طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو خورشتی: ۳ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد بزرگ
- ساقه کرفس خرد شده: ۲ پیمانه
- گل کلم گل شده: ۳ پیمانه
- جعفری خرد شده: ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدو، هویج و ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کرفس و هویج را افزوده و مدتی تفت می دهیم. در آخر گل کلم و جعفری را به همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. مقداری آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- مفید برای کبد
- تقویت استخوان ها
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- مفید برای گوارش
- تصفیه خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.