طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سفید: ۳ پیمانه
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا سفید را از قبل خیس کرده، سپس با آب و کمی زردچوبه می پزیم تا کم آب شود. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس فلفل دلمه ای را نگینی خرد کرده و همراه ادویه به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، فلفل و زنجبیل به پیاز افزوده و مدتی می پزیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد لوبیا سفید را به آن افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- مفید برای لینت مزاج و کم خونی (همراه با رب انار)
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.