مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- به متوسط 3 عدد
- قارچ 250 گرم
- دال عدس 250 گرم
- گوجه فرنگی 500 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- سیب زمینی متوسط 1 عدد
- هویج متوسط 2 عدد
- کدو خورشتی 2 عدد
- آلو بخارا 10 عدد
- فلفل، دارچین، زنجبیل، زعفران، زردچوبه و هل به مقدار لازم
- روغن مایع 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا سیب زمینی ها را پوست کنده، به صورت نگینی خرد و هویج ها را نیز حلقه حقه کنید، پس از آن سیب زمینی ها و هویج ها را به همراه پیاز خرد شده، آلو بخارا، قارچ خرد شده، دال عدس و چند لیوان آب در یک طرف مناسبی ریخته، آن را روی حرات بگذارید تا به آرامی بجوشد. سپس گوجه فرنگی ها را پوست کنده، رنده کرده و به غذا اضافه نمایید، در انتها، کدو را پوست کنده و خرد کنید و به همراه به، درشت خرد شده، نمک، ادویه جات و روغن، به غذا بیفزایید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم، پخته و جا بیفتد، این غذا عطر و طعم خاص دارد.
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.