طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، سکنجبین
مواد لازم (برای 4 نفر):
- تره، جعفری، شنبلیله (اسفناج یا برگ چغندر) خرد شده: ۷۵۰ گرم
- لوبیا عروس: 4/3 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- شنبلیله خشک: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را خیس کرده، سپس آن را می پزیم. سبزی را با مقداری روغن کنجد تفت داده و مقداری شنبلیله خشک به آن افزوده و مجدداً تفت می دهیم. پیاز را با کمی روغن کنجد و زردچوبه تفت می دهیم، سپس سبزی تفت داده شده، لوبیا، نمک، فلفل، زنجبیل و ادویه را به آن افزوده و با مقدار آب مناسب با حرارت ملایم می پزیم تا غذا آماده شود. چند دقیقه قبل از صرف خورش مقداری پودر لیمو به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- خون ساز
- تقویت عمومی بدن
- ضد کلسترول
- تقویت امور جنسی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.