طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- قارچ: ۱۲ عدد
- کدو خورشتی: ۶ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدوها را ۱ سانتی، سیب زمینی را به صورت خلال های ۲ سانتی و قارچ را نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را افزوده و تفت می دهیم. سپس کدو و ادویه را به مواد قبلی اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. در آخر گوجه ها را پوست گرفته، ریز خرد کرده و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه می کنیم. مقداری آب گرم به خوراک افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قارچ را با کمی روغن تفت داده و مدتی قبل از پخت کامل خوراک به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- مفید برای کبد
- ضد چربی و کلسترول خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.