کاربر

خورش کنگر با نعناع و جعفری

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت گرمی

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. کنگر خرد شده: ۵ پیمانه
  2. نعناع و جعفری خرد شده: ۴ پیمانه
  3. قارچ یا سویا: 4/3 پیمانه
  4. لوبیا چیتی: 2/1 پیمانه
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  7. آبغوره: به میزان لازم
  8. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لوبیا را از قبل خیس کرده و با مقداری آب می پزیم. کنگر را به اندازه های دلخواه خرد کرده، آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. نعناع و جعفری را با کمی روغن تفت می دهیم، سپس کنگر را به آن افزوده و تفت می دهیم. سویا را با مقداری آب، زردچوبه و نمک می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچویه، فلفل و زنجبیل تفت داده، سپس سویا و ادویه را اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. در انتها سبزی های تفت داده شده و لوبیا را به همراه مقداری آب گرم به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، می توانیم مدتی قبل از صرف غذا مقداری آبغوره به آن اضافه کنیم.

خواص:

  1. مفید برای کبد و گوارش
  2. مفید برای اختلالات هورمونی
  3. تقویت عمومی
  4. ضد دیابت
  5. مقوی جنسی

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.