مواد لازم:
- گوشت قلوه گاه گوسفندی 1 کیلوگرم
- پیاز درشت 1 عدد
- سیر درشت 1 حبه
- تخم مرغ بومی 1 عدد
- هل، دارچین، زردچوبه، زنجبیل و زعفران مجموعاً 2 قاشق مرباخوری
- نمک به مقدار لازم
- روغن 5 تا 6 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- ابتدا گوشت را پاک کرده، خرد کنید و خوب بشویید و در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود، بعد با پنجره درشت آن را چرخ کنید و به آن نمک زده، یک بار دیگر آن را پنجره ریز چرخ کنید تا گوشت قوام پیدا کند، سپس سیر را ریز رنده کرده، همراه با تخم مرغ، ادویه جات و نیز تفاله پیاز درشت رنده شده، به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا قوام پیدا کند. اکنون چند قاشق روغن در مایه تابه ریخته، به تدریج، مقداری از گوشت را برداشته، آن را قالب زده، به صورت همبرگر در آورده، درون ماهی تابه قرار داده، درب ظرف را بگذارید تا با حرات ملایم بخارپز شود، پس از پختن، آن ها را برگرداندید تا طرف دیگر آن نیز بپزد. این غذا سریع آماده می شود و مقوی و برای کسانی که دچار ضعف شده اند، مفید است. خوراک همبرگر را می توان با سس کچاپ و نیز با سبزیجات و سالاد کاهو میل کنید.
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.