مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- گوشت خورشتی گوسفندی 700 گرم
- قلم گوسفند 1 عدد
- پیاز متوسط 1 عدد
- مغز گردوی خوب و سالم 300 گرم
- رب انار ترش 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- شیره انگور (در صورت تمایل) 3 الی 4 قاشق غذاخوری
- هل، دارچین، زردچوبه و زعفران 2 قاشق مرباخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- گوشت گوسفند یا بوقلمون را پاک کرده، بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آن کشیده شود، سپس قلم را از وسط نصف کرده، همراه با چند لیوان آب سرد در یک ظرف مناسب ریخته، روی اجاق بگذارید تا بجوشد، بعد کف گوشت را گرفته، پیاز خلال شده را همراه با کمی ادویه به گوشت افزوده و صبر کنید تا با حررات ملایم بپزد. بعد از پخته شدن گوشت، گردو را نیز پاک کرده، به مدت 20 دقیقه در آب ولرم بگذارید تا مواد آلرژی زای آن نیز خارج شود، سپس آن را چرخ کرده، با بقیه ادویه جات و رب انار به غذا بیفزایید و صبر کنید تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد و روغن گردو نیز روی سطح خورش بیاید. در این حال، عطر غذا در فضای آشپزخانه پیچیده، اشتها را تحریک خواهد کرد، این غذا به دو صورت استفاده می شود: 1) به صورت ترش. 2) به صورت شیرین. در صورت تمایل، می توانید در بشقاب خود به مقدار دلخواه، شیره انگور اضافه کنید.
نکته:
- برای تهیه خورش فسنجان، به جای گوشت مرغ، می توانید هم از گوشت گوسفند و هم از گوشت بوقلمون استفاده کنید.
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.