مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):
- لپه 150 گرم
- بادمجان قلمی 5 عدد
- قارچ 250 گرم خرد شده
- گوجه فرنگی 3 عدد
- پیاز متوسط 1 عدد
- سیر درشت 1 حبه
- سیب زمینی متوسط 2 عدد
- مغز لیموعمانی 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- زعفران و نمک و فلفل به مقدار لازم
- زیره سیاه، دارچین، هل و زنجبیل از هر کدام نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و به صورت طولی برش داده و آن ها را به مدت 20 دقیقه در آب نمک قرار می دهیم، سپس از آب در می آوریم و می شوییم و در یک ظرف مناسب می چینیم و کمی آب و روغن نیز به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد و به روغن بیفتد. حال بادمجان ها را به خورش قیمه که قبلاً پخته و آماده کرده ایم، می افزایم و اجازه می دهیم تا خورش جا بیفتد. در یک ظرف جداگانه، سیب زمینی را خلال نازک کرده با کمی آب و روغن می پزیم تا آب آن کاملاً کشیده شده، به روغن بیفتد و بپزد، زمانی که خورش را در ظرف کشیدیم، سیب زمینی ها را روی آن می ریزیم.
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
- بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست آن مشکی و براق باشد، از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزاقاسمی و انوع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. با بادمجان انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی قابل تهیه است. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی (سولانین) خارج شود، سپس آنها را شسته و استفاده کنید.