طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ساقه کرفس خرد شده: ۶ پیمانه
- نعناع و جعفری خرد شده: ۳ پیمانه
- لوبیا چیتی: 4/3 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و با مقداری آب چند دقیقه می جوشانیم. تعناع و جعفری را با مقداری روغن تفت داده، ساقه کرفس را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، مدتی بعد ادویه را اضافه می کنیم. تمام مواد آماده شده را همراه لوبیا و نمک، فلفل و زنجبیل با هم مخلوط کرده و مقداری آب گرم به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، می توانیم موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه یا پودر لیمو استفاده کنیم.
خواص:
- خون ساز
- تقویت امور جنسی
- مقوی بدن
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.