کاربر

خورش کنگر

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):

  1. گوشت خورشتی گوسفندی 500 گرم
  2. قلم گوسفند 1 عدد
  3. لوبیا قرمز 300 گرم
  4. سبزی خورشتی 1 کیلوگرم
  5. کنگر 500 گرم
  6. پیاز متوسط 1 عدد
  7. مغز لیموعمانی 4 قاشق غذاخوری
  8. سیر 2 حبه
  9. هل، دارچین، زنجبیل، زردچوبه و فلفل 2 قاشق مرباخوری
  10. نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا گوشت را پاک کرده، خرد کنید و خوب بشویید و در صافی بریزد تا آب آن کشیده شود، سپس قلم را از وسط شکسته با چند لیوان آب سرد در یک ظرف مناسب ریخته، روی اجاق بگذارید تا بجوشد، بعد کف گوشت را گرفته، پیاز را خلال کرده، با کمی ادویه و گوشت اضافه کنید تا به آرامی بپزد. حال کنگر را پاک کرده شسته و به مدت 15 دقیقه در آب سرد قرار می دهیم تا تازه و ترد گردد، سپس با چاقوی تیز، خار آن را به طور کامل از دو طرف جدا می کنیم، اکنون کنگر را در اندازه های 4 سانتی متری خرد کرده، به غذا افزوده، لوبیا را نیز پاک کرده، بشویید و همراه با چند لیوان آب در یک ظرف جداگانه بریزید و روی اجاق قرار دهید تا بپزد و آب آن کشیده شود، این امر موجب خوش مزه شدن غذا خواهد شد. حالا گوشت نیز پخته است. کرفس ها را در اندازه 3 الی 4 سانتی متری خرد کنید و سبزی را پاک کرده، شسته، در صافی قرار دهید تا آب آن کشیده شود، سپس خرد کرده، به گوشت اضافه کنید. بعد از یک جوش خوردن، لوبیا را نیز به آن بیفزایید و حرارت اجاق را تنظیم کنید تا غذا و جا بیفتد بعد از چند جوش خوردن و پختن سبزی، بقیه ادویه جات، نمک و مغز لیموعمانی را به آن افزوده و به آرامی هم بزنید و صبر کنید تا جا افتاده، آماده شود عطر آن در فضای آَشپزخانه پخش شود و چربی آن نیز روی غذا بیاید. برای این کار بهتر است، درب ظرف را بردارید تا چربی ها سریع تر رو بیایند. این غذا بسیار خوش مزه است. با توجه به این که کنگر یک سبزی فصلی است، سعی کنید در فصل بهار، هر هفته 2 بار آن را مصرف کنید.

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.