کاربر

خورش کدو بادمجان

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 6 الی 8 نفر):

  1. گوشت خورشتی گوسفندی 600 گرم
  2. قلم گوسفند 1 عدد
  3. بادمجان رسیده قلمی 4 عدد
  4. کدو خورشتی متوسط 4 عدد
  5. پیاز متوسط 2 عدد
  6. لپه 200 گرم
  7. مغز لیموعمانی 4 قاشق غذاخوری
  8. هل، دارچین، زردچوبه، زنجبیل و زعفران مجموعاً 2 قاشق مرباخوری
  9. گوجه فرنگی 700 گرم
  10. سیر 2 حبه
  11. نمک به مقدار لازم
  12. روغن 5 تا 6 قاشق غذاخوری
  13. نعناع خشک 1 قاشق مرباخوری
  14. گوجه فرنگی 700 گرم

طرز تهیه:

  • ابتدا گوشت را پاک کرده، بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آن کشیده شود، قلم را نیز از وسط نصف کرده و همراه با گوشت و چند لیوان آب در یک ظرف مناسب قرار دهید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد، سپس کف گوشت را گرفته، 1 عدد پیاز خلال شده و مقداری ادویه جات به آن اضافه کرده و صبر کنید تا به مرور بپزد. نیم ساعت مانده به آماده شدن غذا، لپه را با آب گرم شسته، به غذا بیفزایید. اکنون بادمجان ها را که قبلاً پوست کنده، به مدت 20 دقیقه در آب نمک قرار داده اید تا مواد زائد آن خارج شود، از طول به ضخامت 2 سانتی متر برش داده، از آب خارج کرده، بشویید و در یک ظرف جداگانه قرار دهید، پس از آن، کدو را نیز پوست کنده، از طول به ضخامت 2 سانتی متر برش داده، بشویید آنگاه بادمجان ها را همراه با 1 عدد پیاز خلال شده، نعناع خشک، روغن و 2 لیوان آب، روی اجاق قرار دهید تا به مرور بپزد و در آخر کدو را به بادمجان ها اضافه کنید تا آماده شود، بعد از پختن گوشت از یک سو و کدو و بادمجان از سوی دیگر، همه را همراه با بقیه ادویه جات و مغز لیموعمانی با دیگر مخلوط کنید، در آخر، گوجه، سیر و نمک را در مخلوط کن ریخته، مخلوط و به غذا اضافه کرده، صبر کنید تا چند جوش خورده، جا بیفتد، بعد از آماده شدن، آن را در یک ظرف مناسب کشیده، نوش جان کنید، این خورش بسیار خوش مزه و لذیذ است.

نکته:

  • بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست آن مشکی و براق باشد، از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزاقاسمی و انوع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. با بادمجان انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی قابل تهیه است. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی (سولانین) خارج شود، سپس آنها را شسته و استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.

 

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.