طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو: ۸ عدد متوسط زرشک: 2/1 پیمانه
- زرشک 2/1 پیمانه
- فلفل دلمه ای: ۱ عد کوچک
- گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: در صورت تمایل
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس کدوها را در اندازه های ۲ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه به پیاز اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. پس از آن فلفل دلمه ای نگینی شده را به مواد قبلی افزوده و کمی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. زرشک را می توانید با مقداری زعفران و کمی روغن دم کنید و چند دقیقه قبل از صرف غذا به خورش اضافه کنید.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- خون ساز
- تقویت عمومی و امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای گوارش
- ضد سرطان
- تقویت بینایی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.