طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- قارچ: ۱۲ عدد
- گشنیز: ۹۰۰ گرم
- شنبلیله: ۱۰۰ گرم یا ۱ قاشق غذاخوری
- آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۵ حبه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- تمر هندی: ۶ قاشق غذاخوری
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- شنبلیله و گشنیز را خرد کرده، سپس آنها را با مقداری روغن کنجد تفت می دهیم (توجه داشته باشید شنبلیله نباید زیاد باشد، زیرا باعث تلخی غذا می شود). پیاز را با روغن کنجد. کمی زردچوبه و آرد گندم تفت داده، سپس سیر رنده شده و قارچ خرد شده را بـه همراه نمک، فلفل، ادویه، زنجبیل به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. مقداری آب گرم به تمر اضافه کرده و هم می زنیم تا از هسته جدا شود، آن را صاف کرده و عصاره اش را به همراه سبزی تفت داده شده به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز مقداری آب گرم به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای معده و روده ها و کبد
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.