طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و عرق شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گردو: ۲ پیمانه
- بادام: ۱ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- سیب درختی: ۲ عدد
- دارچین: به میزان لازم
- رب انار: به میزان لازم
- شیره کشمش: در صورت تمایل
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- گردو و بادام را چرخ کرده یا آن را می کوبیم. سیب درختی، سیب زمینی و هویج را ریز رنده کرده و به همراه مقداری آب گرم و دارچین به مواد قبلی افزوده و می پزیم تا گردو روغن بیندازد. در انتها رب انار را اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. اگر غذا شیرین نبود، در صورت تمایل از شیره کشمش استفاده می کنیم. قبل از صرف غذا مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و اجازه می دهیم که خورش با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای معده و روده ها و کبد
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.