طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- خلال بادام: ۱ پیمانه
- لپه: 2/1 پیمانه
- آلوچه برقانی: ۱۲ عدد
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- آب لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه و خلال بادام را از قبل خیس می کنیم. آلوچه را با مقداری آب، زعفران و کمی لیموترش تازه می پزیم. لپه را نیز با مقداری آب و زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده، سپس آلوچه و خلال را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی می پزیم. زمانی که آب گوجه قوام پیدا کرد، لپه را همراه زعفران آب شده به خورش افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل می توان از آب لیموترش تازه استفاده کرد.
خواص:
- خونساز
- مفید برای استخوان ها
- تقویت عمومی بدن
- مفید برای کبد
- تصفیه خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.