلو ۲، پلوی آلو اسفناج، گشنیز پلو با سویا، لبو پلو، رب پلو، بلغور پلو، خورش شهد فسنجان، خورش فسنجان با اسفناج، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش قورمه سبزی با قارچ، خورش کرفس ۱، خورش کرفس ۲، خورش آلو اسفناج، خورش به و آلو، خورش به، خورش قیمه بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با قارچ، خورش دال عدس با قارچ، خورش قارچ و آلو، خورش قارچ و لوبیا سفید، خورش لوبیا سبز، خورش کدو حلوایی، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش کلم بروکلی با قارچ، خورش هویج و به، خورشت کنگر، سوپ صیفی جات ۱، سوپ صیفی جات ۲، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ جو ۱، سوپ جو ۲، سوپ دال عدس، سوپ اسفناج، سوپ شلغم، سوپ لوبیا سبز، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ بامیه، سوپ کلم قمری، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ کلم برگ، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سوپ بلغور و کرفس، سوپ کلسیم، سوپ جو با شیر سویا، سوپ شهد نما، سوپ زرشک با جعفری، سوپ کاهو سبز، سوپ جو و اسفناج، کباب تابه گیاهی، کتلت اسفناج، کتلت هویج و سیب زمینی، برگر کدو خورشتی، برگر لوبیا سفید، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، دلمه کلم، دلمه کدو خورشتی، دلمه برگ انگور، شیر سویا، پنیر سویا، سس گل کلم، سس مایونز گیاهی، سس زیتون، سس جعفری، سمنو با گندم و جو.

نکته:

  • ادرار شتر، باید از شتر ماده و بیابانجر باشد. ادرار شتر، باید گرم و تازه استفاده شود و حداقل یک لیوان صبح و یک لیوان شب، به مدت سه روز خورده شود.
  • کلمه آسم از زبان یونانی گرفته‌ شده است که معنی آن تنگی نفس است. آسم بیماری مزمن مجاری هوایی است که با واکنش بیش‌ از حد مجاری هوایی به طیف وسیعی از محرک‌ها شناخته می‌شود؛ این پاسخ بیش ‌از حد، به التهاب و انسداد مجاری هوایی می‌انجامد. آسم یک بیماری حمله‌ای است که در فواصل معین بروز می‌نماید، معمولاً حملات آسم، کوتاه‌ مدت است و هر حمله بیش از چند دقیقه تا چند ساعت طول نمی‌کشد؛ بعد از پایان این مدت و درمان‌های مناسب به نظر می‌رسد که بیمار بهبودی کامل پیدا کرده است. یکی از دلایل تورم راه‌های هوایی در افراد مبتلابه آسم،آلرژی است. به‌ طور طبیعی در هر بار تنفس، هوا از طریق بینی وارد گلو شده و از آن‌جا به داخل مجاری هوایی رفته و در‌ نهایت وارد شش‌ها می‌شود. درون شُش کیسه‌های زیادی با دیواره‌ی پر از رگ وجود دارد که از طریق آن‌ها اکسیژنی که در هوا وجود دارد وارد جریان خون می‌شود. علائم آسم زمانی بروز پیدا می‌کند که مجاری هوایی متورم شده و ماهیچه‌هایی که در اطرافشان قرار دارد، منقبض می‌شود. علاوه بر این، مجاری هوایی با ترشحات مخاطی پر می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که هوای کمتری وارد شش‌ها شود. این اتفاقات سبب بروز حملات آسم می‌شود که با سرفه‌های شدید و احساس گرفتگی در قفسه‌ی سینه همراه است. حملات آسم معمولاً کوتاه مدت هستند و هر حمله، از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.