کاربر

خورش کنگر(1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):

  1. لوبیا قرمز 200 گرم
  2. قارچ خرد شده 250 گرم
  3. کنگر خرد شده 4 تا 5 ساقه ترد
  4. سبزی خرد شده (نعناع، جعفری و اسفناج) 1 کیلوگرم
  5. پیاز متوسط 1 عدد
  6. آب لیموترش تازه به مقدار دلخواه
  7. گوجه فرنگی رسیده 1 عدد
  8. روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
  9. نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  10. زردچوبه، زعفران و زیره از هر کدام نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:

  • لوبیا را که از شب قبل خیس کرده ایم، می گذاریم بپزد، به طوری که پس از پختن، آب آن تمام شود؛ سپس گوجه فرنگی را پوست کنده و رنده می کنیم و به همراه کنگر، قارچ، سبزی، پیاز خرد شده، نمک، فلفل، ادویه جات و آب به لوبیا افزوده، با حرات ملایم می پزیم، پس از کمی پختن، آب لمیوترش تازه و روغن زیتون و زعفران را به خورش می افزاییم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد، به طوری که سطح غذا را روغن فرا گیرد.

نکته:

  • از آنجایی که کنگر دارای تیغ است، ابتدا آن را در آب خیس کنید تا تازه شود، سپس تیغ آن را جدا کرده و خوب بشویید، این سبزی، وحشی و بنابراین فصلی است، از این رو بهتر است حتماً در فصل خود از آن استفاده شود.
  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.