مواد لازم (برای 4 الی 5 نفر):
- جوی پوست کنده یا پرک شده 1 پیمانه
- گشنیز و جعفری پاک شده 200 گرم
- هویج فرنگی متوسط 1 عدد
- قارچ خلال شده 100 گرم
- پونه کوهی 1 قاشق مرباخوری
- ادویه جات (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زنجبیل) به مقدار لازم
- روغن زیتون یا روغن مایع 5 تا 7 قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط 1 عدد
- آب لیموترش تازه به مقدار لازم
- پاچه گوسفند 1 عدد
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا جو را پاک کرده، به همراه چند لیوان آب، روی حرارت مناسب قرار دهید تا بجوشد، بعد، پیاز خلال شده و هویج رنده شده را به آن اضافه کنید، پس از چند جوش خوردن، پاچه گوسفند و قارچ رنده یا خلال شده را به همراه گشنیز و جعفری رنده شده، پونه کوهی، نمک، فلفل و سایر ادویه جات به آن افزوده، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا جا بیفتد. برای جا افتادن غذا، بهتر است آن را به مرور هم بزنید، سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده، به همراه روغن زیتون و آب لیموترش تازه میل کنید، این سوپ را به عنوان یک وعده غذا می توان مصرف کرد.
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.