طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کلم برگ خرد شده: ۵ پیمانه
- قارچ: ۱۲ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- جعفری و گشنیز خرد شده: ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سیب زمینی را در اندازه های ۱ سانتی و قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد می کنیم. گوجه را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. کلم برگ را با روغن کنجد تفت داده، مقداری زردچوبه و ادویه به آن اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت سپس سیب زمینی را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. پس از آن قارچ و در نهایت جعفری، گشنیز، گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زنجبیل و نیز کمی پودر زیره را به مواد قبلی اضافه کرده و با حرارت ملایم مقداری تفت می دهیم. کلم برگ تفت داده شده و مقداری آب گرم را به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- مقوی امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.