کاربر

درمان آبی شدن سفیدی چشم

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

آبی شدن سفیدی چشم: عبارت است از صلبیه، قسمت سفیدی چشم است که در امتداد قرنیه قرار دارد و تا پشت چشم ادامه می یابد و یافت نسبتاً محکمی است که دور تا دور کره چشم به جز قرنیه را     می پوشاند و در نواحی مختلف آن ضخامتی حدود ۳/0 تا ۱ میلیمتر دارد؛ این عضو حیاتی توسط مشیمیه که تمام سطح داخل صلبیه را می پوشاند و دارای عروق و رنگدانه های فراوان است تغذیه می شود.

علت:

  • هنگام غلبه بلغم میزان انتقال خون به عروق مشیمیه کاهش یافته و باعث کم شدن تراکم و ضخامت بافت صلبیه می گردد؛ این عارضه باعث رؤیت رنگ دانه های مشیمیه از پشت صلبیه شده که خود را به صورت آبی نمایان می کند. این عارضه بیشتر در کودکان مشاهده می شود و می تواند دلایل دیگری مانند کم خونی یا فقر آهن نیز داشته باشد.

تشخیص:

  • انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار

درمان طب سنتی:

  • رعایت کلیه توصیه های غذایی هنگام غلبه بلغم.
  • برای رفع ناراحتی های چشم آلو را بر چشم بکشید.
  • رب غوره را بخشکانید و با آن سرمه تهیه کنید و به چشم بکشید.
  • یک تکه آهن تمیز را در آتش سرخ کنید بعد در ظرف شیر بیندازید آنگاه شیر دلمه خواهد شد. سپس آن را بر پشت چشم ضماد کنید.
  • چکاندن دم کردهی (بابونه + رازیانه) با کمی عسل؛ نصف قاشق ترکیب مواد را با نصف لیوان آب جوش دم کرده ولرم که شد به کمی عسل جهت شستشوی چشم چندین مرتبه در طول روز هر بار چند قطره کافی است.

داروها:

  • متناسب با شرایط و نیاز بیمار دارو تجویز می شود.

فعالیت:

  • محدودیتی وجود ندارد.

رژیم غذایی:

  • از مصرف هرگونه فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح پرهیز کنید.

نکته:

  • راه های پیشگیری از بیماری های چشمی: اگر مایلید همیشه سلامت چشم خود را حفظ کنید به نکات زیر با دقت توجه فرمایید. ۱. به هرچه که بسیار سفید یا شفاف است نگاه نکنید. ۲. به نورهای شدید مانند نور خورشید یا نور پراژکتور و لامپ های گازی و نورهای متصاعد شده از جوشکاری ها نگاه نکنید. ۳. به برف هایی که روی آن را نور آفتاب فراگرفته است نگاه نکنید. ۴. از نگاه کردن به خطوط ریز نقشه های خیلی دقیق یا خط های بسیار ریز که احتیاج به نوردهی بیشتری دارد خودداری کنید. ۵. تلویزیون را از فاصله خیلی کم تماشا نکنید. ۶. عینک دیگران را به چشم نزنید. ۷. با دست آلوده یا دستمال و اشیاء آلوده چشم را پاک نکنید. 8. از گرد و غبار پرهیز کنید. ۹. زیاد از حد گریه نکنید. ۱۰. مقابل آتش خیلی شدید و گرم ننشینید. ۱۱. هنگام موتورسواری یا سوار شدن بر اتومبیل های بدون سقف و … مواظب باشید که سوز و باد قوی، میکروب ها و گرد و غبار با چشم برخورد نکند. ۱۲. به هیچ جسمی به مدت زیاد و به طور قائم نظر نیفکنید. ۱۳. از ورود دود به چشم دوری گزینید. ۱۴. از هوای بسیار گرم یا بسیار سرد دوری کنید. 15. از دیدن اشیاء خیلی روشن و درخشان که به چشم آزار می رساند مانند آینه ای که مقابل آفتاب گرفته شده و نور آفتاب را به چشم منتقل می کند پرهیز کنید. ۱۶. از زیاد بر پشت خوابیدن پرهیز شود. ۱۷. مواظب باشید که از خوابیدن با شکم پر یعنی فورا پس از صرف غذا و همچنین پس از خوردن غذاهای غلیظ و دیر هضم و پس از مصرف خوراکی هایی که طبیعت آن خیلی گرم است مانند سیر و پیاز و … پرهیز کنید. چون موجب زیان رساندن به چشم می گردد. ۱۸. بیش از اندازه نمک یا غذاهای شور مصرف نکنید. ۱۹. از پرخوری در شب یا هنگام بیدار شدن در نیمه شب پرهیز کنید. ۲۰. از بی خوابی های زیاد و بیدار ماندن بیش از حد بپرهیزید. ۲۱. اگر شکم هر روز کار نمی کند یا یبوست و خشکی مزاج دارید آن را برطرف سازید. ۲۲. به اشیایی که به سرعت می چرخند یا به سرعت از جلوی چشم عبور می کنند نگاه نکنید.
  • اعمالی که برای سلامت چشم مفید است: ۱. هرچند روز یک بار صورت را در آب صاف و پاک فرو برید و چشم را در آن باز نگه دارید. ۲. گاهی سرمه و توتیا را با آب بادیان و آب مرزنجوش مخلوط کنید و در چشم بکشید. ۳. به علت اینکه چشم از اعضای مرطوب است و اکثراً رطوبت و سردی باعث ضعف آن مى شود، لذا بایستی گاهی از سرمه خشک و جلا دهنده چشم استفاده کرد تا چشم سالم بماند. ۴. در هر ماه دو تا سه مرتبه چشم را با آب خضض بشویید. ۵. رعایت حفظ محیط چشم، یعنی مزاج چشم را به حالت طبیعی نگهداشتن. برای این کار اگر مزاج چشم خشک باشد گاهی روغن بادام شیرین یا روغن بنفشه یا روغن بنفشه بادام یا روغن کدو در بینی بچکانید. همچنین می توانید در چشم سرمه مناسبی نیز به کار برید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.