کاربر

خورش صیفی جات (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق آویشن

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. هویج: ۱ عدد متوسط
  2. لوبیا سبز خرد شده: ۱ پیمانه
  3. کدو خورشتی: ۳ عدد متوسط
  4. ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
  5. سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
  6. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  7. پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  8. نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  9. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • صیفی جات را به صورت ۱ سانتی خرد می کنیم. لوبیا و کرفس را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس به ترتیب هویج، سیب زمینی و در آخر کدو، لوبیا و کرفس را نیز به همراه ادویه اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. گوجه ها را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای مزاج های معتدل
  2. مناسب برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
  3. تقویت بینایی
  4. مفید برای کبد
  5. ضد چربی و کلسترول خون
  6. ضد دیابت
  7. تقویت عمومی و مقوی امور جنسی
  8. خونساز

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.