طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- تره، جعفری، شنبلیله (اسفناج یا برگ چغندر) خرد شده: ۷۵۰ گرم
- لوبیا چیتی: 2/1 پیمانه
- قارچ: ۱۲ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- شنبلیله خشک: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا چیتی را از قبل خیس کرده و مدت کمی می پزیم، سپس آب آن را عوض می کنیم سبزی خرد شده را مدتی با روغن کنجد تفت می دهیم، شنبلیله خشک را نیز به آن اضافه کرده و مجدداً کمی تفت می دهیم. سبزی و لوبیا را با مقداری آب گرم مدتی می پزیم. پیاز را با روغن و کمی زردچوبه و نمک تفت می دهیم. قارچ های خرد شده را به همراه مقداری ادویه، فلفل و زنجبیل به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، سپس آن را به کل سواد اضافه کرده و اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قبل از صرف غذا مقداری پودر لیمو عمانی یا آب لیموترش تازه به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.