طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- قارچ: ۱۰ عدد
- کرفس خرد شده: ۲ پیمانه
- کدو خورشتی: ۲ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کرفس ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و آن را بخارپز یا آب پز می کنیم، هویج و کدوها را در اندازه های ۲ سانتی، سیب زمینی را به صورت خلال های ۲ سانتی و قارچ را ۳ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد، کمی زردچوبه و ادویه تفت داده، سپس هویج را افزوده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی و کدو را به مواد قبلی افزوده و مدتی تفت می دهیم. در پایان، کرفس و قارچ را همراه نمک، فلفل و زنجبیل به کل مواد اضافه کرده و حرارت می دهیم. مقداری آب گرم به خوراک افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پختـه تا آماده شود.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- مفید برای کبد
- ضد چربی و کلسترول خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.