طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل گل شده: ۴ پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده: ۲ پیمانه
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا سبز را بخارپز کرده، یا آب پز می کنیم. فلفل دلمه ای و گوجه را به صورت نگینی خرد می کنیم. پیاز را با مقداری روغن کنجد و زردچوبه تفت می دهیم. ابتدا گل کلم و پس از آن لوبیا سبز، فلفل دلمه ای و گوجه را به همراه نمک، فلفل، زنجبیل و ادویه به پیاز افزوده می دهیم. مقداری آب گرم به خوراک افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت و کمی تفت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- تقویت عمومی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.