طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ریواس خرد شده: ۵ پیمانه
- نعناع و جعفری خرد شده: ۲۰۰ گرم
- قارچ یا سویا: ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا چیتی را از قبل خیس کرده و چند دقیقه می جوشانیم. سویا را با مقداری نمک، زردچوبه و فلفل می پزیم تا آب آن تمام شود. نعناع و جعفری را با کمی روغن کنجد تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سویا را همراه ادویه به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از آن سبزی تفت داده شده را با لوبیا به همراه زنجبیل، نمک فلفل و مقداری آب گرم به بقیه مواد اضافه کرده و خورش را با حرارت ملایم می پزیم. چند دقیقه قبل از پخت کامل ریواس را به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- تصفیه خون
- تقویت عمومی
- مفید برای استخوان ها
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.