طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بامیه: ۴۰ عدد
- لوبیا سبز خرد شده: ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- غوره: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- قسمت انتهایی بامیه را جدا کرده، سپس آن را مدتی در آب نمک خیس کرده و آبکش می کنیم. لوبیا سبز را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را بـا روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، بامیه را افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن لوبیا سبز و ادویه را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی می پزیم، در انتها غوره را به خورش افزوده و اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای معده، روده و کبد
- مفید برای مزاج های سوداوی
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.