مواد لازم (برای 7 الی 8 نفر):
- گوشت خورشتی گوسفندی 600 گرم
- پیاز درشت 1 عدد
- سیب زمینی متوسط 5 عدد
- مغز لیموعمانی 3 قاشق غذاخوری
- روغن 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- هل، دارچین، زردچوبه، زنجبیل، فلفل و زعفران مجموعاً 2 قاشق مرباخوری
- گوجه فرنگی 500 گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا گوشت را شسته، در صافی قرار دهید تا آب آن کشیده شود، سپس آن را چرخ کنید و با خلال پیاز، نمک و ادویه جات به گوشت افزوده، همراه با 2 لیوان آب در ماهی تابه ریخته، روی اجاق بگذارید و درب آن را بگذارید تا بپزد. نیم ساعت مانده به آماده شدن غذا، سیب زمینی ها را نیز شسته، پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کرده، با مغز لیموعمانی و روغن به غذا بیفزایید و صبر کنید تا غذا جا بیفتد، این غذا سریع آماده می شود خوش مزه است.
نکته:
- برای طبخ غذا و به خصوص خورش ها و هرچه بیشتر خوش مزه تر شدن آنها، بهتر است آنها را با حرارت ملایم بپزیم، با استفاده از غذاهای خوش مزه، سلامتی خود را حفظ و از نعمت های بیکران الهی نیز قدرانی کنید و شکر نعمت های او را به جای آورید.
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.