مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):
- اسفناج پاک شده 1 کیلوگرم
- آلو بخارا 250 گرم
- قارچ 250 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- آب 1 تا 2 لیوان
- دارچین، زردچوبه، فلفل، زنجبیل و زیره سیاه به مقدار لازم
- روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- اسفناج را شسته و خرد کنید و آن را به همراه آلو بخارا، پیاز خلال شده، قارچ خرد شده و یک تا دو لیوان آب در یک ظرف مناسب ریخته روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس نمک و سایر ادویه جات را به خورش اضافه کرده، با حرارت مناسب، آن را بپزید. 15 دقیقه قبل از آماده شدن خورش، روغن را به آن افزوده، اجازه دهید با حرارت ملایم جا بیفتد. این خورش جهت رفع یبوست مزاج بسیار مفید بوده، برای افرادی که دچار فشار خون، کم خونی و ناراحتی کبدی هستند و همچنین برای افرادی که بر اثر طبع گرم دچار بیماری های پوستی شده اند، و نیز افراد کم اشتها بسیار مفید و موثر است.
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.