کاربر

درمان آبریزش دهان

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

آبریزش دهان: عبارت است از یکی از ابزارهای قدرتمند برای انجام تحقیقات و تشخیص های پزشکی، بزاق دهان است و ثابت شده که شامل انواع اطلاعات مورد نیاز پرشکان می باشد؛ طبق تحقیقات، بزاق دهان، در واقع منبعی از اطلاعات است که بدون صرف هزینه زیاد می توان آن را مورد آزمایش قرار داد؛ بزاق دهان علاوه بر این که رازهای بیولوژیک و ژنتیکی بدن انسان را در اختیار پزشکان قرار می دهد، به فرد در مبارزه با بیماری ها نیز کمک می کند؛ تنها نصف یک قطره از بزاق دهان برای گرفتن نمونه DNA فرد کافی است؛ این نمونه ها را چندین بار می توان گرم و فریز کرد و مورد آزمایش قرار داد. وظایف بزاق دهان: مرطوب نگه داشتن محیط دهان، تولید آنزیم های کمک کننده به هضم غذا، وجود پروتئین ها با خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی برای محافظت از دهان و دندان، تقویت حس چشایی، حافظ تارهای صوتی ناشی از مرطوب نگه داشتن حلق و گلو، سهولت در تکلم و جویدن غذا با مرطوب نگه داشتن مخاط دهان. هضم اولیه مواد قندی با داشتن آمیلاز به طور طبیعی، غدد بزاقی موجود در دهان، روزانه حدود نیم تا یک و نیم لیتر بزاق تولید می کنند، اما به دلیل این که بزاق دهان به طور غیرارادی و مکرراً قورت داده می شود، متوجه وجود آن در دهان نمی شویم. افزایش بزاق دهان معمولاً یک مشکل موقتی است و جای نگرانی ندارد؛ افزایش بزاق دهان یا به علت افزایش تولید بزاق توسط غدد بزاقی موجود در دهان است و یا به علت عدم توانایی برای قورت دادن کافی بزاق و نگه داشتن آن در دهان ایجاد می شود.

علت:

  • فلج بل
  • پرخوری
  • اپی گلوتیت
  • سابقه سکته
  • انواع آلرژی ها.
  • بزرگی لوزه سوم.
  • سندروم گیلن باره
  • بیماری پارکینسون
  • برخی داروهای شیمیایی
  • اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
  • سینوزیت حاد و طولانی مدت
  • بیماری سینوس ها و نزله سرد
  • سابقه آسیب های ترومای مغزی
  • مسمومیت و بالارفتن سموم بدن
  • عفونت معده ناشی از قورت دادن آب بینی
  • فلج صورت و کم کاری غده های بزاقی دهان
  • غلبه خلط بلغم در بالا تنه بالاخص در سنین بالا
  • دندان مصنوعی جدید و یا نامتناسب با اندازه دهان.
  • بیماری سل (یک نوع بیماری عفونی که ریه ها را مبتلا می کند).
  • عدم رعایت بهداشت دهان و امور روابط زناشویی (سکس دهانی)
  • سیفلیس (یک نوع بیماری عفونی که با رابطه جنسی منتقل می شود).
  • انگل داشتن در گوارش و دور ناف و مقعد که بعضی مواقع با مورمور همراه است.
  • سرد شدن گوارش و ترشیدگی و سکسکه و آروغ ترش، در (معده و روده بزرگ و کوچک)
  • بیماری هاری (بیماری کشنده ای که توسط بزاق دهان حیوانات آلوده به انسان منتقل می شود).
  • التهاب و زخم مخاط دهان: این عارضه ممکن است با افزایش متوسط ترشح بزاق دهان، درد دهان، تب و قرمزی همراه باشد.
  • بارداری: استرس و ناراحتی های احساسی و روانی یک زن باردار در مراحل اولیه و دفع زیاد ویتامین های گروه B، باعث تهوع و افزایش میزان بزاق دهان می گردد.
  • استرس: اضطراب باعث افزایش هورمون آدرنالین، افزایش ضربان قلب و همچنین افزایش ترشح بزاق دهان می شود؛ غده های بزاقی، آنزیمی به نام «آلفا آمیلاز بزاقی» را دهان ترشح می کنند که وجود این آنزیم نشان دهنده استرس فرد است.
  • ریفلاکس معده: بیماری ریفلاکس به معنی بازگشت اسید و محتویات معده به مری است؛ بدن به محض مواجهه با چنین شرایطی برای جلوگیری از تخریب دیواره مری ناشی از اسید معده، بزاق دهان را زیاد می کند؛ تولید بزاق، غلظت بی کربنات (که ماده ای قلیایی است) را افزایش می دهد و با هر بار بلع دیواره مری با بزاق شستشو داده می شود.
  • عفونت دهان و یا گلو (گلو درد چرکی): آنزیم های مسئول مبارزه با میکروب ها در بدن، زمانی می توانند کار خود را به درستی انجام دهند که در محیطی رقیق قرار داشته باشند بنابراین بدن به صورت هوش مندانه بزاق دهان را زیاد کرده تا آنزیم ها بتوانند به سهولت، عفونت ایجاد شده در دهان و گلو را دفع نمایند؛ برای همین است که هنگام گلو درد و سرماخوردگی پزشک توصیه به مصرف مایعات فراوان را به بیمار می نماید.
  • مقداری از صفرای اضافه در معده تجمع می کند و عاملی است. برای برگشت اسید معده به دهان؛ این عارضه باعث می شود که مغز، هوشمندانه جلوگیری از تخریب بافت های دهان و مری، بزاق دهان را افزایش دهد تا این اندام ها را از این برای اسید اضافه پاک نماید. هم چنین مقداری از صفرای اضافه نیز در خون وجود دارد که همراه بزاق دهان خارج می شود. لذا بدن برای پاکسازی صفرای اضافه روی زبان نیز مجبور به افزایش ترشح بزاق دهان می گردد؛ در نتیجه افرادی که دچار غلبه صفرا می گردند در اکثر مواقع با افزایش رطوبت دهان مواجه هستند.
  • غلبه بلغم: در غلبه بلغم، ترشح هورمون وازوپرسین افزایش یافته و مایعات در بدن تجمع پیدا می کنند و قدرت کلیه ها برای دفع این مایعات اضافه کاهش می یابد؛ در چنین موقعیتی بدن به صورت هوشمندانه برای جلوگیری از آسیب اندام های حیاتی بدن، به دنبال راهی است برای دفع این مایعات اضافه که بهترین راه حل از طریق زبان است؛ مایعات به سمت زبان روانه شده و از طریق غدد بزاقی خارج می گردند که از نشانه های آن افزایش بزاق دهان و متعاقباً تورم زبان است. غلبه بلغم می تواند با تأثیر بر مغز باعث بروز اختلالاتی در بدن گردد؛ این اختلالات، مغز و نخاع را درگیر کرده و منجر به علائمی نظیر شل شدن عضلات، پاسخ های عصبی ضعیف به محرک ها، اختلال در تعادل بدن، اختلال مغزی در کنترل حرکات سر و صورت نظیر اختلال عملکرد لب ها، زبان و فک که منجر به مشکلاتی در بلعیدن، جویدن، حرف زدن و نیز تجمع آب دهان می شود.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. بی تحرکی
  2. مصرف لبنیات بدون مصلح

پیشگیری:

  • به طور منظم ورزش کنید.
  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح پرهیز کنید.

عوارض احتمالی:

  1. آبریزش شدید دهان می تواند منجر به ترک خوردگی، سوزش و پارگی پوست شود.
  2. ریزش آب دهان می تواند تأثیرات پزشکی و روانی اجتماعی بر زندگی فرد داشته باشد. این مشکل می تواند در موقعیت های اجتماعی شرم آور باشد و بر عزت نفس فرد تأثیر بگذارد.
  3. اگر فرد قادر به بلعیدن نباشد، بزاق اغلب به صورت آبریزش دهان از بدن او خارج می شود. با این حال، در موارد حاد، بزاق می تواند در گلو جمع شود که در صورت استنشاق، می تواند منجر به عفونت ریه شود که پنومونی آسپیراسیون نامیده می شود.

تشخیص:

  1. انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار: پزشک متخصص اطفال می‌تواند آبریزش قدامی را به سادگی و با مشاهده وضعیت کودک تشخیص بدهد. متخصص اطفال سوالاتی را درباره سابقه سرفه، خفگی و ذات‌الریه برای تشخیص آبریزش خلفی از والدین کودک می‌پرسد.
  2. آزمایش خون، آندوسکوپی، رادیوگرافی، ام آر آی: همچنین متخصص اطفال دستور می‌دهد که آزمایش خون برای تشخیص عفونتی که ممکن است علت افزایش بزاق باشد، انجام شود. آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی و رادیوگرافی در زمان بلع به منظور یافتن علت آبریزش شدید دهان انجام می‌شود. آزمایش‌های دیگری مانند MRI و سی تی اسکن مغز نیز با توجه به علائم هم‌زمان درخواست می‌شود.

درمان طب نوین:

  • اصلاح وضعیت خواب: اولین چیزی که باید امتحان کنید این است که وضعیت خواب خود را تغییر دهید. با خوابیدن به پشت قادر خواهید بود کنترل جریان آب دهان خود را بهتر کنترل کنید تا بر روی صورت و یا بالش نریزد. اگر با خوابیدن به کمر مشکل دارید، ممکن است به این دلیل باشد که وقتی در یک موقعیت جدید می خوابید برای شما سخت باشد؛ توجه داشته باشید که آیا احساس ” خفگی ” می کنید و یا در حالی که تلاش برای خوابیدن می کنید برگشت اسید دارید یا خیر. به سادگی می توان فهمید که اگر احساس مشکل یا سختی می کنید، یعنی مشکلی برایتان وجود دارد و فقط یک حس نیست.
  • استفاده از دستگاه مندیبولار برای کاهش بزاق دهان: دستگاه مندیبولار یک دستگاه دهانی است چیزی است که در دهان خود قرار می دهید که باعث شود شما راحت تر بخوابید و خرناس و بزاق را کم می کند.
  • استفاده از دستگاه CPAP برای کاهش بزاق دهان: اگر آب دهان نشانه آپنه خواب باشد، باید به دنبال درمان بگردید. رایج ترین درمان برای آپنه خواب چیزی است که فشار هوای مثبت مداوم ( CPAP ) نامیده می شود. ماشین CPAP نه تنها به شما برای داشتن خواب عمیق کمک می کند بلکه شما را مطمئن می کند که به طور خوبی در موقعیت خواب قرار گرفته اید و در شب درست تنفس می کنید.
  • تزریق بوتاکس: برخی افراد تصمیم می گیرند که رویکردی تهاجمی داشته باشند؛ یک روش درمانی، تزریق بوتاکس به غدد بزاق است که دهان شما را احاطه می کند. این کار باعث می شود که غده های بزاق دهان از کار اضافی دور شوند؛ این روش درمان دائمی نیست، چون در نهایت بوتاکس، تمام خواهد شد و غده های شما دوباره فعال خواهند شد.
  • جراحی: مواردی وجود دارند که در آن یک پزشک توصیه می کند که غده های بزاق شما را از بدن جدا کنند. افرادی که به غدد بزاقی نیاز دارند معمولا ً مشکلات اساسی عصبی دارند که بسیار جدی تر از بیرون ریختن آب دهان در خواب هستند. این جراحی های به طور کلی در مهار ازدیاد تولید بزاق موفق هستند، اما باید ابتدا درمان های دیگری را امتحان کنند.

درمان طب سنتی:

درمان ناشی از غلبه خلط صفرا:

  • رعایت آداب غذا خوردن.
  • رعایت کلیه توصیه ها هنگام غلبه صفرا.

درمان ناشی از غلبه خلط بلغم:

  • هر روز مقدار کمی ایارج فیقرا بخورید.
  • مقداری مصطکی رومی با هم وزن آن انیسون نرم بسایید بعد با مقداری گل قند مخلوط کرده و بخورید.
  • کنجد بو داده را بکوبید و با نبات ساییده مخلوط کنید و روزی سه مرتبه هربار مقداری از آن را بخورید.
  • ده گرم خردل ساییده شده را با ۱۰۰ گرم قند یا نبات ساییده مخلوط کنید و هر صبح، ظهر و شب هر بار ۱ قاشق چایخوری میل کنید.
  • تخم ترب و تخم شوید از هر کدام ۲۰ گرم نرم بسایید، همراه با ۱۰ گرم پودر عصاره شیرین بیان در عسل مخلوط کرده و هر صبح، ظهر و شب هر بار مقداری از آن را بخورید.
  • به عنوان مصرف دارویی قولنجان، دارچین و زنجبیل را از هر کدام ۵ گرم مخلوط کرده و نیم کوب کنید، بعد بجوشانید و آب آن را صاف کرده، سپس با نبات یا عسل شیرین کنید و به مرور بنوشید.
  • دویست و پنجاه گرم نبات را در مقداری آب بجوشانید تا قوام آید بعد ۵ مثقال زیره کرمانی ساییده شده که قبلاً در مقداری سرکه خمیر کرده اید را با کمی زنجبیل و کمی دار و فلفل ساییده شده به آن اضافه نمایید و از آتش بردارید و روزی سه مرتبه هر بار کمی از آن را بخورید.
  • عود و قرنفل از هر کدام ۲ مثقال، مستکی رومی و تخم کرفس از هر کدام ۴ مثقال، تخم شوید، تخم زردک و تخم هویج فرنگی از هر کدام ۶ مثقال، همه را مخلوط کرده و نرم بسایید بعد با ۵۰۰ گرم عسل مصفی مخلوط کنید و هر صبح، ظهر و شب هر بار یک قاشق شربت خوری از آن را میل فرمایید.
  • میخک، مصطکی رومی، زعفران، ترنج (بدون پوست سبز آن)، عود، قاقله، سنبل الطیب، زنجبیل، جوز بویا و دار و فلفل از هر کدام ۵ گرم را مخلوط کرده و نرم بسایید بعد هر روز با نبات شربت درست کنید، یا از چای نبات استفاده کنید و هنگام نوشیدن ۱ قاشق چایخوری از دارو را در آن مخلوط کرده و بنوشید.
  • آب دهان که آن را بزاق نیز می گویند و از غده های زیر زبان تراوش می کند، گاهی در اثر غلبه رطوبت و سردی مزاج و در اثر خوردن غذاهای سرد از قبیل هندوانه، خیار، کاهو، ماست، دوغ، چای زیاد و امثال آنها تولید می گردد و مرتب دهان پر از آب می شود. گاهی در حین صحبت آب از دهان سرازیر می شود یا می پاشد و شخص ناراحت می شود. چون این مورد مربوط به غلبه رطوبت می شود بهتر است اول بدن را از رطوبت پاکسازی کنید. برای جلوگیری از زیاد بودن آب دهان عسل، مربای شقایق، مربای شقاقل، مربای تمشک، آب نبات هل دار، نبات، پشمک، زولبیا، بامیه، قرص نعناع و خوراک های دیگری که طبیعت گرم دارند مفید هستند.

درمان آب ریزش دهان که از اثر زخم باشد:

  • خوردن سمنو
  • بلعیدن اسفند شبانگاه
  • ورزش سبک و منظم روزانه
  • رعایت کامل آداب غذا خوردن
  • مصرف نمک قبل و بعد از غذا
  • خوردن عسل ناشتا و شبانگاهی
  • ارده شیره (هفته ای 3 وعده) میل شود.
  • رعایت کلیه توصیه های غذایی هنگام غلبه بلغم.
  • خوردن تخم کبوتر (هر شب 2 عدد تا 7 شب در صورت تمایل)
  • اگر بچه باشد به مادرش گرمی بدهید (خوردن روزی 3 عدد خرما شیر را گرم می کند)
  • ملاج خود بچه را با مالیدن روغن کنجد یا سیاهدانه گرم کنید در این صورت اگر بچه نمی توانست راحت نفس بکشد، بینی اش باز می شود.
  • اگر آب دهان کودک زیاد است، کودک را از نقره گودی پشت سر حجامت کنید، زیرا اگر کودک را به این وضع رها کنید، ممکن است به بیماری های سخت، از جمله: دیوانگی، فلج و کوری مبتلا شود.
  • استفاده از ادویه جات هاضم همراه غذا مانند (زیره سیاه، زنیان، دارچین، زنجبیل، جوز، آویشن). دم نوش (افتیمون + چای کوهی + سنبل الطیب) با عسل روزانه ۲ تا ۳ لیوان نیم ساعت قبل از وعده های غذایی.
  • برای جلوگیری از ریزش آب دهان که به علت زخم داخلی دهان ایجاد شده باشد باید عفض را نرم بسایید بعد با آب تاجریزی و قدری سرکه مخلوط کرده و گه گاه کمی از آن را در دهان نگه دارید. ولی اگر این کار باعث خشکی دهان شد باید دهان را با روغن گل چرب کنید.
  • خوردن گرمی ها و قطع کلیه لبنیات تا بهبودی (در صورت تمایل به مصرف لبنیات، آنها را با مصلح استفاده نمایید به طور مثال: ماست را با پونه، موسیر و کمی نمک، پنیر را با گردو و سبزیجات تازه، کره را با عسل، شیر را با خرما، کشک را با پیاز و نعناع خشک استفاده کنید).

درمان افزایش ترشح بزاق ناشی از ریفلاکس معده:

  • رعایت کلیه آداب غذا خوردن.
  • حفظ آرامش و کاهش استرس و اضطراب.
  • کاهش مصرف کلیه غذاهای ترش و اسیدی و دیر هضم.
  • مصرف دمنوش (آویشن + بابونه) با عسل روزانه چند لیوان.
  • مصرف نصف قاشق چایخوری «گلپر» بعد از وعده های غذایی.

درمان افزایش ترشح بزاق ناشی از عدم توانایی بیمار در بلعیدن و جویدن: 

  • مالیدن روغن سیاهدانه، روغن کنجد به ملاج سر
  • دمنوش (پونه + بادرنجبویه + ناخنک) به مقدار مساوی با عسل روزانه ۲ الی ۳ لیوان ۲ ساعت بعد وعده های غذایی.
  • افرادی که دچار ضعف عضلات صورت و دهان شده اند را تشویق کنید تا آب، آبمیوه و با هر نوع نوشیدنی دیگری را با نی بخورند؛ این کار، تمرین بسیار مؤثری در تقویت عضلات دهان و گلو خواهد بود.
  • مالیدن پودر (اکلیل کوهی + زنیان) به عضلات فک و صورت؛ به این صورت که هر بار مقداری پودر مورد نظر را با روغن زیتون مخلوط کرده و روزانه ۲ تا ۳ مرتبه و هر بار ۵ دقیقه عضلات صورت را ماساژ دهید.

درمان افزایش ترشح بزاق ناشی از زخم مخاط های دهانی:

  • افزایش مصرف میوه جات با طبع خنک علی الخصوص مركبات.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن بعد از هر وعده ی غذایی.
  • دمنوش (به دانه + اسفرزه + بالنگو) با عسل؛ هر جرعه از این دهان نگه داشته سپس فرو دهید. دمنوش را به مدت ۱۵ ثانیه در دهان نگه داشته سپس فرو دهید.
  • دهان شویه با دم نوش (برگ مورد + زرشک + فلوس)؛ ۱ قاشق از هر کدام در ۳ لیوان آب جوش، به مدت ۳۰ دقیقه دم کرده سپس صاف نموده و روزانه ۳ مرتبه و هر بار ۵ دقیقه با آب ولرم دهان شویه انجام دهید.
  • خودداری از مصرف غذاهای تیز و تند و شور و هم چنین سرخ شده و بو داده تا زمان بهبودی.
  • کاهش مصرف غذاهای گرمی بخش خصوصاً مواد غذایی شرادار مانند خرما، انگور، کشمش، خربزه، گوشت شتر، نبات و…

درمان افزایش ترشح بزاق ناشی از بارداری: 

  • افزایش مصرف مایعات.
  • کاهش مصرف کلیه فرآورده های حیوانی و قند و شکر و…
  • دمنوش (گل گاوزبان + لیموعمانی زرد) با عسل به صورت ولرم یا سرد روزانه ۱ الی ۲ لیوان.
  • مصرف مقدار کمی آویشن همراه غذا در صورت مشکلات دستگاه گوارش مانند نفخ معده، ترش کردن و…
  • افزایش مصرف غذاهای سرشار از ویتامین های گروه B مانند: (غلات با سبوس مثل نان سبوس دار، گندم جوانه زده، برنج قهوه ای یا سبوس دار، میوه جات خصوصاً میوه جاتی که می توان با پوست میل کرد، انواع سبزیجات تازه همراه غذا و…).
  • مصرف مواد غذایی حاوی اسید فولیک مانند: (آلوبخارا، انجیر خشک، آلبالو خشک، زرشک، برگه هلو، برگه زردآلو؛ شما می توانید تمام این مواد یا چند کدام از آنها را با هم آب کرده داخل یخچال قرار دهید و هر بار ۱ استکان آب آن را با ۱ قاشق روغن زیتون مصرف کنید؛ این نوشیدنی را ۱ الی ۳ مرتبه در طول روز میل کنید).
  • حذف تمام موارد ممنوعه: چای (سیاه و سبز) – قهوه – نسکافه – سوسیس – کالباس – پیتزا – تمام غذاهای ساندویجی – غداهای سرخ شده – انواع کنسروی جات – انواع کمپوتها – مرغ و تخم مرغ بازاری – گوشت تمام حیوانات پرورشی – برنج خارجی – انواع سس های بازاری – سایر نوشیدنیهای گازدار – غذای رستوران ها – شیرینی جات بازاری – هله هولههای بازاری – چیپس – پفک – شکلات (على الخصوص شکلاتهای نرم) – کیک – بیسکوئیت – آدامس – یخمک – ماکارونی – لازانیا – لبنیات پاستوریزه – غذاهای زودپز شده – هر روز گوشت(قرمز یا سفید) خوردن – ترشی جات سرکه (لیته) – ریزه خواری(مدام چیزی خوردن) – با استرس غذا خوردن – عداهای مانده و بیات – غذاهای نمک سود(مانند: خیارشور – ماهی دودی – ماهی شور و…) – نمک زیاد – فلفل زیاد – آب تگری و یخ – تمام فست فودها و غذاهای آمادهی بازاری- غذاهای فریز شده(بیش از ده روز) – غذاهای پخته شده در ماکروفر (MICRO WAVE) – کلیهی مواد غذایی بسته بندی شدهی بازاری که دارای نگه دارنده هستند – میوه جات کال و نارس – شیر گاو به مقدار زیاد – کشک و پنیر کهنه – قره قوروت – ماءالجبن(آب پنیر) – استفادهی چند نوع غذا با هم – قند و شکر به مقدار زیاد – مصرف ماست به مقدار زیاد و هر روز خصوصاً همراه غذاهای دیگر – رنگ های مجاز اضافه شده به مواد غذایی – جوش شیرین – استفاده از سموم حشره کش(اسپری، بودر و..) – استفادهی زیاد از موبایل – پرخوری – پرخوابی – کم خوابی – نداشتن نظم در خواب و خوراک – عدم رعایت بهداشت فردی – گرم و سرد شدن – استفاده از رنگ مو – زیاده روی در مصرف مواد آرایشی – استعمال دخانیات(سیگار، قلیان، تریاک و…) – زیاده روی در مصرف داروهای شیمیایی – مصرف میوه جات بعد از غذاهای گوشتی – مصرف غذاهای با هم ناسازگار(مثل شیرموز، فرآوردههای کنجدی با لبنیات و…) – مصرف همزمان لبنیات و غذاهای گیاهی سرشار از آهن مانند:(زرشک، آلو، عدس، پسته، اسفناج، آلوبخارا، آلبالو و…) – دیروقت غذا خوردن(خصوصاً غذاهای پخته، چرب و پرحجم) – دیروقت خوابیدن – زندگی در مکانهای با آلودگی صوتی زیاد – زندگی در شهرهای شلوغ با هوای آلوده – هر روز برنج خوردن(حتی ایرانی) – نان بدون سبوس – نان فتیر و ور نیامده – خوردن یک نوع غذا در دو وعده ی متوالی مثلاً خوردن غذای مانده از ظهر در شب.

فعالیت:

  • روزانه نیم ساعت فعالیت بدنی مناسب داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و لبنیات پرهیز کنید.
  • خوردنی های مفید: آش کلم قمری با ماش، آش حبوبات ۱، نخود فرنگی پلو ۱، خورش کرفس ۱، خورش بامیه با قارچ، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، کشک سویا، سس مایونز گیاهی، سس زیتون، سس جعفری.
  • خوردنی های مضر: خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک باقلا، خوراک عدس و اسفناج، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو بادمجان، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، خوراک قارچ و سیب زمینی، خوراک قارچ طعم دار، خوراک گل کلم، خوراک کلم بروکلی، خوراک لوبیا سفید با جعفری، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا و عدس، خوراک لوبیا با قارچ، خوراک تند بامیه، خوراک بورانی، خوراک مخلوط، آش شولی ۱، آش رب، عدس پلو ساده، لوبیا سبز پلو ۳، خورش قیمه بادمجان، خورش قارچ و لوبیا سفید، خورش کدو خورشتی، سوپ کدو خورشتی، سوپ گل کلم، سوپ کدو قلیانی، دلمه کدو خورشتی.
error: محتوا محافظت شده می باشد.