طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو خورشتی: ۶ عدد متوسط
- بادمجان: ۳ عدد
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بادمجان و کدوها را پوست کنده و از وسط نصف می کنیم. بادمجان ها را در آب نمک قرار داده و پس از چند دقیقه آبکش می کنیم. روغن را در ظرفی با حرارت ملایم گرم کرده و کدو و بادمجان ها را با مقداری روغن بسیار کم سرخ می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس فلفل دلمه ای نگینی شده را همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. گوجه ها را پوست گرفته و به صورت حلقه حلقه خرد می کنیم. در نهایت تمام مواد آماده شده را به شکل لایه لایه در ظرف می ریزیم. ۱ پیمانه آب گرم به کل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.