کاربر

درمان آرپی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

آرپی: عبارت است از رتینیت پیگمنتوزا (RP) یک بیماری نادر و ارثی است که در آن شبکیه چشم به آرامی و به تدریج تخریب شده و در نهایت منجر به نابینایی فرد می ‎شود. چشم انسان براي آن که بتواند اشياء و محيط را ببيند يکسري سلول هاي بنيادي دارد که به آن سلول هاي مخروطي استوانه اي مي گويند. اين سلول ها، نور را دريافت مي کنند و درک نور را به انسان مي دهند. در بيماري آرپي (عصاي سفيد) اين سلول ها از بين مي روند. RP نامي است که به گروهي از بيماري هاي چشمي ارثي اطلاق مي شود. اين گروه از بيماري ها، شبکيه را مبتلا مي سازد. در بيماري RP کاهش ديد، تدريجي اما پيشرونده است. معمولاً افراد مبتلا به RP ديد خود را به طور کامل از دست نمي دهند و در بيشتر موارد مقداري از ديد مفيد تا کهنسالي حفظ مي شود.

علائم:

  • اولین علائم این بیماری معمولاً در اوایل کودکی بروز پیدا خواهد کرد و معمولاً هر دو چشم به این بیماری دچار می‎ شوند. علائم اولیه شامل ضعیف بودن دید در شب و کاهش یافتن میدان دید در فرد خواهد بود و سپس به تدریج سلول های سنجش نور که مسئول بینایی در شب هستند، مختل شده و دید در شب دشوار تر خواهد شد. در مراحل بعدی بیماری آر پی تنها بخش کوچکی از دید مرکزی به همراه دید جزئی محیطی باقی خواهد ماند و پیش بینی میزان آسیب دیدگی شبکیه در این بیماری بسیار دشوار است اما با این حال پزشک با انجام آزمایشات متعدد میزان توانایی شبکیه در بینایی فرد را مشخص خواهد کرد. در بعضی موارد به بیمار توصیه می ‎شود که از رانندگی در شب خودداری کرده و تنها در هنگام روز و خیابان های روشن رانندگی کند، چرا که رفته رفته میزان بینایی فرد کاهش خواهد یافت.

علت:

  • بیماری آرپی به عنوان گروهی از بیماری ها بر عملکرد سلول های حساس به نور در قسمت های پشتی چشم تاثیر می ‎گذارد و عوامل دخیل در بروز این بیماری به جز عوامل ارثی که پیش تر ذکر شد بسیار ناشناخته اند. سیستم بینایی یا همان چشم با 32 ژن مختلف همراه است که این ژن ها دارای خصوصیات ژنتیکی هستند. اگر هر یک از والدین مبتلا به بیماری آرپی باشد ، این احتمال وجود دارد که بیماری به فرزندان منتقل شود که این احتمال که این بیماری از طریق ژن به نسل های بعدی منتقل شود نیز وجود دارد. این بدان معناست که ممکن است یک فرد بدون این که یکی از والدینش به بیماری آرپی مبتلا باشد، به این بیماری مبتلا شود و در واقع، حدود 1 درصد از افراد یک جمعیت ناقل این بیماری هستند. حدود 4000 نفر در در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. اگر این ویژگی ارثی در فرد غالب باشد ، به احتمال زیاد علائم این بیماری در دهه40 زندگی فرد بروز پیدا خواهد کرد اما اگر مغلوب باشد، احتمالا علائم آن در سن 20 سالگی فرد بروز پیدا می ‎کند.

پیشگیری:

  • مشاوره ژنتیک در مبتلایان به بیماری تا حد زیادی می تواند مشخص کند که آیا کودک فرد مبتلا درمعرض خطر این بیماری هست یا خیر. بیماری آرپی یک بیماری ارثی است و انواع مختلفی دارد به طوری که در برخی موارد ممکن است در خانواده‌ای به صورت غالب ۵۰ درصد فرزندان به این بیماری مبتلا شوند.

عوارض احتمالی:

  • بیماری RP می تواند باعث از بین رفتن دید محیطی و درمواردی دید مرکزی شود. افراد مبتلا به RP در سنین پایین تری مبتلا به کاتاراکت می شوند.

تشخیص:

  1. معاینه بالینی
  2. انجام پریمتری برای بررسی دید محیطی
  3. ارزیابی فعالیت سلول های بینائی با استفاده از ERG

درمان طب نوین:

  • درحال حاضر درمانی برای بیماری آر پی وجود ندارد، اما چندین شرکت در حال تلاش برای تولید ایمپلنت شبکیه و سایر روش های درمانی نوآورانه برای درمان این بیماری هستند؛ البته با استفاده از این روش تنها مقداری از توانایی دید برای افراد مبتلا به بیماری آرپی فراهم خواهد شد. انجام برخی آزمایشات و استفاده از این دستگاه ها تنها در برخی از کشورهای اروپایی و آمریکا امکان پذیر است.

درمان طب سنتی:

  • طب سنتی برای این بیماری درمانی ندارد.

داروها:

  • متناسب با شرایط و حالات بیمار دارو تجویز می شود.

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پاستوریزه پرهیز کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.