طبع غذا: معتدل به سمت گرمی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلوچه سبز: ۲۴ عدد
- سویا درشت: ۱ پیمانه
- نخود فرنگی: ۱ پیمانه
- ذرت: ۱ پیمانه
- هویج: ۳ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را با مقداری آب، نمک و زردچوبه می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از آن سویا و ادویه را اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. در صورت نیاز ذرت را مدتی بخارپز یا آب پز کرده و با نخود فرنگی به بقیه مواد اضافه می کنیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد افزوده و مدتی می پزیم تا گوجه قوام پیدا کند. مدتی که از پخت غذا گذشت، آلوچه سبز را افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- ملين
- ضد چربی و قند خون
- مفید برای کبد و تصفیه خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.