طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو: ۶ عدد متوسط
- لوبیا سبز خرد شده: ۱ پیمانه
- نخود فرنگی: 2/1 پیمانه
- بامیه: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدوها را در اندازه های ۲ سانتی خرد می کنیم. گوجه ها را پوست گرفته و ریز خرد می کنیم. لوبیا سبز را بخارپز یا آب پز می کنیم. بامیه را مدتی در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کدوها را افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن لوبیا سبز، بامیه و ادویه را نیز اضافه کرده و در انتها نخود فرنگی و گوجه را همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد افزوده و کمی حرارت می دهیم. سپس مقداری آب گرم به خوراک افزوده و اجازه می دهیم، که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- خونساز
- ضد قند خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.