طبع غذا: معتدل به سمت گرمی
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کنگر خرد شده: ۵ پیمانه
- نعناع و جعفری خرد شده: ۴ پیمانه
- قارچ یا سویا: 4/3 پیمانه
- لوبیا چیتی: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- آبغوره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و با مقداری آب می پزیم. کنگر را به اندازه های دلخواه خرد کرده، آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. نعناع و جعفری را با کمی روغن تفت می دهیم، سپس کنگر را به آن افزوده و تفت می دهیم. سویا را با مقداری آب، زردچوبه و نمک می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچویه، فلفل و زنجبیل تفت داده، سپس سویا و ادویه را اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. در انتها سبزی های تفت داده شده و لوبیا را به همراه مقداری آب گرم به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، می توانیم مدتی قبل از صرف غذا مقداری آبغوره به آن اضافه کنیم.
خواص:
- مفید برای کبد و گوارش
- مفید برای اختلالات هورمونی
- تقویت عمومی
- ضد دیابت
- مقوی جنسی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.