کاربر

خورش صیفی جات (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. کدو خورشتی: ۳ عدد متوسط
  2. هویج: ۱ عدد بزرگ
  3. ساقه کرفس خرد شده: ۲ پیمانه
  4. گل کلم گل شده: ۳ پیمانه
  5. جعفری خرد شده: ۲ پیمانه
  6. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  8. پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
  9. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • کدو، هویج و ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کرفس و هویج را افزوده و مدتی تفت می دهیم. در آخر گل کلم و جعفری را به همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. مقداری آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای سوداوی مزاج ها
  2. مفید برای فصل زمستان
  3. مفید برای کبد
  4. تقویت استخوان ها
  5. ضد چربی و کلسترول خون
  6. ضد دیابت
  7. مفید برای گوارش
  8. تصفیه خون

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.