طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۶ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بادمجان ها را پوست گرفته و در مقداری آب نمک قرار داده، سپس آنها را آبکش می کنیم. بادمجان ها را حلقه حلقه کرده و با مقداری روغن کنجد تفت می دهیم. گوجه را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کرده و به همراه مقداری نمک، زردچوبه، ادویه و فلفل به پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم. سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه بادمجان و گوجه لایه به لایه در ظرف مورد نظر می ریزیم. ۱ پیمانه آب گرم به غذا افزوده و اجازه می دهیم با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- خون ساز
- مقوی عمومی و امور جنسی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.