طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
- کدو خورشتی: ۲ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدو، هویج و سیب زمینی را نگینی و درشت، و ساقه کرفس را ۲ سانتی خرد می کنیم ساقه کرفس را بخارپز یا آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده سپس هویج را افزوده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی را به همراه ادویه به مواد قبلی اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. در انتها کدو، کرفس، نمک، فلفل و زنجبیل را به کل مواد افزوده و مدتی حرارت می دهیم. کمی آب گرم به خورش اضافه کرده و اجازه می دهیم با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل می توانیم موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه یا پودر لیمو استفاده کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- ضد چربی و کلسترول خون
- تقویت بینایی
- تقویت عمومی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.