کاربر

درمان آستیگماتیسم

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

آستیگماتیسم: عبارت است از آستیگماتیسم نوعی عیب انکساری است که به دلیل بی نظمی در شکل قرنیه یا عدسی چشم فرد ایجاد می شود. به طور معمول، قرنیه و عدسی از همه جهات منظم و منحنی هستند. این حالت کمک می کند تا پرتوهای نور را به خوبی بر روی شبکیه چشم متمرکز شوند. در این شرایط، چشم قادر نیست نور را به طور مساوی بر روی شبکیه متمرکز کند و منجر به تاری یا عدم وضوح دید می شود. آستیگماتیسم می تواند در زمان تولد وجود داشته باشد یا به تدریج در زندگی ایجاد شود. آستیگماتیسم یک بیماری شایع چشم است که معمولاً با نزدیک بینی یا دور بینی همراه است و با معاینه چشم پزشکی به راحتی قابل تشخیص است. هنگامی که شکل لنز شما مخدوش می شود، شما آستیگماتیسم ناشی از عدسی دارید. در هر صورت دید شما هم برای اشیاء نزدیک و هم دور تار یا مبهم است. این حالت تقریباً مانند زمانی است که به آینه مکان های تفریحی و سرگرم کننده نگاه کنید که در آن می توانید خیلی بلند، خیلی کوتاه، خیلی پهن یا خیلی لاغر به نظر برسید. بزرگسالانی که آستیگماتیسم قابل توجهی دارند ممکن است متوجه بشوند که بینایی آنها آنچنان که باید نیست. کودکانی که علائم آستیگماتیسم دارند ممکن است از ابتلا به این بیماری آگاهی نداشته باشند. بعید است که آنها از تاری یا عدم وضوح دید شکایت کنند. آستیگماتیسم اصلاح نشده می تواند توانایی کودک در مدرسه و ورزش را تحت تأثیر قرار دهد. بسیار مهم است که کودکان معاینه منظم چشم داشته باشند. مهم است که با انجام معاینات دوره ای چشم پزشکی در اسرع وقت آستیگماتیسم و ​​سایر مشکلات بینایی را تشخیص دهید.

علائم:

  1. آستیگماتیسم معمولاً باعث می شود تا بینایی در همه فاصله ها تا حدی تار یا ناواضح شود. علائم آستیگماتیسم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  2. سردرد
  3. خستگی چشم
  4. تاری دید یا نواحی دید غیرشفاف
  5. جمع کردن چشم ها برای دیدن واضح
  6. افرادی که دچار بیماری های چشمی می شوند، از دو حالت خارج نیستند، این افراد اغلب دچار اسهال یا یبوست مزاج اند و گاه هر دو را با هم دارند.
  7. اگر این علائم را دارید ممکن است لزوما آستیگماتیسم نداشته باشید. شما باید به چشم پزشک خود مراجعه کنید. معاینه کامل چشمی مشخص می کند که چه چیزی باعث بروز علائم شما می شود.

علت:

  • نداشتن ورزش و نرمش و تحرک لازم در زندگی
  • عصبی شدن و حرص خوردن و استرس و اضطراب
  • ناراحتی های گوارشی به خصوص ناراحتی روده بزرگ
  • داشتن یبوست مزاج و همچنین داشتن اسهال های مکرر و مداوم
  • نداشتن برنامه منظم در زندگی و کار و استراحت و خواب و خوراک
  • استفاده از غذاهای گوشتی و نوشیدن بیش از حد چای و قهوه و نسکافه
  • استفاده از غذاهای ممنوع و مضر، نوشیدن مایعات و خوردن ماست همراه با غذای اصلی
  • استفاده از داروهای مختلف برای بیماری های چشمی می تواند عامل دیگر برای این بیماری باشد.
  • استفاده نکردن از چشم (مطالعه و …) و انجام ندادن کارهای دقیق چشمی موجب ضعیف چشم خواهد شد.
  • عدم رعایت بهداشت و نظافت شخصی و استفاده از انواع داروهایی که عوارض جانبی آنها باعث بروز بیماری می شوند.
  • که از نگاه طب سنتی علت همه این موارد غلبه سودا یا بلغم هست، چرا که وقتی صفرا که غذای چشم هست کاهش پیدا می کند سودا و بلغم زیاد می شود، و چون این دو خلط غلیظ هستند باعث می شود که اختلال در عملکرد چشم پدید بیاید و گاهاً از شدت غلظت باعث قوز قرنیه می شود.
  • آستیگماتیسم معمولاً به دلیل شکل نامنظم قرنیه ایجاد می شود. در آستیگماتیسم به جای اینکه قرنیه دارای شکل متقارن گرد (مانند یک توپ) باشد، بیشتر شبیه تخم مرغ است و یک نصف النهار به طور قابل توجهی بیشتر از نصف النهار عمود بر آن خمیده است. (برای درک اینکه نصف النهارها چیست، تصور کنید که مانند ایستادن روبروی ساعت دیواری روبروی چشم ایستاده اید. یک خط اتصال ساعت  12 و 6 یک نصف النهار است؛ خطی که ساعت 3 و 9 را به هم متصل می کند نصف النهار دیگر است). شیب دارترین و صاف ترین نصف النهارهای چشم مبتلا به آستیگماتیسم را نصف النهارهای اصلی می نامند. در برخی موارد، آستیگماتیسم به دلیل تغییر شکل عدسی طبیعی چشم ایجاد می شود. این را آستیگماتیسم ناشی از عدسی می نامند، تا آن را از آستیگماتیسم رایج قرنیه ای متمایز کند. معاینه چشم کودک قبل از دبستان مهم است تا از مشکلات بینایی ناشی از آستیگماتیسم اصلاح نشده در مدرسه جلوگیری شود.

تشخیص:

  • آستیگماتیسم توسط معاینه چشم تشخیص داده می‌شود. یک معاینه کامل برای بررسی سلامتی چشم و عیب یابی شامل یک سری آزمایشات است که مشخص می‌کند شکست نور توسط چشمان شما چطور انجام می‌شود. چشم پزشک ممکن است از ابزارهای مختلفی استفاده کند، چراغ‌های روشن را مستقیماً در چشمان شما هدف قرار دهد و از شما بخواهد چندین عدسی را امتحان کنید. پزشک از این آزمایشات برای بررسی جنبه‌های مختلف چشم و بینایی و تعیین نسخه مورد نیاز برای تهیه دید شفاف با عینک یا لنزهای تماسی استفاده می‌کند.

درمان طب نوین:

  • آستیگماتیسم را معمولاً می توان با عینک، لنزهای تماسی یا جراحی انکساری اصلاح کرد. جراحی انکساری یکی از گزینه های کمتر رایج تصحیح آستیگماتیسم است، با این حال، از آنجا که در این روش با لیزر شکل قرنیه تغییر داده می شود، خطرات مرتبط با اکثر جراحی ها را به همراه دارد.
  • آستیگماتیسم باید در اسرع وقت درمان شود. پس از تشخیص، مراجعه منظم به چشم پزشک لازم است زیرا آستیگماتیسم می تواند در طول زمان نوسان داشته باشد و اصلاح نسخه عینک را ضروری می کند.

درمان طب سنتی:

  • نداشتن یبوست مزاج (روزانه دو بار اجابت مزاج)
  • برای رفع ناراحتی های چشم آلو را بر چشم بکشید.
  • رب غوره را بخشکانید و با آن سرمه تهیه کنید و به چشم بکشید.
  • استفاده از شربت عسل و لیموترش تازه و یخ، 3 تا 4 لیوان در روز
  • استفاده از میوه انبه در تابستان به صورت نکتار، روزانه حدود 4 لیوان در روز.
  • رعایت مسائل بهداشتی فردی بسیار مهم است که می تواند به سرعت کسالت ها را برطرف نماید.
  • مصرف روزانه 6 لیوان از مایعات، به خصوص آب تصفیه شده (نیم ساعت قبل و دو نیم ساعت بعد از غذا).
  • استفاده از شربت عسل به صورت قطره چشمی (روزانه سه بار و هر بار 3 قطره در هر چشم چکانده شود).
  • استفاده از کدو حلوایی یا کدو تننبل، پس از بخارپز کردن، با عسل و لیموترش تازه و روغن زیتون میل شود.
  • برای تسریع در بهبودی، بهترین روش استفاده از غذاهای گیاهی و میوه جات به صورت خام و ورزش روزانه است.
  • استفاده از میوه جات و سبزیجات تازه فصل که موجب رسیدن انواع ویتامن ها و املاح لازم به بدن بیمار می شود.
  • روزانه 2 تا 3 حبه سیر خام را ریز خرد کنید و دو نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی با یک لیوان شربت عسل قورت دهید.
  • استفاده از روغن زیتون و روغن کنجد در غذاهای روزانه که خون را رقیق می کند و چربی های موجود در خون را از بین می برد.
  • یک تکه آهن تمیز را در آتش سرخ کنید بعد در ظرف شیر بیندازید آنگاه شیر دلمه خواهد شد. سپس آن را بر پشت چشم ضماد کنید.
  • با رعایت این روش ها شکل ظاهری و یا فیزیکی چشم به مرور تغییر می کند و به حالت عادی بر می گردد. البته کمی صبر و حوصله لازم است و گذشت زمان.
  • برای درمان اصولی این مسئله باید حتماً سبک زندگی رو اصلاح بکنید که مهمترین اونها نوع تغذیه، ورزش و ساعت خواب هست، که باید متناسب با مزاج فرد تجویز شود.
  • از روش های ورزشی چشم نیز استفاه شود؛ بدین ترتیب که روزانه 3 بار و هر بار بین 3 تا 5 دقیقه چشم ها را مرتب باز و بسته نمایید و روزانه 3 بار چشم ها را در جهت بالاو پایین و چپ و راست به گردش در آورید. این ورزش موجب تقویت ماهیچه های چشم می شود، بعد از ورزش، چشم ها را به مدت 3 تا 5 دقیقه بسته نگهدارید و کف دست ها را روی چشم بگذارید.
  • ولی رفتارهای درمانی که در درمان این جور مشکلات بینایی در کنار اصلاح تغذیه بسیار موثر بوده، یکی از آنها حجامت تمپورال، دیگری زالو درمانی اطراف چشم، چکاندن یک قطره عرق رازیانه، عسل، آب انار صاف شده، آبلیموی صاف شده که باید متناسب با مزاج فرد و در صورت نیاز تجویز شود. و اگر بدون تشخیص دقیق متخصص طب سنتی اقدام به این رفتارهای درمانی بکنید ممکن است وضعیت چشم بدتر شود.

داروها:

  • معمولاً داروی نیاز نیست.

فعالیت:

  • محدودیتی وجود ندارد.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح پرهیز کنید.

نکته:

  • راه های پیشگیری از بیماری های چشمی: اگر مایلید همیشه سلامت چشم خود را حفظ کنید به نکات زیر با دقت توجه فرمایید. ۱. به هرچه که بسیار سفید یا شفاف است نگاه نکنید. ۲. به نورهای شدید مانند نور خورشید یا نور پراژکتور و لامپ های گازی و نورهای متصاعد شده از جوشکاری ها نگاه نکنید. ۳. به برف هایی که روی آن را نور آفتاب فراگرفته است نگاه نکنید. ۴. از نگاه کردن به خطوط ریز نقشه های خیلی دقیق یا خط های بسیار ریز که احتیاج به نوردهی بیشتری دارد خودداری کنید. ۵. تلویزیون را از فاصله خیلی کم تماشا نکنید. ۶. عینک دیگران را به چشم نزنید. ۷. با دست آلوده یا دستمال و اشیاء آلوده چشم را پاک نکنید. 8. از گرد و غبار پرهیز کنید. ۹. زیاد از حد گریه نکنید. ۱۰. مقابل آتش خیلی شدید و گرم ننشینید. ۱۱. هنگام موتورسواری یا سوار شدن بر اتومبیل های بدون سقف و … مواظب باشید که سوز و باد قوی، میکروب ها و گرد و غبار با چشم برخورد نکند. ۱۲. به هیچ جسمی به مدت زیاد و به طور قائم نظر نیفکنید. ۱۳. از ورود دود به چشم دوری گزینید. ۱۴. از هوای بسیار گرم یا بسیار سرد دوری کنید. 15. از دیدن اشیاء خیلی روشن و درخشان که به چشم آزار می رساند مانند آینه ای که مقابل آفتاب گرفته شده و نور آفتاب را به چشم منتقل می کند پرهیز کنید. ۱۶. از زیاد بر پشت خوابیدن پرهیز شود. ۱۷. مواظب باشید که از خوابیدن با شکم پر یعنی فورا پس از صرف غذا و همچنین پس از خوردن غذاهای غلیظ و دیر هضم و پس از مصرف خوراکی هایی که طبیعت آن خیلی گرم است مانند سیر و پیاز و … پرهیز کنید. چون موجب زیان رساندن به چشم می گردد. ۱۸. بیش از اندازه نمک یا غذاهای شور مصرف نکنید. ۱۹. از پرخوری در شب یا هنگام بیدار شدن در نیمه شب پرهیز کنید. ۲۰. از بی خوابی های زیاد و بیدار ماندن بیش از حد بپرهیزید. ۲۱. اگر شکم هر روز کار نمی کند یا یبوست و خشکی مزاج دارید آن را برطرف سازید. ۲۲. به اشیایی که به سرعت می چرخند یا به سرعت از جلوی چشم عبور می کنند نگاه نکنید.
  • اعمالی که برای سلامت چشم مفید است: ۱. هرچند روز یک بار صورت را در آب صاف و پاک فرو برید و چشم را در آن باز نگه دارید. ۲. گاهی سرمه و توتیا را با آب بادیان و آب مرزنجوش مخلوط کنید و در چشم بکشید. ۳. به علت اینکه چشم از اعضای مرطوب است و اکثراً رطوبت و سردی باعث ضعف آن مى شود، لذا بایستی گاهی از سرمه خشک و جلا دهنده چشم استفاده کرد تا چشم سالم بماند. ۴. در هر ماه دو تا سه مرتبه چشم را با آب خضض بشویید. ۵. رعایت حفظ محیط چشم، یعنی مزاج چشم را به حالت طبیعی نگهداشتن. برای این کار اگر مزاج چشم خشک باشد گاهی روغن بادام شیرین یا روغن بنفشه یا روغن بنفشه بادام یا روغن کدو در بینی بچکانید. همچنین می توانید در چشم سرمه مناسبی نیز به کار برید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.