طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبر خرد شده: ۵ پیمانه
- لپه: 2/1 پیمانه
- قارچ: ۶ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی، پودر زیره: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. لوبیا سبز را ۲ سانتی خرد کرده و آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس لوبیا سبز، ادویه و پودر زیره را نیز افزوده و مدتی تفت می دهیم. قارچ را خرد کرده و به بقیه مواد افزوده و کمی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. هنگامی که آب گوجه قوام پیدا کرد، لپه پخته شده را افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل قبل از صرف غذا مقداری پودر لیمو عمانی نیز به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.