کاربر

درمان آترواسکلروز (تصلب شرایین)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

آترواسکلروز (تصلب شرایین): عبارت است از یک گونه بسایر شایع از تصلب شرایین که طی آن رسوباتی به نام پلاک در دیواره رگ هایی که خون حاوی اکسیژن و سایر مواد مغذی را از قلب به سایر بخش های بدن می برند، تشکیل می شوند. آترواسکلروز می تواند باعث آسیب کلیوی، کاهش خونرسانی به مغز و اندام ها، و بیماری رگ های قلبی شود. آترواسکلروز یکی از علل عمده سکته مغزی و قلبی است. شروع آن می تواند در سی و چند سالگی باشد. شیوع آن تا سن 45 ساگلی در مردان بیشتر است. اما پس از یائسگی، شیوع آن در زنان افزایش می یابد.

علائم:

  1. آترواسکلروز معمولاً تا زمانی که یک شریان را به شدت باریک کند یا آن را به طور کامل مسدود نماید، علائم و نشانه‌ای ایجاد نمی‌کند. بسیاری از ما از ابتلای خود به این عارضه، تا زمانی که دچار یک فوریت پزشکی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی نشویم، بی‌خبر هستیم. اما بعضی از ما ممکن است علائم و نشانه‌های بیماری را داشته باشیم. علائم و نشانه‌های آترواسکلروز، به عروقی که به علت تصلب شرایین باریک شده‌اند، بستگی دارد.
  2. عروق کرونر: شریان‌های کرونر، خون و اکسیژن را به قلب ما می‌رسانند. مسدود یا باریک شدن این عروق توسط پلاک (بیماری ایسکمیک قلب)، یک علامت شایع آنژین است. آنژین، درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه، ناشی از نرسیدن خون و اکسیژن به عضله قلب به میزان کافی است. آنژین ممکن است به صورت فشار یا سنگینی در قفسه سینه، شانه‌ها، بازوها، گردن، فک یا پشت احساس شود. درد آنژین حتی ممکن است شبیه به سوء هاضمه باشد. معمولاً این درد با فعالیت تشدید و با استراحت برطرف می‌شود. استرس عاطفی نیز می‌تواند باعث شروع درد شود. تنگی نفس و آریتمی (اختلال در تعداد یا ریتم ضربان قلب) از دیگر علائم بیماری ایسکمیک قلب است. کسی که گرفتگی عروق دارد، رگ دست چپش تیر می کشد و در حال راه رفتن تنگی نفس دارد.
  3. شریان‌های کاروتید: شریان‌های کاروتید، خون حاوی اکسیژن را به مغز ما می‌رسانند. باریک یا مسدود شدن این شریان‌ها به‌وسیله‌ی پلاک ممکن است علائم سکته مغزی را به دنبال داشته باشد. این علائم عبارتند از: ضعف ناگهانی، فلج (ناتوانی در حرکت) یا بی‌حسی صورت، بازوها یا پاها، به ویژه در یک طرف بدن، گیجی، مشکل در صحبت‌کردن یا درک گفتار، اختلال در دید یک یا هر دو چشم، مشکلات تنفسی، سرگیجه، مشکل در راه رفتن، از دست دادن تعادل یا هماهنگی و زمین خوردن‌های بی‌دلیل، افت سطح هوشیاری، سردرد ناگهانی و شدید.
  4. شریان‌های محیطی: پلاک ممکن است در شریان‌های اصلی خون‌رسان به پاها، بازوها و لگن تشکیل شود. باریک یا مسدود شدن این شریان‌های اصلی ممکن است باعث بی‌حسی، درد و حتی گاهی بروز عفونت‌های خطرناک شود.
  5. شریان‌های کلیوی: شریان‌های کلیوی مسئول خون‌رسانی به کلیه‌های ما هستند. ایجاد پلاک در این شریان‌ها ممکن است منجر به بیماری مزمن کلیوی شود. بیماری مزمن کلیه باعث افت تدریجی و پیشرونده عملکرد کلیه می‌شود.
  6. تا زمانی که آترواسکلروز به مراحل پیشرفته نرسیده باشد، اغلب بدون علامت است. بروز علائم بستگی به این دارد که خونرسانی کدام قسمت بدن کم شده و شدت و گسترش بیماری در چه حد است. علائم زمانی بروز پیدا می کند که مجرای شریان کرونر، ۷۵ درصد تنگ شده باشد و همین مسئله باعث عدم ارسال خون کافی به سلول های قلب می گردد و علائم حیاتی قلب را به خطر می اندازد.

علت:

  • بی تحرکی
  • انواع عفونت های ویروسی.
  • مشکلات روحی روانی و سطح اقتصادی پایین.
  • نداشتن نظم و برنامه منظم در خواب و خوراک و استراحت.
  • پایین بودن میزان کلسترول خوب HDL (کمتر از ۳۵ میلی گرم).
  • مصرف کافئین ها به میزان زیاد (چای، قهوه، نسکافه، نوشابه، شکلات).
  • یائسگی: خانم ها در این دوران بیشتر مواظب تغذیه و فعالیت بدنی و حالات روحی روانی خود باشند.
  • سابقه خانوادگی بروز زودرس بیماری های قلبی عروقی حرص و جوش، عصبی شدن و داشتن اضطراب و نگرانی مداوم.
  • کیک، بیسکوئیت و شکلات: مصرف این نوع مواد به علت نوع چربی به کار رفته در آنها سبب افزایش سطح LDL (کلسترول بد) می شود.
  • کاهش نسبت مس به روی: گردو، نخود، ماش و سایر حبوبات و سیب درختی سرشار از مس بوده و برای بیماران قلبی بسیار مفید می باشد.
  • شهر نشینی: به دلیل انواع (آلودگی ها آلودگی هوا، آلودگی صوتی و…) و استرس شغلی، شیوع تصلب شرایین در افراد شهرنشین بیش از روستائیان است.
  • پرفشاری خون: فشارخون بالا یکی از مهم ترین عوامل خطر بروز بیماری های قلبی عروقی و شایع ترین عامل بروز نارسایی قلبی و سکته مغزی در بسیاری از کشورها و شایع ترین عامل ایجاد نارسایی کلیوی است.
  • کمبود انواع ویتامین ها و املاح معدنی (کمبود ویتامینE ، C، کلسیم، منیزیوم، کروم، منگنز، لیتیوم، فلوئور، کمبود ویتامین B12) که این کمبود را می توان از طریق مصرف سبزیجات، میوه جات، صیفی جات تأمین کرد.
  • کلسترول بالای شیر عامل انسداد رگ ها است. بدن به منیزیم احتیاج دارد تا کلسیم را هضم کند، شیر منیزیم ندارد و به همین علت کلسیم هضم نشده اش در عروق و رگ های خونی رسوب می کند. (شیرین بیان سرشار از منیزیم است).
  • چاقی: به طور کلی افراد چاق بیشتر در معرض ابتلاء به دیابت، فشارخون و چربی خون بالا می باشند که این عوارض عاملی برای بروز مشکلات قلبی است. (نکته: افرادی که لاغر اندام هستند ولی دور کمر بزرگی داشته باشند بیشتر از افراد چاق در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار دارند).
  • بالا بودن اسید اوریک خون: در افرادی که اسید اوریک بالای ۱۵ میلی گرم در صد میلی لیتر خون دارند، خاصیت چسبندگی پلاکتی، بیشتر می شود و زمان انعقاد کوتاه می گردد؛ افرادی که زیاد از فرآورده های حیوانی استفاده می کنند و استرس زیاد دارند مستعد بالا رفتن اسید اوریک خون هستند.
  • مصرف زیاد فرآورده های حیوانی: گوشت قرمز، جگر، کره، خامه، روغن حیوانی، سایر لبنیات پرچرب، تخم مرغ و تخم سایر پرندگان غنی از چربی های اشباع هستند که مصرف زیاد آنها باعث افزایش سطح LDL در خون و رسوب آنها در عروق می گردد؛ مصرف این غذاها را باید به حداقل رساند.
  • قرص های ضدباردری: مصرف طولانی مدت این داروها (به مدت ۱۰ سال) یکی از دلایل تصلب شرایین است؛ همراه شدن این قرص ها با استعمال دخانیات و چاقی و بستری شدن به مدت طولانی احتمال خطر را بالاتر می برند؛ این داروها گاه موجب فشارخون بالا یا دیابت در افراد و مستعد می شوند.
  • کلسترول و تری گلیسیرید بالا: (سرخ کردنی ها، ته دیگ، کله پاچه، انواع سس ها، جگرسیاه، روغن جامد) افراد را به کلسترول بالا مبتلا می کند و مصرف زیاد (کنسروها، آب میوه های بازاری، شیرینی جات و غذاهای نشاسته ای) باعث افزایش تری گلیسرید می شوند؛ بنابراین توصیه داریم برای حفظ سلامت قلب، از این مواد کمتر استفاده کنید.
  • رسوب سدیم: دریافت زیاد سدیم با فشارخون بالا ارتباط دارد که از عوامل جدی و خطرناک در بروز بیماری های قلبی می باشد؛ انواع غذاها و سوپ های آماده و کنسرو شده، غذاهای بیرون از منزل، سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و همچنین خیارشور، شوری آجیل و تخمه بو داده سرشار از نمک (سدیم کلراید) هستند و برای قلب مضر می باشند.
  • دیابت: دیابت چه نوع وابسته به انسولین و چه غیر وابسته به انسولین عامل خطر اصلی و مهمی برای بروز آترواسکلروز (تصلب شرایین) است. افرادی که به دیابت مبتلا می شوند، در سنین پایین تر دچار آترواسکلروز می شوند. دیابت باعث تجمع بیشتر پلاک ها (چربی انباشته و سفت) در عروق می شود که ممکن است منجر به تشکیل ترومبوز (تشکیل لخته خون) گردد. البته دیابت همراه با چاقی و چربی خون بالا می تواند خیلی خطرناک تر باشد.
  • تکه های بافت چربی دار، که حاوی لیپوپروتئین کم چگال (همان کلسترول بد) هستند و به دیواره سرخرگ آسیب می رسانند، اغلب در محل اتصال و انشعاب سرخرگ ها رسوب می کند. تشکیل این رسوبات شاید حتی در اوایل جوانی آغاز شود. بافت پوشاننده دیواره داخلی سرخرگ در این نقاط اتصال و انشعاب، مواد چربی موجود در خون را به دام می افکند. با تجمع مواد چربی، انعطاف پذیری سرخرگ کم و فضای داخلی آن تنگ تر می شود. در نتیجه جریان خون مشکل پیدا می کند. از طرفی این رسوبات ممکن است شکاف بردارند یا پاره شوند و روی آنها لخته خونی تشکیل شود که در نتیجه، رگ مسدود می شود.
  • سیگار: آثار مخربی بر جدار آندوتلیوم عروق می گذارد. جریان خون کرونر را مختل می کند و باعث بروز اسپاسم عروق کرونر می شود. سطح HDL (کلسترول خوب) پایین می آید و LDL (کلسترول بد) بالا می رود. احتمال ایجاد لخته و بروز رویدادهای قلبی در حد قابل ملاحظه ای بالا می رود. مرگ و میر افراد سیگاری ۶ الی ۲ برابر بیش از افراد غیر سیگاری است. دود سیگار و نیکوتین معلق در فضای اتاق برای افراد غیر سیگاری نیز مضر و خطرناک می باشد (گاه مشاهده شده که در بستگان نزدیک افراد سیگاری که با وی در تماس هستند، آترواسلکروز زودرس ایجاد شده است). سیگار با اثر مخرب بر رگ های کوچک، خون رسانی به بخش های انتهایی اندام ها (به ویژه پاها) را مختل می کند و این عارضه در افراد دیابتی که گرفتاری اعصاب محیطی نیز دارند، بسیار مهم است و خطر قطع عضو را افزایش می دهد. مصرف یک نخ سیگار باعث افزایش ۱۰ ضربه در تپش قلب و باعث افزایش حدود ۱۰ میلی متر جیوه فشار خون سیستولیک می شود. سایر دخانیات اعم از (قلیان، تریاک و سایر مواد افیونی) نیز همین اثرات سوء را بر سلامت انسان می گذارند.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. استرس
  2. جنس مذکر
  3. سیگار کشیدن
  4. فشار خون بالا
  5. چاقی؛ کم تحرکی
  6. سن بالای 60 سال
  7. دیابت شیرین (مرض قند)
  8. سابقه خانوادگی آترواسکلروز
  9. تغذیه نامناسب (خوردن چربی و کلسترول به مقدار زیاد)
  10. کلسترول بالا (بالا بودن غلظت لیپوپروتئین کم چگال (کلسترول بد) و پایین بودن غلظت لیپوپروتئین پر چگال (کلسترول خوب)).

پیشگیری:

  1. ترک سیگار
  2. به طور منظم ورزش کنید.
  3. حتی المقدور استرس را کاهش دهید و به سطح قابل کنترل برسانید.
  4. اگر دیابت یا فشار خون بالا دارید، برنامه درمانی مربوطه را به دقت رعایت کنید.
  5. برای پیشگیری از مبتلا شدن به تصلب شرائین باید از توت فرنگی زیاد استفاده کنید.
  6. توصیه هایی که در قسمت رژیم غذایی آمده است را رعایت کنید. کودکان و نوجوانانی که والدین آنها دچار آترواسکلروز هستند نیز از رژیم کم چربی سود خواهند برد.

عواقب مورد انتظار:

  • این بیماری در حال حاضر علاج ناپذیر است. اما به تازگی گزارشات زیادی رسیده مبنی بر این که درمان مجدانه عوامل خطر این بیماری می تواند تا حدی انسداد را کاهش دهد. بدون درمان، عوراض پدید خواهد آمد که نهایتاً به مرگ منتهی خواهد شد. تخفیفات در زمینه علل و روش های درمانی این بیماری ادامه دارند.

عوارض احتمالی:

  1. سکته قلبی
  2. سکته مغزی
  3. آنژین صدری
  4. مرگ ناگهانی
  5. بیماری کلیوی
  6. نارسایی احتقانی قلب

تشخیص:

  1. تشخیص آترواسکلروز بر اساس سابقه پزشکی و خانوادگی، معاینه فیزیکی و نتایج آزمایش صورت می‌گیرد. پزشک معمولاً برای تشخیص و بررسی میزان گستردگی آترواسکلروز و نیز برنامه‌ریزی بهتر برای درمان، ممکن است آزمایش‌های زیر را درخواست کند:
  2. تا چهل درصد گرفتگی اکو و تست ورزش تصلب شرایین را نشان نمی دهد.
  3. نوار قلب: می‌تواند آسیب قلبی ناشی از بیماری شریان‌های کرونر و حمله قلبی را نشان دهد.
  4. آزمایش‌های دیگر شامل ام‌آر‌آی و پت‌اسکن، جهت بررسی بهتر تجمع پلاک در شریان‌ها ممکن است به کار روند.
  5. مقایسه فشار خون مچ پا با فشار خون بازو: که جهت بررسی جریان خون در اندام‌ها و کمک به تشخیص بیماری عروق محیطی انجام می‌شود.
  6. آزمایش خون: جهت بررسی وضعیت چربی‌ها، کلسترول، قند و پروتئین. سطوح غیر طبیعی این پارامترها در خون ممکن است نشانه‌ای از خطر ابتلا به تصلب شرایین باشد.
  7. اکوکاردیوگرافی: (ایجاد تصویر متحرک از قلب به کمک امواج صوتی) اطلاعاتی در مورد اندازه و شکل قلب و نحوه عملکرد حفره‌ها و دریچه‌های قلب ارائه می‌دهد. به کمک این روش، می‌توان مناطقی از قلب که خون کافی دریافت نمی‌کند، قسمتی از عضله قلب که به طور طبیعی منقبض نمی‌شود و نیز آسیب قبلی به عضله قلب ناشی از جریان خون ضعیف را شناسایی کرد.
  8. سی تی اسکن قلب: می‌تواند سخت‌شدن و باریک‌شدن شریان‌های بزرگ و تجمع کلسیم در دیواره عروق کرونر (به عنوان نشانه اولیه بیماری شریان‌های کرونر) را نشان دهد.
  9. تست ورزش: عملکرد قلب را حین فعالیت یا به کمک داروهای افزایش‌دهنده ضربان قلب بررسی می‌کند. زمانی که قلب سخت کار می‌کند، به خون و اکسیژن بیشتری نیاز دارد. از آنجایی که شریان‌های باریک شده با پلاک نمی‌توانند خون و اکسیژن کافی برای رفع نیازهای قلب را تأمین کنند، تست ورزش می‌تواند علائم و نشانه‌های احتمالی بیماری شریان‌های کرونر را نشان دهد.
  10. آنژیوگرافی: به معنای بررسی عروق به کمک رنگ و اشعه ایکس می‌تواند وجود پلاک و شدت تنگی شریانی را نشان دهد.
  11. کاتتریزاسیون قلبی: در این روش، یک لوله نازک بلند (کاتتر) از شریان های شما عبور می کند. پس از این که ماده ی حاجب درون رگ شما تزریق شد، عکس برداری با اشعه ی ایکس انجام می شود تا محل دقیق تنگی، انسداد یا دیگر ناهنجاری های شریان مورد نظر را مکان یابی کند.
  12. معاینه فیزیکی: بیمار معمولاً با تیر کشیدن قلب و یا سوزش قلب و درد قفسه سینه به پزشک مراجعه می کند، پزشک با استفاده از یک استتوسکوپ (گوشی پزشکی) به شریان های فرد گوش می دهد تا در صورت وجود یک صدای غیر طبیعی و ((وووش)) مانند آن را تشخیص دهد. این صدا در نتیجه جریان خون نابرابر به وجود می آید. در صورتی که این صدا شنیده شود، می تواند بیانگر وجود پلاکی باشد که جریان خون را مسدود کرده است. همچنین، احتمال دارد یک ضربان بسیار ضعیف در محلی که شریان تنگ شده است وجود داشته باشد. گاهی اوقات، هیچ ضربان قابل تشخیصی وجود ندارد. یک عضو که تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته است می تواند فشار خونی داشته باشد که به طور غیر عادی پایین است. ممکن است در پشت زانو یا در شکم توده ای ضربان دار وجود داشته باشد که بیانگر وجود آنوریسم است. در جایی که جریان خون محدود می شود، ممکن است زخم ها به خوبی التیام نیابند. ممکن است پزشک چنین زخم هایی را در بدن بیمار جستجو کند.

درمان طب نوین:

  • تغییر سبک زندگی: شما می توانید برخی عوامل خطر برای آترواسکلروزیس مانند سیگار کشیدن، کلسترول بالا، قندخون بالا، عدم ورزش کردن، عادات غذایی ناسالم و فشارخون بالا را تغییر دهید.
  • استفاده از داروهای فشار خون: چندین گروه دارویی مختلف به شیوه های مختلفی برای کاهش فشار خون عمل می کنند. تجویز پزشک بهترین انتخاب برای شرایط شماست.
  • استفاده از داروهای ضد انعقاد خون: این داروها که رقیق کننده های خون نیز نامیده می شوند، توانایی خون برای لخته شدن را کاهش می دهند. وارفارین و هپارین نمونه هایی از داروهای ضد انعقاد خون هستند.
  • استفاده از داروهای ضد پلاکت: داروهای ضدپلاکت، داروهایی هستند که برای کاهش توانایی پلاکت ها برای چسبیدن به هم دیگر و یا ایجاد لخته در خون تجویز می شوند. آسپیرین، کلوپیدوگرل، تیکلوپیدین و دی پیریدامول نمونه هایی از داروهای ضد پلاکت هستند.
  • استفاده از داروهای پایین آورنده کلسترول: این داروها برای کاهش چربی ها (لیپیدها) در خون، به ویژه لیوپوپروتئین با چگالی کم (LDL) استفاده می شوند. استاتین ها گروه هایی از داروهای پایین آورنده چربی خون می باشند. این داروها شامل سیمواستاتین، آتورواستاتین و پراواستاتین می باشند. گیرنده های اسید صفراوی مانند کلستیرامین، کلسولام و کلستیپول و نیکوتینیک اسید، داروهای دیگری هستند که ممکن است برای کاهش سطوح چربی خون استفاده شوند. پزشک شما ممکن است برای کمک به بهبود سطوح کلسترول و تری گلیسیرید، فیبرات ها را نیز تجویز کند.
  • آنژیوپلاستی عروق کرونری: در این روش، لوله نازک بلندی (به نام کاتتر) از طریق یک رگ خونی به قلب هدایت می شود. در آنجا، بالون قرار گرفته بر روی کاتتر، باد می شود تا دهانه ی رگ را برای افزایش جریان خون بزرگتر کند. آنژیوپلاستی را می توان در رگ های خونی هر جای دیگری از بدن انجام داد. مداخله کرونری از راه پوست (PCI)، نوعی از آنژیوپلاستی در شریان های کرونری می باشد که امکان جریان خون بیشتری را به قلب فراهم می سازد. چند نوع روش PCI وجود دارد که عبارتند از: آنژیوپلاستی با بالون، آترکتومی، آنژوپلاستی با لیزر، استنت شریان کرونری.
  • عمل بای پس شریان کرونری: این جراحی، که معمولاًجراحی بای پس نامیده می شود، اغلب در افرادی انجام می شود که مبتلا به آنژین (درد قفسه سینه) ناشی از بیماری شریان کرونری هستند (در جایی که پلاک در شریان ها جمع می شود). در طول عمل جراحی، با پیوند زدن یک رگ سالم از جای دیگر بدن، بخش مسدود شده شریان کرونری دور زده می شود. این کار باعث می شود که خون در اطراف انسداد جریان پیدا کند.

درمان طب سنتی:

  • ترک سیگار
  • حمام عمومی بروید.
  • شیر شتر را گرماگرم بخورید.
  • توجه: از تحرک زیاد، حجامت و خوردن انار با هلیم بپرهیزید.
  • از شافیه چهارماهه، نصف گردو، شب موقع خواب مصرف کنید.
  • هرگاه داروی شافیه نه ماهه شود برای راه بسته شده مفید است.
  • نوشیدن یک لیوان آب کرفس یک ساعت قبل از خواب مثمر ثمر است.
  • سعتر، هاضوم، گل بنفشه و سنای مکی نیز در بازکردن عروق موثر است.
  • از بادروج، حوک، انجیر، شکر نیشکر، کدو حلوایی، بادمجان استفاده کنید.
  • مصرف نصف قاشق چایخوری سیاهدانه همراه وعده های غذایی مفید است.
  • استفاده از دمنوش سنبل الطیب می تواند در باز کردن عروق کرونری مؤثر باشد.
  • سی گرم ریشه و برگ توت فرنگی را در یک لیتر آب بجوشانید و به مرور بنوشید.
  • خوردن مقداری پیاز همراه وعده های غذایی از گرفتگی عروق جلوگیری می کند.
  • برای درمان آن باید روزی یک یا دو فنجان آب کرفس تازه و خام را بگیرید و بنوشید.
  • اسپند را کف مال کنید و از دو تا ده گرم بخورید. اسفند را بایستی قورت بدهید و نباید بجوید.
  • مالیدن روغن بادام تلخ از طرف انگشتان به سمت ساق پا و ماساژ دادن آن راه کار خوبی است.
  • خوردن یک قاشق چایخوری آویشن بعد وعده های غذایی برای افرادی که ناراحتی گوارش دارند).
  • مصرف کدوسبز در پیشگیری از گرفتگی عروق قلب خیلی مؤثر است و از انسداد پیشگیری می کند.
  • ته نشین سرکه سیر، بازکننده عروق کرونر قلب است (روزانه ۳ قاشق و هر بار ۱ قاشق بعد غذا استفاده کنید).
  • مصرف ۳ قاشق ترکیب (چهار واحد روغن زیتون بودار + یک واحد عسل + سه واحد سرکه طبیعی) در طول روز.
  • مصرف رازیانه برای بانوان به دلیل دارا بودن کومارین، رقیق کننده خون و ضد تصلب شرایین و انسداد رگ ها می باشد.
  • تخم کتان در رفع گرفتگی عروقی مؤثر است (این ماده برای افرادی که پرخوری می کنند مفید است روزانه ۲ تا ۳ قاشق مصرف کنید).
  • سه قطعه تره فرنگی را حلقه حلقه ببرید و ۱ تا ۲ ساعت بجوشانید، سپس آب آن را صاف کرده و صبح، ظهر و شب و هر مرتبه یک فنجان بنوشید.
  • داروی بازکننده عروق استفاده کنید. البته هنگام استفاده از این دارو، قلب درد می گیرد؛ زیرا این را روی قلب فشار می آورد تا رگ های قلب را باز کند.
  • مصرف ۱ قاشق ارده با چند عدد خرما + کمی ترشیجات طبیعی مانند: (آبغوره، لیموترش، نارنج، آب زرشک، سرکه هفته ای ۳ وعده به عنوان صبحانه.
  • دم کرده ترکیب (بابونه + سوسنبر + زنجبیل) با عسل برای افرادی که در کنار مشکلات قلبی عروقی از فشارخون پایین رنج می برند مفید می باشد.
  • ترکیبی از روش های مختلف و تغییر شیوه زندگی، علاوه بر کاهش علائم بیماری عروق قلبی می تواند نیاز به انجام اعمال جراحی قلب را نیز کاهش دهد.
  • سه روز پشت سر هم، یک لیوان صبح و یک لیوان شب، به مدت سه روز ادرار شتر ماده را گرماگرم مصرف کنید. همچنین در شب یک لیوان شیر شتر گرم مصرف کنید.
  • سی گرم گل های خشک زیرفون را در یک لیتر آب جوش دم کنید، بعد آب آن را صاف کرده و با عسل شیرین سازید و صبح، ظهر و شب و هر مرتبه یک فنجان از آن را بنوشید.
  • دمنوش ترکیب (تخم جعفری + سنبل الطیب + زنجبیل) با کمی عسل روزانه چند لیوان برای رقیق کردن خون، تقویت عضلات قلب و جلوگیری از تپش قلب مفید می باشد.
  • اسفناج: نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهند که اسفناج سرشار از ویتامین A و C بوده و برای جلوگیری از افزایش کلسترول و بروز بیماری هایی مانند تصلب شرایین مفید است.
  • دمنوش ترکیب (کیالک + گزنه + بومادران + مرزه + میوه نسترن) با کمی عسل (۱ قاشق با ۱ لیوان آب جوش)؛ این ترکیب رقیق کننده خون بوده و تمام رسوبات داخل عروق را پاکسازی می کند.
  • دمنوش ترکیب (رازیانه + گل ختمی + گل خبازی + تخم کرفس) با کمی عسل برای بانوان هنگام پاکی بسیار مفید بوده، تنظیم کننده هورمون های بدن بوده، عضلات قلب را تقویت کرده و گرفتگی ها را باز می نماید.
  • دم کرده مخلوط (تخم شوید + تخم جعفری + رازیانه + مرزنجوش) با کمی عسل نیم ساعت قبل از خواب برای جلوگیری از تنگی نفس در خواب بسیار مفید است؛ این دمنوش از بروز تورم دست و پا نیز جلوگیری می کند.
  • گوجه فرنگی: گوجه فرنگی منبع فوق العاده آنتی اکسیدانی به نام «لیکوپن» است که مانع از تجمع چربی در جداره رگ ها می شود؛ مصرف روزانه گوجه فرنگی باعث کاهش چشم گیر خطر بروز پلاک در رگ ها می شود.
  • دمنوش ۱ قاشق ترکیب (گل خبازی + گل ختمی) آسیاب شده با ۳ لیوان آب جوش با کمی عسل (روزانه ۳ لیوان هر بار ۱ لیوان با یک حبه سیر قطعه قطعه شده فرو دهید)، این دم نوش باعث باز شدن گرفتگی عروق می گردد.
  • برای بعضی از بیماران که خطر در مورد آنها زیاد است، جراحی انجام می شود: باز کردن رگ با بادکنک های مخصوص در مورد رگ های تنگ شده؛ و سایر روش های جراحی مانند تعویض رگ بیمار با سیاهرگ یا رگ های مصنوعی.
  • چند هفته متوالی رژیم لیمو بگیرید، بدین طريق: هفته اول هر روز آب یک لیموشیرین را بگیرید و با مقداری آب مخلوط کنید و بنوشید و هفته دوم آب دو عدد لیمو، تا هفته هفتم به هفت ليمو برسد و بعد بالعکس کم کنید تا به یک عدد برسد.
  • دم کرده مخلوط (تخم شوید + ریشه کاسنی + عناب + لیموعمانی زرد) با کمی عسل روزانه ۱ تا ۳ لیوان: این ترکیب فشار را تنظیم کرده و مانع رسوب کلسترول اضافه به دیواره رگ ها می گردد و رسوبات قدیمی را آرام آرام برطرف می کند.
  • برای تصلب شرایین می توان سی تا شصت گرم ریشه شب بوی خشک را در یک لیتر آب سرد به مدت یک ساعت بخیسانید سپس یک تا دو دقیقه جوشانده و بعد از خنک شدن، صاف کرده و در نهایت بعد هر وعده غذایی یک فنجان میل نمایید.
  • جو: برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است. چربی خون، فشار خون و بیماری دیابت را کنترل می کند. باعث کاهش چربی هایی می شود که به جداره رگ های خونی چسبیده اند؛ در نتیجه می تواند احتمال بروز تصلب شرایین و مشکلات قلبی را کاهش دهد.
  • دمنوش ترکیب (عناب + ختمی سفید + مرزه + سماق) با کمی عسل (۲ قاشق با ۳ لیوان بزرگ آب دم کرده میل نمایید)؛ این ترکیب برای عفونت خون، عفونت دستگاه گوارش، عفونت دستگاه ادراری، غلظت خون، تقویت دستگاه گوارش و تقویت عضله قلب مفید است.
  • دمنوش ترکیب ( کیالک + گزنه + چای کوهی + قره قات) با کمی عسل نیم ساعت قبل از وعده های غذایی (۱ قاشق با ۲ لیوان آب جوش دم کنید)؛ این ترکیب برای افرادی که از مشکلات دستگاه گوارش و اسهال، ضعف و تورم عضله قلب، فشار بالا و استرس رنج می برند مفید می باشد.
  • زردچوبه: ترکیب فعال و پرخاصیت زردچوبه «کورکومین» نام دارد که محافظ سلامت قلب محسوب می شود؛ نتایج پژوهش های محققان نشان می دهند که زردچوبه به واسطه دارا بودن این ترکیب می تواند از آسیب های ناشی از انسداد رگ ها جلوگیری کند؛ پس از این ماده گران سنگ غافل نباشید.
  • سیب درختی: سیب حاوی ترکیبی به نام پکتین است که نقش مؤثری در کاهش کلسترول دارد؛ زمانی که کلسترول خون در حد طبیعی باشد امکان گرفتگی رگ ها نیز کاهش پیدا می کند؛ علاوه بر این، سبب حاوی فلاونوئیدها است؛ این ترکیبات مغذی باعث کاهش ۵۰ درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
  • اگر دچار تصلب شرائین شده اید، ضمن پرهیز از خوردن نوشیدنی های الکلی، چای، قهوه، گوشت، انواع کنسرو، پنیر کهنه، خردل، سوسن و همچنین مصرف دخانیات و فکر کردن زیاد، باید از خوراکی هایی که ضد تصلب شرائین هستند بیشتر استفاده کنید، مانند: توت فرنگی، لیموشیرین، گیلاس، آلو، کرفس، سیر و پیاز.
  • 100 گرم سقز را پاک کنید و در یک ظرف آب در حال جوش بریزید سقز که کاملاً آب شد ظرف را از روی حرارت بردارید، ناخالصی ها ته ظرف می ماند، سقز را از آب جدا کرده در یخچال بزارین بعد از نیم ساعت خارج کرده تا سرد شود پودر کنید با 1 کیلو عسل مخلوط کنید و جای نسبتاً گرمی قرار دهید، بمدت 1 ماه الی40 روز به نسبت گرفتگی روزی 1 قاشق غذاخوری صبح ناشتا میل کنید.
  • به منظور تسریع در امر باز شدن عروق می توانید علاوه بر معجون فوق هر صبح ناشتا نیز نصف اسکان روغن زیتون، یک قاشق چایخوری سرخالی زردچوبه را با هم مخلوط کرده و به طور یک جا سر بکشید. مصرف ترکیبات سیر، لیموترش، روغن زیتون و زردچوبه با هم در یک روز به روش توصیه شده می توانند علاوه بر داشتن خاصیت بازکنندگی عروق، سنگ های مخلتف و رسوبات کلسیمی بدن شما را نیز از بین ببرند.
  • خشک بار: میوه های خشک، جزء بهترین انتخاب ها برای پیشگیری از انسداد رگ ها و تمیزی آنها محسوب می شوند؛ این مواد غذایی حاوی چربی های غیراشباع و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای ارتقای سلامت رگ های خونی لازم و ضروری اند؛ در بین این میوه های خشک می توان به (زرشک، انجیر خشک، توت خشک، برگه هلو، برگه زردآلو، خرما، کشمش، آلبالو خشک، آلوبخارا) بیشترین اعتماد را کرد.
  • اهمیت صبحانه: نخوردن صبحانه علاوه بر این که انرژی لازم برای شروع یک روز خوب را از انسان می گیرد، بلکه باعث می شود که در وعده های غذایی دیگر کالری بیشتری دریافت کنید؛ نتایج پژوهش انجام شده نشان می دهد که این مسئله خطر بروز مشکلات قلبی را به میزان ۵۵ درصد افزایش می دهد. افرادی که صبحانه نمی خورند تمایل بیشتری به مصرف شیرینی جات و غذهای پرکالری پیدا می کنند؛ مصرف مداوم این مواد دشمن درجه یک قلب محسوب می شود.
  • روغن زیتون: این ماده حاوی نوعی اسید چرب اشباع نشده به نام موفا است که به کاهش سطح LDL کمک می کند؛ این روغن به میزان اندکی اکسید شده و مانع رسوب کلسترول در رگ های خونی می شود همچنین باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) می گردد در نتیجه کلسترول بد موجود بدن را که در دیواره شریان ها رسوب کرده است به همراه خود به کبد برده و آن را نابود می سازد. (نکته: هرچه نسبت کلسترول خوب به کلسترول بد، بالاتر باشد شریان ها سالم تر باقی می مانند).
  • فعالیت ورزشی منظم: پژوهش های پزشکی نشان داده اند که داشتن یک زندگی کم تحرک (از نظر بدنی). صرف نظر از عوامل خطرناک دیگر، احتمال دیابت، چاقی و بیماری کرونری قلب را افزایش می دهد؛ پیاده روی، دوچرخه سواری، تنیس روی میز، باغبانی و دویدن آرام، از دسته فعالیت های بدنی هستند که اثر مفیدی بر تندرستی انسان خواهند داشت؛ توصیه می شود که روزانه ۳۰ دقیقه به فعالیت بدنی بپردازید، می توان این میزان فعالیت را در سه دوره ۱۰ دقیقه ای (بافاصله) نیز انجام داد.
  • مصرف مایعات کافی: بر هیچ کس پوشیده نیست که مایعات کافی باعث کاهش غلظت خون و بهبود جریان خون می گردد، بنابراین از آب، میوه جات آبدار و سایر نوشیدنی ها غافل نباشید و اندازه ای استفاده کنید که رنگ ادرار همیشه زرد روشن باشد (با هر لیوان آب ۱ قاشق سرکه محلی، لیموترش، آب نارنج، آبغوره، آب زرشک از هر کدام در دسترس داشتید اضافه کنید یا مصرف ۱ قاشق از موارد ذکر شده همراه ناهار و شام به شما توصیه می شود). (نکته: در صورت بروز عصبانیت از مصرف این مواد، خودداری کنید یا کمتر استفاده نمایید).
  • همانطور که قبلاً نیز گفته شد، روزانه فقط نصف استکان متوسط (معادل 30 سی سی) از این مایع را بعد از ناهار یا شام میل کنید. پس از سه هفته از مصرف مداوم این عصاره طبیعی، احساس جوانی و شادابی در سراسر وجودتان تقویت خواهد شد و بهاین ترتیب تعداد زیادی از گرفتگی های عروق بدن و سایر عوارض آنها همچون، دیدکم، سنگینی گوش و عروق واریسی ریز به حالت عادی باز خواهند گشت. به یاد داشته باشید که پس از مصرف یک دوره ی سه هفته ای از عصاره ی پیشنهادی فوق باید هفت روز از خوردن آن امتناع و سپس دومین دوره مصرف سه هفته ای را به همان شکل قبلی اجرا کنید. این دوره درمان سه هفته ای را در اواخر هر فصل مجدداً باید تکرار کرد.
  • افزایش مصرف فرآورده های گیاهی: غلات سبوس دار، حبوبات، میوه جات، سبزیجات، صیفی جات و… از خانواده گیاهان بوده و دارای ویتامین های گروه B خصوصاً اسیدفولیک هستند؛ تحقیقات متعددی نشان داده اند که اسیدفولیکی که به طور طبیعی در این نوع مواد غذایی یافت می شود، می تواند سبب کاهش ماده ای در خون به نام هموسیس تئین شود و به این ترتیب از ابتلا به تصلب شرایین پیشگیری کند. اکثر این نوع مواد غذایی غنی از فیبر محلول هستند که به کاهش سطوح کلسترول خون کمک می کنند. مواد غذایی گیاهی حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان (ضد سرطان)، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب ناشی از عمل مواد سرطان را به دیواره سرخرگ ها می شوند.
  • معجون سیر و لیموترش: پوست 30 حبه سیر را بگیرید سپس سیرهای پوست کنده را با 5 عدد لیموترش متوسط همراه با پوست که قبلاً هسته های آن را در آورده اید، در همزن برقی بریزید. پس از آن که همه ی محتویات در میکسر له شد، آن ها را با 1 لیتر آب و یک لیوان عرق نعنای مخلوط و کمی بجوشانید و در آخر 4 قاشق عسل به آن اضافه و دم کنید. پس از سرد شدن، آن را از صافی رد کنید و عصاره صاف شده را با نیم قاشق چایخوری زعفران حل شده در آب گرم مخلوط و در شیشه ای تیره بریزید و در داخل یخچال نگهداری کنید.ضمناً کسانی که رماتیسم، یا ام اس یا طبع سرد دارند و یا این که از خوردن ترشی جات مثل لیموترش، افت فشارخون پیدا می کنند یا دچار زخم معده هستند باید به تناسب حال خود از تعداد لیموترش کمتری استفاده کنند.
  • ماهی: مصرف ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب مفید باعث افزایش HDL (کلسترول خوب) شده و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند؛ همچنین ماهی باعث کاهش خطر انعقاد خون (لخته شدن) و همچنین ممانعت از افزایش چربی های مضر خون می کند. ماهی های چرب منبع فوق العاده اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، این اسیدهای چرب به «چربی های خوب» معروف هستند و بدن ما برای بهبود عملکرد دستگاه قلب و عروق و همچنین جلوگیری از گرفتگی رگ ها به آنها نیاز دارد؛ در بین ماهی های مختلف، ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، هوور و ساردین حاوی بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. مصرف ماهی حداقل ۱ بار در هفته، برای افرادی که دارای سابقه بیماری قلبی همچنین افرادی که مایل به پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند توصیه می شود.
  • حجامت، زالو و بادکش: انجام حجامت منظم از کودکی گردش خون در عروق را بهبود می بخشد و در جلوگیری از ایجاد بیماری های قلبی عروقی اثر قابل توجهی دارد. حجامت ضریب انعقادی خون را در بدن کم می کند و این امر موجب می شود خون در رگ ها کمتر لخته شود. انجام بادکش کتف یک روز در میان در ۲۱ مرحله و حجامت عام سه مرتبه به فاصله هر ماه یک بار برای بیماران قلبی مفید است (یک ماه بعد از حجامت سوم ۷ عدد زالو در موضع حجامت عام قرار داده شود). انجام حجامت روی جناق سینه باعث بهبود عملکرد قلب می شود. در صورت شدت بیماری قلبی، حجامت ساق پا نیز مفید می باشد. زالو در گرفتگی عروق کرونر خیلی کمک می کند (زالو انداختن روی قلب خیلی کمک می کند). فاصله دو خون گیری هیچگاه کمتر از ۲۰ روز نباید باشد اگر کمتر باشد بیمار آسیب می بیند مگر در موارد اورژانسی.
  • انار: محققان به طور علمی ثابت کرده اند که آب انار در مقایسه با آب شاه توت و آب پرتقال و… حاوی بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها است؛ نتایج بررسی هایی که روی موش های آزمایش گاهی انجام شده است نشان می دهد که این نوشیدنی مفید برای مقابله و درمان آسیب های وارد شده به رگ ها مانند تصلب شرایین مؤثر عمل می کند. مصرف روزانه انار در طول مدت ۳ هفته، در افرادی با درجاتی از تنگی و گرفتگی شریان کاروتید، موجب کاهش ضخامت آترواسکلروز (تصلب شرایین) در جدار عروق کاروتید گردنی و موجب افزایش جریان خون در این شریان ها می گردد. انار از جمله میوه هایی است که تمام قسمت های آن خواص دارویی دارد؛ فقط زیاده روی در مصرف آن می تواند یبوست ایجاد کند پس مواظب باشید. انار منبع خوبی از ویتامین های K ، B1 و C و مواد آنتی اکسیدان است؛ همچنین دانه های انار منبع مناسبی از فیبر محسوب می شوند. همچنین انار به علت دارا بودن خواص ضد التهایی، در کاهش فشار خون نیز مفید است.
  • گردو: گردو حاوی چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب می باشد؛ این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد (LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب (HDL) است. خوردن گردو باعث کاهش آسیب هایی می شود که غذاهای چرب به سرخرگ ها وارد می کنند. گردو غنی از ترکیباتی است که تا حدودی از سفت شدن سرخرگ ها جلوگیری و به حفظ انعطاف پذیری آنها کمک می نماید. گردو حاوی آرژنین (یک نوع آمینو اسید) است که بدن از آن برای تولید اکسید نیتریک استفاده می کند؛ وجود این ماده برای حفظ خاصیت انعطاف پذیری قلب لازم است. گردو همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و اسید آلفا لینولئیک (ALA)، یک نوع اسید چرب امگا ۳ نباتی با خواص بهداشتی است؛ مصرف بالای این اسید چرب، فرد را در برابر حمله های قلبی محافظت می کند. محافظت از سیستم ایمنی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز بدن، تنظیم فشارخون، تنظیم قندخون، افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن.
  • سیر: سیر از مواد غذایی مفید برای پاکسازی رگ ها محسوب می شود؛ این ماده غذایی حاوی خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی می باشد که می تواند با آثار مخرب رادیکال های آزاد مقابله کند؛ علاوه بر این، سیر باعث کاهش کلسترول بد (LDL) شده و افزایش دهنده کلسترول خوب (HDL) خون محسوب می شود؛ این خواص سیر باعث می شود که جریان خون در رگ ها سیر طبیعی خود را ادامه دهد و مانع از فشارخون بالا گردد. خواص دیگر سیر: اشتهاآور، کاهنده فشارخون، ضدباکتری، نیرو دهنده، هضم کننده غذا، ضد عفونی کننده، کاهنده کلسترول خون، کاهنده قند خون، ضد انگل، دارای آثار ضد سرطانی، ادرارآور، ضد روماتیسم، ضد آسم و مشکلات تنفسی، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی، جلوگیری از حمله های قلبی، کاهش خطر لخته شدن خون درون رگ ها، مانع تصلب شرایین، ضد انعقاد خون، نرم کننده سینه، فرونشاننده التهاب، کاهنده احتقان در موارد سرماخوردگی. مضرات سیر: برای افراد گرم مزاج مضر بوده و باعث خشکی روده و یبوست و دستگاه ادراری و بالارفتن صفرا و خشکی شدید پوست می شود و بایستی با مصلحات آن مصرف گردد و به حداقل اکتفا شود.
  • مصرف سبزیجات تازه همراه غذا: یکی از مهم ترین خاصیت سبزیجات اثر بخشی آنان بر سلامت دستگاه گردش خون می باشد یعنی از غلظت خون و رسوب چربی در عروق جلوگیری می کند. سبزیجات حاوی ویتامین ها و املاح معدنی فراوانی هستند که در سلامتی بدن خصوصاً قلب نقش مهمی ایفا می کنند. سیستم ایمنی بدن را قوی تر می سازند و از عفونی شدن بدن مخصوصاً عضلات قلب ممانعت می کنند. اکثر سبزیجات حاوی ویتامین C هستند که باعث جذب آهن مواد غذایی در بدن به نحو مطلوب می گردند؛ این مسئله باعث جلوگیری از کم خونی از نوع فقر آهن و عدم فشار اضافه به قلب نیز می گردد. سبزیجات اثر مخرب رادیکال های آزاد را از بین می برند و از اختلالات قلبی جلوگیری می کنند. سبزیجات حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر می باشند. فیبر موجود در سبزیجات در پیشگیری از مشکلات دستگاه گوارش نقش اساسی دارد. وجود فیبر در غذای مصرف شده کار دستگاه گوارش را آسان تر می کند و سرعت تخلیه روده ها را افزایش می دهد. مواد زائد با فیبر ترکیب می شود و بهتر از بدن دفع می گردد و از بروز صدمه به اندام های حیاتی بدن على الخصوص قلب جلوگیری می کند. فیبر موجود در سبزیجات باعث رشد باکتری های مفید در بدن شده و از ایجاد عفونت در بدن مخصوصاً عفونت خون جلوگیری می کند. پیروی از یک رژیم غذایی که حاوی مقادیر زیادی مواد فیبردار باشد، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا حدود زیادی کاهش می دهد. سبزیجات را باید با غذاهای اصلی و میان وعده ها استفاده کرد. پیازچه، مرزه، تره، ریحان، جعفری و کرفس برای بهبود عملکرد قلب از مابقی سبزیجات بهتر هستند، البته در مصرف سبزیجات دیگر نیز غافل نباشید.

برای درمان تکمیلی باز کردن گرفتگی شریان ها:

  • روغن های جامد، غذاهای چرب، تخم مرغ، نمک و شیرینی های قنادی را از مصرف روزانه خود حذف کنید و ابتدا پشت، بین دو کتف را حجامت عام کنید.
  • 15 روز بعد پشت هر دست، 5 عدد زالو بیندازید.
  • 15 روز بعد پشت هر گوش، 3 الی 4 عدد زالو بیندازید.
  • 15 روز بعد پشت، مابین دو کتف به طور پراکنده 10 عدد زالو بیندازید.
  • 15 روز بعد روی سینه، اطراف قلب، به طور پراکنده 8 تا 10 عدد زالو بیندازید.
  • بعد انبساط دهنده هم باید بدهیم که همان ترکیب (شونیسل) است: 4 واحد روغن سیاه دانه یا روغن زیتون بودار تصفیه نشده + 2 واحد عسل + یک واحد سرکه انگور طبیعی (هر 8 ساعت یک قاشق غذاخوری به مدت 120 روز).
  • کاهش جدی سردی ها.
  • حجامت عام 3 مرتبه، هر ماه یک بار.
  • بادکش کتف، یک روز در میان، 21 مرحله.
  • خوردن ارده با شیره، هفته ای 5 وعده صبحانه.
  • خوردن سرکنگبین عام (صبح و شب یک لیوان).
  • یک ماه بعد از حجامت سوم، 14 عدد زالو در موضع حجامت عام قرار دهید.
  • اگر مشکل، کامل حل نشد با تشخیص متخصص طب سنتی روی قلب 7 عدد زالو بگذارید.

لخته شدگی خون در رگ ها:

  • اگر دچار لخته شدگی یا بستگی و سفت شدگی خون (فلبیت) در رگ ها شده اید؛ حجامت کنید یا زالو بیندازید.
  • پنجاه گرم پوست یا برگ درخت فندق را در یک لیتر آب، ۵ دقیقه بجوشانید، بعد آب آن را صاف و شیرین کرده و روزی پنچ مرتبه، هربار نیم فنجان بنوشید.
  • هر روز یک عدد پیاز بخورید و از آب لیمو، آب پرتقال و آب نارنج زیاد استفاده کنید، یا سرکه را گرم کرده و کمی نمک بزنید و بخورید، یا ۱ سهم آب پرتقال و نارنج و ۴ سهم آب را با هم مخلوط کنید و در هر لیوان آن ۱۵ گرم قند حل کرده و روزی شش لیوان به مرور بنوشید و ۴ تا ۶ هفته، همه روزه این کار را تکرار کنید.

گشاد شدن سر رگ ها:

  • برای رفع گشادشدگی سر رگ ها مصرف هر روزه شربت زرشک اثری مثبت خواهد داشت.

داروها:

  • گارلت
  • آلیوم اس
  • آلیکوم سی
  • رزوواستاتین
  • کلوپیدوگرل
  • ایزوکسوپورین
  • به دلیل اینکه کار از کار گذشته و آسیب قبلا وارد شده است، هیچ داروی رضایت بخشی برای درمان آترواسکلروز وجود ندارد. تحقیقات اخیر مشخص شده است که پایین آوردن سطح کلسترول در کسانی که کلسترول خونشان بالا است، می تواند طول عمر را افزایش دهد. اگر شما علائم یک اختلال ناشی از آترواسکلورز را دارید، و رژیم غذایی و ورزش در کاهش کلسترول موثر واقع نشده باشند، شاید برای شما داروهای ضد چربی تجویز شود. برای درمان مشکلات همراه آترواسکلروز (مثلاً فشار خون بالا، یا بی نظمی های ضربان قلب) ممکن است تجویز داروهای دیگر ضروری باشد. در برخی تحقیقات مشخص شده است که آسپیرین و ویتامین E ممکن است خطر سکته قلبی را کاهش دهند. با پزشک خود در مورد اینکه آیا تجویز آنها برای شما لازم است یا خیر مشورت کنید.

فعالیت:

  • معمولاً محدودیتی برای آن وجود ندارد. البته میزان فعالیت بستگی به وضعیت عمومی سلامت و وجود بیماری های دیگر دارد.

رژیم غذایی:

  • رژیم غذایی باید کم چرب، کم نمک و پر فیبر باشد. مصرف غلات، میوه ها و سبزیجات تازه را افزایش دهید.
  • خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با پنیر سویا، خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک باقلا، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک صیفی جات، خوراک گل کلم، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سبز ۲، خوراک لوبیا سفید ساده، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک سویا با سبزیجات، خوراک سویا با رب انار، خوراک سویا با نخود، تاس کباب سویا، خوراک پنیر سویا، لوبیا با سویا، خوراک لوبیا ساده، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با سیب زمینی، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک دال عدس، خوراک بورانی، آش گندم با شلغم، آش گندم با سویا، آش شله قلمکار، آش سماق، آش جو با حبوبات ۱، آش جو با حبوبات 2، آش گل کلم ۲، آش کلم قمری با ماش، آش کلم قمری با گندم، آش شلغم ۱، آش گوجه سبز، آش گوجه فرنگی ۱، آش گوجه فرنگی ۲، آش مرزه، حلیم جو، کلم پلو با سویا، نخود فرنگی پلو ۱، خورش فسنجان با سویا، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش کرفس ۱، خورش تره سویا، خورش قیمه بادمجان، خورش کدو بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با سویا ۱، خورش بامیه با سویا ۲، خورش بامیه با دال عدس، خورش بامیه با قارچ، خورش دال عدس با قارچ، خورش دال عدس با تمر هندی، خورش لوبیا سبز، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش گوجه سبز، سوپ صیفی جات ۱، سوپ جو ۱، سوپ جو ۲، سوپ لوبیا سبز، سوپ کلسیم، سوپ زرشک با جعفری، برگر کدو خورشتی، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، سوسیس فانتزی، دلمه فلفل دلمه ای، کشک سویا، سس گل کلم، سس مایونز گیاهی، سس گندم جوانه زده، سس نخود جوانه زده، سس گوجه فرنگی ۱، سس گوجه فرنگی ۲، سس معطر، سس مخصوص ۱، سس مخصوص ۲، سس زیتون، سس جعفری.
  • خوردنی های مضر: عدس پلو ساده.

نکته:

  • خواص معجون سیر و لیموترش، خیلی سریع آشکار می شود. پس از مصرف افرادی که مبتلا به کلسترول بد(LDL بالا) هستند و دچار گرفتگی عروق نیز هستند یا از مشکل فشار خون و چربی خون رنج می برند، می توانند از این به بعد شب ها بدون پریشانی خاطر خواب راحت و آسوده ای داشته باشند و به فعالیت های بدنی و ورزش بپردازند؛ زیرا مشکل انسداد رگ های آنها، دیگر از بین رفته است.
  • برای مدت های بالای یک سال، به جای آبلیمو، سرکه طبیعی بهتر است و برای کمتر از یک سال لیمو بهتر است.
  • ترکیب (سیر + آبلیمو + عسل + زعفران) را به سکته های مغزی هم می دهیم.
  • اگر سیر را بپزید تأثیر آن سریعتر می شود و اگر هم نپزید مشکلی ندارد.
  • در بیماری های قلبی، این نوع بیمارها بیشترین اثر را از حجامت می برند و به شرط اینکه اصلاح مزاج هم بکنیم و حتماً منضج بدهیم تا مواد رسوب کرده در اطراف قلب دفع شود؛ اگر بیمار، گرم مزاج باشد از سرکنگبین و اگر سرد مزاج باشد از اسفند استفاده می کنیم.
  • در بیماری های قلبی باید 3 یا 4 ساعت از مصرف دارویش گذشته باشد بعد حجامت کنند، چون اگر نگذشته باشد دچار فنت های شدید (بیحالی) می شود.
  • سیر ترشی به اندازه آب طلا ارزش دارد، اگر کسی 40 روز یک قاشق از آن بخورد دیگر لازم نیست قلبش را جراحی کند، سیر، گرمی است و سرکه، سردی است و لذا با هم جمع می شوند و معتدل می شوند.
  • بهتر است بیمار بعد از حجامت، دوسین بخورد؛ چون بعضی ها را داشتیم که دو، سه روز بعد از حجامت سکته قلبی یا مغزی کردند و حجامت باعث انقباض عروق شده، بیمار هم گرفتگی عروق داشته و در نتیجه باعث سکته می شود و دوسین هم باعث انبساط عروق می شود و از سکته جلوگیری می کند.
  • ماهی یک بار از نوره کشیدن استفاده کنید تا بلغم زائد بدن به وسیله نوره کشیدن خارج شود و در صورت خارج نشدن و رسوب بلغم زائد در مغز سکته ی مغزی و در قلب سکته ی قلبی و در شریان ها موجب ایجاد گرفتگی می کند.
  • بهترین جایگزین آسپرین سیاهدانه است. آسپرین زیاد زخم معده می آورد و رقیق کننده و بعضی وقت ها انبساط دهنده هم هست اما سیاهدانه هم رقیق کننده و هم انبساط دهنده و هم قوت بخش است وبه شرط اینکه کاملاً جویده شود.
  • تصلب شرایین به تدریج در کل بدن اتفاق می افتد؛ در نتیجه، نه تنها فرد، در معرض حمله قلبی قرار می گیرد، بلکه سکته مغزی و سایر بیماری ها نیز دور از انتظار نخواهند بود.
  • تصلب شرایین در ابتدا هیچ علائمی ندارد؛ اما زمانی که رگ ها به باریک ترین حد خود می رسند، خون لخته شده و درد شدید رخ می دهد؛ رگ های مسدود شده گاهی پاره می شوند و لخته های خون در مسیر رگ به حرکت در می آیند.
  • بدترین نوع پلاک، زمانی حادث می شود که رگ را پاره کند و به لخته خون اجازه دهد تا در شریان به حرکت درآید.
  • احتمال پاره شدن و ایجاد لخته در رگ ها به میزان چربی و بافت همبندی بستگی دارد؛ این موضوع در مغز باعث سکته مغزی و در قلب باعث تصلب شرایین می گردد.
  • امروزه، یک بیماری به نام «تصلب شرایین» شایع شده است که در این حالت، رگ ها نرم نیست و سخت و سفت می شود. وقتی رگ ها سفت و سخت شود، ممکن است، سکته قلبی و سکته مغزی را سبب شود، ممکن است رگ ها بشکند و خونریزی کند، و ممکن است حتى نقل و انتقال پیغام های مغز را مختل کند. در روایت بالا، امام رضا (ع) می فرماید که حمام اسلامی، عصب ها را نرم می کند و از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری می کند.
  • قبلا بیان شد که کلمه «حمام»، از «حمیم» گرفته شده است، یعنی یکی از ویژگی های شاخص حمام اسلامی، گرمای بیش از حد آن است. این گرمای زیاد، لخته های خون داخل رگ ها را آب می کند و چه بسا، رسوباتی که روی دیواره رگ ها سفت شده و جلو گردش خون را گرفته است، از دیواره رگ ها، جدا و از بدن خارج کند. حال، وقتی لخته های خون آب شد و رسوبات داخل رگ ها که سبب سفتی و سختی رگ ها شده است. از بدن خارج شد، رگ های خونی نرم می شود.
  • وقتی بر اثر گرمای شدید، رسوبات و لخته های خون آب شده و از بدن خارج شود، خون رقیق می شود و با رقیق شدن خون، خون به راحتی به اعضای بزرگ بدن، از جمله دست ها و پاها می رسد و باعث ترمیم آنها می شود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.