طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لپه: 2/1 یک پیمانه
- سویا: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، دارچین، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از شب قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچویه کاملاً می پزیم. سویا را نیز با کمی آب، نمک، زردچوبه و دارچین می پزیم تا آب آن تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و ادویه تفت داده، سپس سویا را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. مواد آماده شده را با هم مخلوط کرده و مقداری آب گرم به آن افزوده و همراه مقداری نمک، فلفل و زنجبیل با حرارت ملایم می پزیم. در انتها پودر لیمو را به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.