طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کلم برگ: ۴ پیمانه
- نخود فرنگی: ۱ پیمانه
- سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
- جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سیب زمینی را نگینی و کلم برگ را به صورت ۲ سانتی خرد می کنیم. پیاز را همراه روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کلم برگ را افزوده و مجدداً مدتی تفت می دهیم. در آخر سیب زمینی، نخود فرنگی و جعفری را به همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبيل به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. تمام مواد را با هم مخلوط کرده و کمی آب گرم به آن افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- مفید برای دستگاه گوارش
- مفید برای استخوان ها، کبد و تصفیه خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.