طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کشک محلی غلیظ: ۳ پیمانه
- گردو: ۱۵ عدد
- آرد سبوس دار: 2 قاشق غذاخوری
- آب: ۹ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم
- پودر نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. گردوها را کوبیده و با پیاز کمی تفت می دهیم، سپس پودر نعناع خشک را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در نهایت آرد را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. ۹ پیمانه آب گرم را به مواد قبلی اضافه کرده و بعد از مدتی کشک، نمک، زعفران آب شده و فلفل را نیز افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته شود.
خواص:
- ملین
- خونساز
- تقویت عمومی و گوارش
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.