طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سفید: ۲ پیمانه
- کدو خورشتی: ۴ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و با کمی آب و زردچوبه می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و ادویه تفت می دهیم. هویج را به صورت نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم، کدوها را ۱ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به مواد قبلی افزوده و مدتی می پزیم تا گوجه قوام پیدا کند. در آخر لوبیا پخته شده را افزوده و اجازه می دهیم، خورش با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. چند دقیقه قبل از صرف غذا مقداری پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مفید برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
- مفید برای کبد
- ضد دیابت
- تقویت بینایی
- ملين
- تقویت عمومی بدن
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.