طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق آویشن
مواد لازم (برای 4 نفر):
- هویج: ۱ عدد متوسط
- لوبیا سبز خرد شده: ۱ پیمانه
- کدو خورشتی: ۳ عدد متوسط
- ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- صیفی جات را به صورت ۱ سانتی خرد می کنیم. لوبیا و کرفس را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس به ترتیب هویج، سیب زمینی و در آخر کدو، لوبیا و کرفس را نیز به همراه ادویه اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. گوجه ها را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مناسب برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
- تقویت بینایی
- مفید برای کبد
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- تقویت عمومی و مقوی امور جنسی
- خونساز
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.