کاربر

خورش دال بامیه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و عرق شاتره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. دال عدس: ۲ پیمانه
  2. بامیه: ۲۰ عدد متوسط
  3. جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
  4. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  7. آب لیموترش تازه: به میزان لازم
  8. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • قسمت انتهایی بامیه را جدا کرده، سپس آن را مدتی در آب نمک خیس کرده و آبکش می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس بامیه، نمک، فلفل و زنجبیل را افزوده و تفت می دهیم. پس از مدتی جعفری، دال عدس و ادویه خورشتی را به مواد قبلی افزوده و کمی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به بقیه مواد افزوده، اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، قبل از صرف غذا مقداری آب لیموترش تازه به خورش اضافه می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مفید برای معده و روده ها و کبد
  3. مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.