طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۸ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- آبغوره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پوست بادمجان ها را جدا می کنیم، آنها را از وسط نصف کرده و در مقداری آب نمک قرار می دهیم. بعد از چند دقیقه آنها را آبکش می کنیم. روغن را در ظرفی با حرارت ملایم گرم کرده و بادمجان ها را کمی سرخ می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. پوست گوجه را جدا کرده و آن را حلقه حلقه می کنیم. تمام مواد آماده شده را همراه آبغوره، نمک، فلفل، زنجبیل و ادویه در ظرف مورد نظر لایه به لایه می ریزیم. در انتها ۱ پیمانه آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.