طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلوچه سبز: ۲۴ عدد
- تره، نعناع و جعفری خرد شده: ۵۰۰ گرم
- سویا: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- آب لیموترش تازه: در صورت تمایل
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را با مقداری آب و زردچوبه می پزیم تا بدون آب شود. سبزی ها را با کمی روغن تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سویا و ادویه را افزوده و مجدداً تفت می دهیم. سبزی تفت داده شده را با نمک، فلفل، زنجبیل و مقداری آب گرم به مواد قبلی افزوده و مدتی می پزیم. مدتی که از پخت غذا گذشت، آلوچه را اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل می توان از آب لیموترش استفاده کرد.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای دستگاه گوارش
- ضد سرطان
- تقویت بینایی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.