طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده: ۳ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- کلم برگ خرد شده: ۳ پیمانه
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- لیموترش تازه: در صورت تمایل روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا سبز، سیب زمینی، هویج، کلم برگ و فلفل دلمه ای را به بـرش های ۱ سانتی خرد می کنیم. لوبیا را جدا مدتی بخارپز یا با کمی آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. هویج را به آن اضافه کرده و مقداری تفت می دهیم. پس از آن کلم برگ را افزوده و مدتی تفت می دهیم. در نهایت لوبیا سبز، سیب زمینی و فلفل دلمه ای را همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم، گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل می توانیم از چاشنی آب لیموترش تازه استفاده کنیم.
خواص:
- ملين
- خونساز
- ضد قند خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.