طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل شده: ۳ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- قارچ: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده، سپس با مقداری آب و زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت داده، سپس گل کلم را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پس از آن قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به خورش اضافه کرده و مدتی می پزیم. زمانی که آب گوجه قوام پیدا کرد لپه را اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در انتها مقداری آب لیموترش تازه به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- مفید برای کبد
- خون ساز
- تقویت استخوان ها
- مفید برای گوارش
- ضد سرطان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.