طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو خورشتی: ۵ عدد
- بامیه: ۱۰ عدد
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- قسمت انتهایی بامیه را جدا کرده، سپس آن را مدتی در آب نمک خیس کرده و آبکش می کنیم. سیب زمینی و فلفل دلمه ای را نگینی و کدو خورشتی را ۲ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از مدتی کدو خورشتی، بامیه و ادویه را به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. در آخر فلفل دلمه ای را افزوده و تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قبل از صرف غذا مقداری آب لیموترش تازه به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای چربی خون و کبد
- ضد سرطان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.